بانکداری ایرانی - مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: تلاش بانک توسعه صادرات شکوفایی بیش از پیش ظرفیت های اقتصادی صادراتی در استان های مختلف است و یافتن راهکارهای موثر برای رشد و توسعه صادرات در استان ها در دستور کار این بانک دارد.
به گزارش ایرنا علی صالح آبادی روز دوشنبه در نشست صادرکنندگان و فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد در اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی شهر یاسوج با اشاره به عملکرد 40 شعبه بانک صادرات استان، اظهار داشت: بررسی ها نشان داده که سطح عملکرد هر شعبه متناسب با ظرفیت های اقتصادی استان مورد نظر رابطه مستقیم دارد.
وی افزود: صادرات، یک ضرورت برای کشور محسوب می شود و در واقع اشتغال پایدار، توسعه در گرو رشد صادراتی است.
صالح آبادی بیان کرد: در طول دهه های گذشته سایه اقتصاد نفتی، مانع ورود به عرصه توسعه صادراتی شده و تنها در کمتر از 2 دهه، تا حدی نگاه ها به سمت صادرات کالای غیرنفتی جلب شده است اما همچنان تا رسیدن به ایده آل ها فاصله وجود دارد.
وی عنوان کرد: بدون تردید این توان در صادرات کشور وجود دارد که ارز مورد نیاز کشور را تامین کرده و تا حد قابل توجهی کشور را از درآمدهای نفتی بی نیاز کند.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به برگزاری این نشست در یاسوج تصریح کرد: از اهداف مهم برگزاری این جلسه، شنیدن نظرات شفاف بخش خصوصی و تعامل نزدیک با این بخش است.
وی افزود: باید سه طرح بزرگ ملی برای کهگیلویه و بویراحمد تعریف شود تا ظرفیت تولید، صادرات، اشتغالزایی و ارزآوری این استان افزایش یابد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ابراز داشت: پتروشیمی گچساران یکی از مهمترین طرح های تامین مالی شده توسط این بانک است.
وی بیان کرد: پتروشیمی گچساران یکی از طرح های مهمی است که با در نظر گرفتن 220 میلیون یورو تسهیلات، عملیاتی شده است.
صالح آبادی عنوان کرد: این واحد صنعتی در حدود 24 درصد ظرفیت نفت و گاز استان را پوشش می دهد و باوجود محدودیت های ارزی تا امروز 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی یادآور شد: 150 میلیون یورو از منابع مورد نیاز پتروشیمی گچساران را بانک توسعه صادرات و ۷۰ میلیون یورو را نیز بانک تجارت بر عهد گرفته است که در واقع تامین مالی این طرح در قالب کنسرسیوم 2 بانک صورت پذیرفته و مدیر آن بانک توسعه صادرات است.
صالح آبادی افزود: حضور ما بعنوان متولی تامین مالی صادرات در استان بیانگر آمادگی بانک توسعه صادرات برای کمک و حمایت از صادرات است و علاقه مندیم در مسیر ارائه این خدمات، سهل ترین و سریع ترین شرایط را برای فعالان اقتصادی فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: هم اینک نسبت پرداخت تسهیلات بانک توسعه صادرات به سپرده ها 6 برابر است و پیرو حمایت همه جانبه از صادرات غیر نفتی، این نسبت را افزایش نیز خواهیم داد.
به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، بانک توسعه صادرات به هیچ عنوان در تخصیص منابع، سهمیه بندی ندارد.
به گفته صالح آبادی هر استان بسته به ظرفیت ها و قدرت جذب در حوزه توسعه صادرات می تواند منابع بیشتری را از بانک دریافت کند حتی در برخی استان ها پس از بررسی های انجام شده حجم تسهیلات تا سه برابر افزایش یافته است.
صالح آبادی تصریح کرد: برخی از ضوابط بانکی، کشوری بوده و بانک اجازه دخل و تصرف در آن را ندارند اما در مواردی مانند ملاک قرار گرفتن گردش مالی، وثیقه ها، صدور ضمانت نامه ها تا حد زیادی در اختیار بانک بوده و همکاری های لازم در این ارتباط با مشتریان انجام خواهد شد.
وی گفت: بانک توسعه صادرات آمادگی دارد پروژه هایی با ظرفیت صادراتی را در استان کهگیلویه و بویراحمد حمایت کند که در این راستا همکاری و تعامل متقابل شعبه و فعالان اقتصادی ضروری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نیز در این نشست گفت: در سال های اخیر با حضور نسل جدید فعالان اقتصادی تلاشهای خوبی در زمینه صادرات انجام شده است و این نسل می توانند شرایط را تغییر دهند.
جبار کیانی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صنایع قوی در استان نوپای کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد، اما نسل درحال شکل گیری صنعتگران و فعالان اقتصادی می توانند شرایط را تغییر دهند.
وی اظهار داشت: در کهگیلویه و بویراحمد مشکل صادرات وجود دارد در حالی که در دیگر استان ها در زمینه مقررات صادرات ایراد دارند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج افزود: کهگیلویه و بویراحمد یک درصد از مساحت کشور را در اختیار دارد اما ظرفیت های خدادادی که در این منطقه وجود دارد برابر با چندین استان کشور است.
کیانی پور بیان کرد: این استان 10 درصد از آب کل کشور، هشت درصد از کل جنگل ها و حدود 17 تا 25 درصد نفت ایران را در اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه فرصت های فوق العاده ای برای گردشگری در استان وجود دارد، عنوان کرد: مهمترین مزیت های کهگیلویه و بویراحمد وجود اقلیم چهارفصل، همسایگی با استان های بزرگ و همچنین قرارگیری در کریدور شمال به جنوب کشور است.
کیانی پور ابراز داشت: از 33 میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات کشور در سال جاری سهم استان 2 میلیون و 900 هزار دلار بود که رقم بسیار پایینی است.
وی تصریح کرد: با وجود همه توانمندی های استان هم در بخش خصوصی و هم در مجموعه دولت برای موضوع صادرات اهتمام جدی وجود ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با اشاره به اینکه فرصت های جدید در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده است، گفت: باید میزان عملکرد در راستای منویات مقام معظم رهبری، سیاست های کلی نظام و برنامههای توسعه ای به عنوان اسناد فرادستی مشخص شود.
کیانی پور اظهار داشت: به دلیل بهره مند نبودن مردمان استان از توانایی مالی بالا در کهگیلویه و بویراحمد در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات و بسته بندی مشکل وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر مشوق قابل قبولی که بتواند سرمایهگذار را به سرمایه گذاری در این استان تحریک کند وجود ندارد.
کیانی پور بیان کرد: ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد بر اساس آخرین مطالعات سازمان صنعت، معدن و تجارت 54 میلیون دلار در حوزه محصولات صنعتی، کشاورزی 28 میلیون دلار و بخش گردشگری و صنایع دستی حدود 5 میلیون دلار فرصت سرمایه گذاری در استان وجود دارد که این قابلیت مغفول مانده است.
وی عنوان کرد: سالانه بیش از 200 هزار تن سیب درختی و مرکبات، بیش از هزار تن عسل و مهمتر از همه حدود 498 هزار و 240 متر مربع صنایع دستباف در استان تولید می شود که به ارزش افزوده تبدیل نمی شود.
کیانی پور ابراز داشت: بانک توسعه صادرات ایران یک بانک تخصصی است و با تامین منابع مالی از طریق دولت باید به پیشران بانکهای استان تبدیل شود.
وی تصریح کرد: بوروکراسی حاکم بر بانک توسعه صادرات بسیار خشن و سخت است و قدرت ریسک بالایی ندارد.
کیانی پور تاکید کرد: برای انجام کار در کهگیلویه و بویراحمد باید بسیاری از قوانین و مقررات بانک ها متناسب با داشته های استان بومی شود.
وی یادآور شد: بانک توسعه صادرات با انعطاف پذیری بیشتر از بسیاری از قوانین و مقررات خود عدول کند تا صادرات را در استان افزایش یابد.
کیانی پور گفت: طرح های اولویت دار استان در زمینه محصولات باغی، جالیزی و دست بافته ها با نظر کارشناسان صلاحیت دار برای اخذ تسهیلات به بانک توسعه صادرات ایران معرفی میشود.
وی افزود: با ارائه نقشه راه در این سه حوزه و سهیم شدن مردم در توسعه استان هم ظرفیتهای بانک توسعه صادرات ایران مشخص میشود و هم کارهای روی زمین مانده انجام می شود.
کیانی پور اظهار داشت: با ورود بانک توسعه صادرات و انجام برنامه ریزی، توانمندسازی تشکلهای صادراتی، انجمن ها و اتحادیه ها و استفاده از داشته های ریز مردم در کوتاه مدت می توان میزان درآمدهای صادراتی استان را افزایش داد.
در این جلسه به پیشنهاد رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج مقرر شد سه پروژه در سطح استان در بخش های محصولات باغی، صنایع دستی و گردشگری طراحی و طرح توجیهی آن به بانک توسعه صادرات ارسال شود تا در یک کار گروهی مورد بررسی قرار گیرد و زمینه های رونق تولیدی و صادراتی استان فراهم شود.