بانکداری ایرانی - رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از برنامه ریزی این سازمان برای تحقق ساماندهی بازار خودرو در قالب مجموعه ای از سیاست های کلان و اقدامات اجرایی در مدت معین خبر داد.
به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «عباس تابش» به مصوبات جدید ستاد تنظیم بازار در دو بخش خودروهای پرتیراژ مشمول قیمت گذاری شورای رقابت و همچنین خودروهای خارج از شمول این قیمت گذاری پرداخت و گفت: در بخش خودروهای پرتیراژ مشمول قیمت گذاری شورای رقابت، خودروسازها مکلف به افزایش تولید بر اساس برنامه ارائه شده هستند.
وی ادامه داد: همچنین شرکت های خودروسازی مکلف هستند حداقل 80 درصد تولید خود را به تعهدات معوق اختصاص داده و 20 درصد فروش فوری با هدف کاهش نرخ بازار داشته باشند.
معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: یکی دیگر از وظایف خودروسازها عمل به تمامی تعهدات فروش قطعی و فروش فوری بر اساس قیمت های مندرج در متن قرارداد است که هیچ افزایشی مشمول آنها نخواهد بود.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اظهار داشت: خودروسازان در تعهدات پیش فروش عادی که تاریخ های سررسید قرارداد آنها تا 31 مردادماه 97 است، به قیمت های مصوب مورد عمل در موعد تحویل (مندرج در فرم قرارداد) ملزم هستند و نباید افزایشی نسبت به قیمت های مصوب داشته باشند.
تابش خاطرنشان کرد: برای تعهدات پیش فروش عادی با قیمت زمان تحویل که تاریخ های سررسید قرارداد آنها بین اول شهریور تا 30 دی ماه امسال است با لحاظ ارزش روز ودیعه مشتری و افزایش های ناشی از تغییرات هزینه ای برای شرکت های خودروساز، اعم از مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز محاسبه و دریافت کنند.
وی در خصوص تعهدات فروش عادی که تاریخ های سررسید قرارداد آنها از ابتدای بهمن ماه امسال به بعد است نیز گفت: این تعهدها بر اساس شرایط مندرج در فرم قرارداد که حاصل توافق بین مشتری و خودرو ساز است، تعیین و اجرایی می شود.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درمورد خودروهای خارج از شمول قیمت گذاری شورای رقابت اظهار داشت: در این بخش نیز شرکت عرضه کننده مکلف است تعهداتی که تاریخ های سررسید قرارداد آنها تا 31 مردادماه امسال است را مطابق قیمت رسمی شرکت در موعد تحویل (مندرج در قرارداد) رعایت کند و نباید افزایشی نسبت به قیمت داشته باشد.
تابش همچنین گفت: تعهدات فروشی که تاریخ های سررسید قرارداد آنها اول شهریورماه امسال به بعد است (اعمال تغییرات نرخ برابری ارز) بر اساس ضوابط قیمت گذاری کالاهای تولید داخل و آیین نامه آن خواهد بود که ظرف اوایل هفته در کمیته خودرو مصوب و برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: در این ارتباط، حفظ ارزش پول خریدار و دفاع از حقوق مصرف کننده اولویت اصلی سازمان حمایت است.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان یادآور شد: قیمت تعهدات جدید سررسید نشده نیز راسا توسط شرکت های عرضه کننده و با رعایت ضوابط قیمت گذاری خواهد بود.
تابش اضافه کرد: در هر دو گروه خودرویی و شرایط قید شده برای ایفای تعهدات آنها، سود مشارکت و تاخیر در تحویل مطابق مفاد مندرج در ماده (4) آیین نامه حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو، از قیمت نهایی کسر می شود.
به استناد مصوبه نهمین جلسه شورا یعالی هماهنگی اقتصادی در مرداد امسال، قیمت گذاری خودروهای گروه سایپا شامل انواع محصولات ایکس100(سایپا 111، 131 و 151)، ساینا و تیبا و محصولات گروه ایران خودرو شامل انواع سمند ، پژو 405 (GLX وSLX )، پژو پارس سال، انواع پژو 206 و رانا از شورای رقابت به ستاد تنظیم بازار واگذار شده است.