بانکداری ایرانی - وزیر نیرو تاکید کرد که اصلاحات در بخش کشاورزی در زمینه بهرهوری و مصرف آب انجام شده اما سرعت آن کند است، چراکه اقلیم ما دائما در حال گرمتر شدن و کم بارش شدن بوده و جمعیت ایران نیز همواره رو به افزایش است.
به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان امروز در حاشیه کنفرانس دو سالانه اقتصاد آب در اتاق بازرگانی ایران، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در وزارت نیرو از آن جهت که صرفا اتکایش به بودجه دولتی نیست و دارای منابع داخلی از محل فروش آب و برق است، درخواست داریم تا این منابع در اختیار این وزارتخانه قرار بگیرد که بتوانیم برنامههای خود را بهتر پیگری کرده و به نتیجه برسانیم. خوشبختانه این درخواست شنیده شده و انتظار داریم برنامههای ویژهمان را برای تابستان 98 که مدیریت اوج بار در بخش برق و تامین آب شرب است، به نتیجه برسانیم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا در سالهای اخیر اقدامی در بخش کشاورزی برای بهبود سیاستهای آبی، ارتقاء و بهبود بهرهوری آب و... انجام شده است یا خیر؟ اظهار کرد: در بخش کشاورزی قطعا در سالهای اخیر، تغییر در جهت بهبود و اصلاح صورت گرفته اما مساله مورد بحث سرعت آن است؛ چراکه اقلیم با سرعت به سمت گرمتر شدن و کاهش بارشها حرکت میکند. طی 50 سال گذشته، هر دهه، چهاردهم درجه سرزمین ما گرمتر شده است که درمجموع به دو درجه، بهصورت متوسط میرسد؛ از سوی دیگر بارشها کمتر شده و جمعیت ایران رو به افزایش بوده است.
در آینده مشکلی به نام بحران آب نداریم اگر...
وزیر نیرو ادامه داد: هم اکنون ظرفیتهای بالقوه کشور بسیار زیاد است اما اینکه ما از این ظرفیتهای بالقوه چقدر استفاده میکنیم و با چه سیاستهایی آن را به فعلیت میرسانیم، مساله ی دیگری است؛ مساله آب یک مساله میانبخشی است و نباید اجازه دهیم ساختارهای بخشی سایه سنگینشان را روی آن بیندازند و اگر بتوانیم در جهت به رسمیت شناختن ماهیت میان بخشی آب در بدنه دولت و بخش خصوصی حرکت کنیم، تردیدی ندارم که در آینده مشکلی به نام بحران آب نخواهیم داشت، البته این بهمعنای آن نیست که هر کسی هر جایی و هرقدر آب خواست برای او تامین شود و میتواند آن را در هر بخشی استفاده کند، اما اگر نظاممند حرکت کنیم، آب میتواند برای ما یک فرصت باشد؛ همانطور که پدران ما آب را مدیریت کردهاند، ما نیز باید بتوانیم.
اردکانیان در پاسخ به سوالی درباره آبشیرینکنها و پروژههای تعریف شده در این زمینه اعلام کرد: در زمینه آبشیرینکنها، حدود 40 پروژه در کشور فعال است و پروژههای دیگری هم در حال راهاندازی در جنوب و شمال کشور داریم؛ جزو سیاستهای ماست که بتوانیم از منابع آب دریا، برای مصارف آب شرب، بیشترین استفاده را انجام دهیم. همچنین درباره آب ژرف هم که قرار شده یک مورد آن با همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که به چاه سیستان معروف است، تحقیقات کامل انجام شود و بر اساس نتایج حاصله آن، تصمیمگیری شود.