کد خبر: ۱۴۷۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۷ - 30 November 2018
عضو هیات مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی، گفت: دو حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به تنهایی نمی توانند به بخش بهداشت و درمان مردم کمک کننده باشند.
عباس براتی، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر دغدغه اختصاص ۵۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت گفت: بر اساس برنامه ریزی و تلاش وزارت بهداشت و موافقت مقام معظم رهبری ، مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی جهت پرداخت مطالبات دارویی و شرکت‌های تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کرد که متاسفانه برخی با انتشار اخباری سعی در انحصاری کردن این مبلغ  و شیفت آن به سمت دارو هستند که توجیه منطقی ندارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه، اخیرا نیز رئیس سازمان غذا و دارو در رسانه ملی و گفتگو با رسانه های مختلف اعلام کردند که جهت رفع مشکلات چرخه نقدینگی در بخش های دارو و تجهیزات پزشکی این مبلغ اختصاص یافته است، افزود: حال اینکه برخی از افراد سعی در جدا کردن این دو حوزه که همواره در حوزه سلامت مکمل یکدیگر بوده اند ، جای سوال دارد.

براتی تصریح کرد: بخش دارو و تجهیزات پزشکی همواره بصورت ۶۰ و ۴۰ درصد در بودجه ها و برنامه های توسعه ۵ ساله در کنار هم مطرح می شوند ضمن اینکه کمک هایی که بعضا از سوی سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته می شوند، همواره برای دارو و تجهیزات پزشکی بوده است نه صرفا"  دارو!

وی در ادامه با تاکید بر اینکه، دارو و تجهیزات پزشکی به تنهایی نمی توانند به بخش بهداشت و درمان مردم کمک کننده باشند، افزود: هزینه های مصرفی بیمارستانها نیز همواره شامل  دارو و تجهیزات پزشکی است و این دو حوزه جدا نشدنی هستند.

به گفته وی، قطعا نظر رهبر معظم انقلاب از اتخاذ تصمیم صورت گرفته رفع مشکل مراکز درمانی بوده است و اینکه در شرایط تحریم مراکز درمانی و بیماران با مشکلی مواجه نشوند ولی جای تاسف دارد که افرادی این نظر بلند رهبری مصادره به مطلوب می کنند.

براتی در پایان خاطرنشان کرد: باید نگاه انحصاری صرفا به دارو شکسته شود و پیشنهاد ما به جای سهم خواهی و سوء استفاده و بخشی نگری و خود بینی این است که این مبلغ بر اساس مانده بدهی ها و زمان سررسید انها تسویه گردد.

بر اساس امارهای رسمی معاونت توسعه وزارت بهداشت بدهی اکثر قریب به اتفاق شرکتهای پخش دارویی با اوراق تسویه شده و الان این ٢٢٠٠ شرکت تجهیزات پزشکی هستند علی رغم کثرت و تعدد شرکتها ولی به علت کم بودمیزان بدهی و متنوع انها هنوز اکثر بدهی های انها تسویه نشده به حدی که انها علی رغم تخصیص ارز ٤٢٠٠ از سوی وزارت بهداشت به علت طلب های وصول نشده از دانشگاه ها و مراکز درمانی و عدم وجود نقدینگی نتوانسته اند ریال ارز تخصیص یافته را تامین کنند و تامین تجهیزات پزشکی در ماه های اینده با اختلال مواجه خواهد شد.
برچسب ها: ارز ، پزشکی ، دارو
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: