به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، این قرارداد در قالب روش ساخت، بهره برداری و واگذاری (BOT) میان شرکت متن ، شرکتهای پتروامید آسیا و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید امضا شد.
قرار داد فاز نخست طرح ساخت مخازن ذخیرهسازی نفت خام بندرجاسک به عنوان بخشی از برنامه راهبردی وزارت نفت در توسعه این بندر و انتقال نفت خام از گوره به جاسک ،عصر یکشنبه (هشتم مهرماه) بین تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و اصغر گرزین، مدیرعامل شرکت پتروامیدآسیا و احمد ابراهیمی، مدیرعامل شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید امضا شد .
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران درحاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت : این قراردادبا ۲۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری اولیه در مدت زمان سه سال اجرا خواهد شد و پس از آن ، به مدت ۱۵ سال دوره بهرهبرداری تعیین شده است .
علی کاردر افزود : با توجه به تصویب احداث خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام گوره/جاسک، بخشی از اراضی تحصیل شده غرب جاسک به منظور احداث پایانه صادرات نفت خام و احداث مخازن ذخیرهسازی نفت خام در بندر جاسک تخصیص یافته و قرار داد امروز با هدف ساخت مخزنگاه امضاء شد .
وی افزود : این مخازن دارای ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین و شامل ۲۰ مخزن فلزی سقف شناور، هرکدام به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه است که نفت خام ارسالی از خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام کوره جاسک را در انتهای خط دریافت و ضمن ذخیرهسازی و نگهداری نفت صادراتی، آن را به خطوط لوله دریایی و گویهای شناور نفت خام پمپاژ میکند .
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این مخزن قابلیت توسعه ظرفیت ذخیرهسازی تا ۳۰ میلیون بشکه نفت خام را هم خواهد داشت گفت: در اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و احداث پایانههای صادراتی ، احداث هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچی، مخازن ذخیرهسازی و اسکله صادراتی در دستور کار است که لولههای مورد نیاز از محل تولیدات سه شرکت لولهساز ایرانی تامین خواهد شد. با اجرای این طرح روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان منتقل میشود .
وی با بیان اینکه پس از اجرایی شدن این قرارداد جاسک به عنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشورمعرفی خواهد شد گفت : این موضوع باعث تنوع بخشی به پایانه های صادراتی نفت کشور خواهد شد .
کاردر دسترسی به آبهای اقیانوسی و بینالمللی، نزدیکی به کشورهای شبهقاره هند و بازارهای بزرگ هند و چین، نقطه اتصال کریدور شمال و جنوب را از ویژگیهای طرح ایجاد مخازن نفتی در سواحل مکران عنوان کرد .
گفتنی است مطابق مفاد و شرایط پیمان امضا شده ، سرمایهگذار باید در مدت سه سال تامین سرمایه ، طراحی، تأمین کالا و تجهیزات، ساخت و راهاندازی مخزنگاه و در مدت ۱۵ سال تعمیر، نگهداری و بهرهبرداری از آن را انجام دهد . مالکیت مجموعه در پایان سال هجدهم (پایان دوره ۱۵ ساله بهرهبرداری) به شرکت ملی نفت ایران منتقل میشود .