به گزارش ایسنا، سیدابوالفضل موسوی بیوکی در نشست خبری که با محوریت آب استان برگزار شد، اظهار کرد: بحث تأمین آب استان یزد در چهار طرح اجرایی تحت عنوان خط یک، دو، سه و چهار در دست بررسی و اقدام است.
وی با بیان اینکه آب مهمترین مسئله در استان و کشور است، افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تأمین آب شرب و حراست از بهداشت جامعه به عهده حاکمیت است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: در خط یک انتقال آب به یزد، منبع آبی با ظرفیت سالانه 100 میلیون مترمربع از مسیر زاینده رود بوده که تخصیص استان یزد از این مسیر سالانه 65 میلیون متر مکعب تعیین شده است.
موسوی بیویکی در ادامه با بیان اینکه به دلیل خشکسالیهای متعدد امسال 20 درصد از تخصیص آب انتقالی از مسیر زاینده رود به استان کاهش یافته، تصریح کرد: در حال حاضر سهم استان یزد از آب انتقالی خط یک سالانه 50 میلیون متر مکعب تعیین شده است.
این مقام مسئول سهم ماهانه استان یزد از آب انتقالی خط یک را سه میلیون مترمکعب دانست و بیان کرد: در شش ماهه دوم امسال مصرف ماهانه آب استان یزد هفت میلیون مترمکعب برآورد شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه متأسفانه میزان مصرف آب در استان یزد بالاتر از استاندارد جهانی است، خاطرنشان کرد: با توجه به تخصیص آب انتقالی به یزد و میزان مصرف مردم این استان به ناچار کمبود آب مورد نیاز مردم باید از چاههای موجود در استانکه دارای کیفیت متغیر است، تأمین شود.
نماینده مردم یزد در مجلس درمورد کیفیت نامطلوب آب در برخی نقاط استان،گفت: شبکه توزیع آب در شهر یزد امکان توزیع آب یکنواخت از نظر فشار و کیفیت را ندارد.
موسوی بیوکی در ادامه با بیان اینکه از سال 1385 پیگیری انتقال آب از خط دو با مبدأ بهشت آباد در دستور کار مسولان و دستاندرکاران استان قرار گرفته است، اظهار کرد: متأسفانه در این طرح استان یزد خیلی بلاتکلیف تصمیمات کشوری شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت تغییر مبدأ آب انتقالی خط دو، گفت: منطقه خرسان در شهرکرد به عنوان مبدأ جایگزین برای اجرا و عملیاتی کردن طرح خط دو انتقال آب به استان یزد تعیین و تصویب شده است.
وی میزان سرانه مصرف آب مردم استان یزد را بیش از 200 عنوان کرد و افزود: با توجه به فرمول« جمعیت*مصرفسرانه*تعدادروزهایسال» کمترین میزان آب مورد نیاز استان یزد سالانه 65 میلیون و سقف آب مورد نیاز برای جمعیت یک میلیون و دویست هزار نفری، 100میلیون متر مکعب آب آشامیدنی است که باید توسط دولت تأمین شود.
نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی،گفت: اگر اعتبار خط دو انتقال آب در بودجه سال 98 دیده شود، این طرح اجرایی و در دستور کار قرار خواهد گرفت و در غیر اینصورت، فعلا عملیاتی نخواهد شد.
موسوی بیوکی با بیان اینکه برای اجرای عملیات خط دو انتقال آب به یزد بیش از 10 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است، تصریح کرد: مردم استان یزد باید با هوشیاری و مشارکت قانونمند، تصویب اعتبار لازم برای اجرا و اتمام عملیات خط دو انتقال آب به این استان را از مسئولان ارشد نظام مطالبه کنند.
در طرح خط سوم انتقال آب به استان یزد بحث انتقال آب از خلیج فارس با ظرفیت سالانه 350 میلیون مترمکعب در دستور کار قرار گرفته است که از این میزان، 50 میلیون مترمکعب برای استان هرمزگان، 20 میلیون برای مراکز جمعیتی بین راهی و از مابقی ظرفیت آب انتقالی از این مسیر 22 درصد برای چادرملو در استان یزد تعیین شده است.
وی با بیان اینکه خط سوم انتقال آب، تاکنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است،افزود: سهم شهر یزد از آب انتقالی خط سوم صفر است ولی در صورت اتمام این طرح تأمین آب اردکان به عهده چادرملو بوده و میزان تخصیص آب انتقالی خط یک به شهرستان اردکان به ظرفیت دیگر شهرهای استان یزد اضافه میشود.
موسوی بیوکی در ادامه با اشاره به پیش بینی اتمام طرح خط سه انتقال آب به استان طی سه سال آینده، گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است که آب انتقالی به صورت لب شور وارد استان شود که اگر کسی به هر دلیل قصد تعرض به آن را داشته باشد،نتواند از این منبع آبی استفاده کند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در طرح خط چهارم، بحث انتقال آب از مبدأ منابع آبی پایدار دریای عمان در دستور کار قرار گرفته که آب مورد نیاز استان یزد برای افق 1430 را تا 900 میلیون مترمکعب در سال تأمین میکند.
وی با بیان اینکه طبق پیشبینیهای انجام شده استان یزد در آینده به بیش از 500 میلیون متر مکعب آب از دریای عمان نیاز دارد، افزود: جذب مشارکت عموم مردم و سرمایه گذاران تنها راه تأمین آب مورد نیاز ازمنابع پایدار است.
موسوی بیوکی تأکید کرد: مردم استان یزد باید برای انتقال آب از دریای عمان در قبال دریافت سند مالکیت سهم مشارکت، ورود کرده و با حمایت مستمر مسئولان استان این مهم را محقق کنند.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه «محمود زمانی قمی» استاندار یزد در تاریخ 5/3/97 رسماً مسئولیت انتقال آب به استان یزد به عهده گرفته است، گفت: انتقال آب از دریای عمان به اعتباری بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان و زمانی بیش از پنج سال نیاز دارد.