بانکداری ایرانی ـ مدیر عامل آب منطقهای یزد با اشاره به اعلام اخطارهایی به صاحبان تخصیص سهم پساب به دلیل عدم استفاده از سهم خود تاکنون که منجر به ایجاد مانداب کنونی در منطقه تصفیهخانه یزد شده است، از تصمیم وزارت نیرو برای تزریق پساب تصفیهخانه یزد به منابع آب زیرزمینی در قالب یک طرح پایلوت کشوری خبر داد.
محمد مهدی جوادیانزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، میزان ورودی کنونی فاضلاب به تصفیهخانه شهر یزد را معادل 250 لیتر در ثانیه یا 8 میلیون مترمکعب در سال خواند و اظهار کرد: البته بخشی از این پساب پس از تصفیه در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در این باره عنوان کرد: تخصیص پساب یزد در سالهای گذشته به طور کامل به بخشهای گردشگری، منابع طبیعی و تعدادی از صنایع و معادن استان داده شده است اما به دلیل عقب ماندن در فرایند پیشرفت فیزیکی بعضی از این طرحها، تاکنون نتوانستهاند از پساب سهم خویش استفاده کنند لذا این بخش از پساب باقیمانده، به صورت ماندآب در محل تصفیهخانه به چشم میآید .
این مسئول ادامه داد: به تازگی در چند نوبت اخطارهایی به صاحبان تخصیص، داده شده است تا سهم پساب خود را انتقال داده یا این که قرارداد بین آنها فسخ شود.
وی در رابطه با علت تاخیر ایجاد شده در تخصیص مجوز استفاده از پساب برای بخشهای متقاضی نیز بیان کرد: تخصیصها به طور کامل در اختیار بخشهای مختلف گذاشته شده است و هماکنون در تلاشیم تا سهم هر بخش توسط آن بخش به مصرف برسد و تعدادی از فعالیتهای موقت صنعتی یا خدماتی که قادر به رفع نیاز خویش با پساب نیستند، از این محل تأمین خواهند شد .
جوادیانزاده با اشاره به مجاورت دریاچه فاضلاب با کمپهای کویرنوردی و تاثیرات سویی که به لحاظ اجتماعی و فرهنگی در اذهان گردشگران داخلی و خارجی نسبت به یزد کم آب برجای میگذارد، گفت: در سال گذشته طرحی تهیه شده که هم اکنون توسط مشاور در مراحل نهایی مطالعه قرار دارد و براساس این طرح بخشی از پساب با تصفیه تکمیلی و گندزدایی بصورت تغذیه مصنوعی در داخل منابع آب زیرزمینی تزریق خواهد شد تا از این طریق بخشی از افت منابع آب زیرزمینی جبران شود.
وی با بیان این که طرح مذکور یکی از مترقیترین روشهای استفاده از پساب تصفیه شده در دنیاست، افزود: این طرح از طرحهای سیزدهگانهای است که وزیر نیرو به همراه وزرای جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به ریاست محترم جمهور پیشنهاد داده شد که استان یزد یکی از استانهای پایلوت برای انجام این کار است .