کد خبر: ۱۳۴۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۷ - 24 May 2018
با وجود هشدارهای مسئولان نسبت به کم آبی و استمرار خشکسالی، برخی کشاورزان کرمانشاه هنوز هم این قضیه را جدی نگرفته و همچنان اصرار بر کشت محصولات آب بر دارند.
بانکداری ایرانی ـ با وجود هشدارهای مسئولان نسبت به کم آبی و استمرار خشکسالی، برخی کشاورزان کرمانشاه هنوز هم این قضیه را جدی نگرفته و همچنان اصرار بر کشت محصولات آب بر دارند.

مسئولان امور آب و دستگاه قضایی از چند ماه قبل اعلام کردند؛ با توجه به کمبود بارش ها و کاهش منابع آبی، کشاورزان استان نباید محصولات آب بری همچون برنج را کشت کنند.
با وجود این هشدارها تعدادی از کشاورزان صحنه خزانه های برنج خود را برای کشت این محصول آماده کردند، اما نیروی انتظامی با حکم دستگاه قضایی سه خرانه برنج را تاکنون در این شهرستان تخریب کرده است.

** ممنوعیت کشت برنج در کل استان کرمانشاه
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای غرب گفت؛ براساس اعلام شورای عالی حفاظت از آب کشور، کشت برنج تنها در 2 استان شمالی کشور مجاز است و کشت این محصول در دیگر نقاط کشور ممنوع می باشد.
مروت قبادی در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: براساس این مصوبه ممنوعیت کاشت برنج به کشاورزان سراسر استان کرمانشاه اعلام شده است.
وی اضافه کرد: در این راستا تاکنون پنج خزانه تولید نشای برنج در شهرستان صحنه شناسایی شده که سه خزانه آن با کمک نیروی انتظامی و دستگاه قضایی تخریب شد.

** برنج هایی که آب چاه می خورند 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با بیان اینکه مصرف آب های زیرزمینی برای محصولات کشاورزی پرآب یکی از معضلات پیش روی منابع آبی استان است، گفت: متاسفانه معضل امروز، کاشت برنج در تعدادی از شهرستانهای استان است که به طور گسترده رواج پیدا کرده و می تواند به عنوان تهدید جدی برای رودخانه ها و به تبع آن کاهش منابع آب سفره های زیرزمینی باشد. 
محمودرضا شهلایی اظهارداشت: با توجه به اعلام ممنوعیت کاشت برنج در کشور به جز استان های گیلان و مازندران از سوی وزارت نیرو، لازم است با اقدام های هماهنگ دستگاه های ذیربط از این قضیه جلوگیری شود و با ترویج کشت های کم آب بر و پرسود کشاورزان را اغنا کنیم. 
وی با بیان اینکه هر هکتار برنج حدود 20 تا 25 هزار متر مکعب در سال آب مصرف می‌کند که رقم بسیار بالایی است، افزود: در استان‌هایی مانند گیلان و مازندران بخش زیادی از آب مصرفی برای محصول برنج از طریق بارندگی‌ تامین می‌شود، اما در استان کرمانشاه کشاورزان برای تامین آب مورد نیاز کشت برنج باید از منابع آب زیرزمینی و چاه‌ها استفاده کنند. 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه همچنین با اعلام اینکه کشت برنج با اقلیم استان سازگار نیست و منابع آبی کرمانشاه را با تهدید جدی مواجه می‌کند، گفت: متاسفانه کشاورزان به دلیل سود اقتصای که این محصول دارد، نسبت به کشت آن اقدام می‌کنند. 
شهلایی در ادامه سخنان خود بر لزوم جلوگیری از کشت این محصول تاکید کرد و گفت: اگرچه از قبل با همکاری جهاد کشاورزی به کشاورزان در خصوص کشت نکردن برنج هشدار داده بودیم، اما متاسفانه باز هم شاهد کشت این محصول بودیم. 

** محدودیت به جای ممنوعیت 
با این حال رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه معتقد است که ایجاد ممنوعیت برای کاشت برنج کار درستی نیست، بلکه باید کاشت این محصول را محدود کرد. 
خسرو شهبازی در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: کاشت برنج با استفاده از آب های سطحی مشکلی ایجاد نمی کند و صرفا باید کاشت و آبیاری این محصول با استفاده از آب های زیرزمینی را محدود کنیم. 
وی گفت: به دلیل مشکلات کم آبی سازمان جهاد کشاورزی نه توصیه ای برای کشت برنج کرده و نه این کشت را ترویج داده اما اعتقاد کارشناسی داریم که کشت برنج در سطح محدودی باید حفظ شود. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی به کشت برنج رقم 'دیره' در شهرستان گیلانغرب از گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: ما موافق هستیم که این رقم در سطح محدودی با هدف حفظ آن کشت شود. 
وی کشت برنج را اقتصادی دانست و افزود: هر کیلوگرم برنج به قیمت 130 هزار ریال به فروش می رسد که هر کشاورز از سطح سه تا چهار هکتار حدود 400 میلیون ریال درآمد کسب می کند. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه ما نمی توانیم مانع کشت برنج شویم و کشاورزان خود تشخیص می دهند چه محصولی کشت کنند، گفت: ما تنها می توانیم این نوع کشت را ترویج نکنیم. 
شهبازی اظهارداشت که سازمان جهاد کشاورزی برای کشت برنج مخالف حفر چاه است و در شرایط فعلی کم آبی استان به کشاورزان اعلام کرده ایم که حق توسعه کشت این محصول را ندارند. 
وی همچنین به صدور مجوز سه مورد شالی کوبی برنج در استان در گذشته اشاره کرد و افزود: این مجوزها قبلا صادر شده و اکنون مجاز به توسعه آن نیستیم. 

** برخورد قضایی در انتظار متخلفان 
براساس اعلام دادستان عمومی و انقلاب شهرستان صحنه، کشت برنج با استفاده از منابع آب های زیرزمینی ممنوع است و در صورت مشاهده با آن برخورد خواهد شد. 
مسعود صمدی، با بیان اینکه همه باید به امور آب کمک کنیم، اظهار داشت: امور آب نیز باید با جدیت در این عرصه وارد شود و به طور قطع ما با کسانی که در این حوزه غیرقانونی عمل کنند برخورد جدی می‌کنیم. 
وی تصریح کرد: کسانی که با برداشت‌های بی ‌رویه منابع آبی از چاه‌های آب کشاورزی گرفته تا آب‌های سطحی و زیرزمینی خسارت به آبی که متعلق به عموم مردم است، وارد می‌کنند باید از عهده تامین خسارت برآیند. 
نورالدین فرزادی پور فرماندار صحنه نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: با توجه به کمبود منابع آب زیرزمینی و موقتی بودن افزایش سطح آب رودخانه های استان، باید فکری برای جایگزین کردن کشت های پرآب با کشت دیگر محصولات مقرون به صرفه شود.
کشت برنج در شهرستان های گیلانغرب، هرسین و صحنه رواج دارد. 
در استان 2 میلیون نفری کرمانشاه 940 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ وجود دارد و مصرف آب در این بخش 92 درصد است اما تنها حدود 25 درصد زمین های آن آبی است. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: