مشاور فرابورس، با اشاره به انتقال پول از خارج به عنوان یکی از کاربردهای بلاکچین، گفت: برای جابهجایی ارزهای دیجیتال، هیچ مانعی وجود ندارد.
به گزارش فرابورس ایران، حسین محمدی، مشاور بورس کالای ایران نیز در نشست تخصصی بلاک چین در نمایشگاه بانک، بورس و بیمه با تاکید بر اینکه بلاکچین یک پیادهسازی از مفهوم چندین هزار ساله موجود در کشور، است، گفت: در بلاکچین تلاش میشود از قدرت جمعیت برای تایید استفاده شود.
مشاور بورس کالای ایران با اشاره به اینکه در بورس کالای ایران به مفاهیم و تکنولوژیهای جدید توجه میشود، تصریح کرد: یک عده بلاکچین را معادل اینترنت قرار میدهند که درست نیست؛ ما در بورس کالا تلاش میکنیم با بلاکچین چالشهای موجود را حل کنیم؛ به عنوان مثال هنگام فروش کالا مقوله انرژی بر «دلیوری» به عنوان یکی از چالشها مطرح است و در این زمینه شاهد وجود شکایات بسیار هستیم بنابراین سعی میکنیم موضوع دلیوری را به فعالان بسپاریم، کاری که در حوزه B۲C صورت میگیرد.
همچنین منصور، مشاور فرابورس ایران نیز با تاکید بر اینکه بلاکچین مفهوم ساده اما انقلابی دارد، گفت: بلاکچین یک پایگاه داده توزیع شده است. در این قالب تراکنش در بلوک قرار میگیرید، این بلوکها به صورت دیتابیس به هم زنجیر و توسط بازیگران مختلف نگهداری میشوند، بنابراین نگهداری و نحوه انجام تراکنش (جابه جایی دارایی) در بلاکچین مهم است.
وی با اشاره به انتقال پول از خارج به عنوان یکی از کاربردهای بلاکچین، گفت: برای جابهجایی ارزهای دیجیتال، هیچ مانعی وجود ندارد. از بلاکچین همچنین در سازوکارهای بورس استفاده میشود و اطلاعات و تراکنش شرکتها در زمانی بسیار کوتاه و با شفافیت بیشتر در بلاکچین ثبت میشوند.
نیما امیرشکار، مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی نیز در این نشست با اشاره به ورود ارزهای دیجیتال به جوامع، گفت: ماهیتها با طبقهبندی قدیمی تجارت فرق کرده است؛ اکنون ارزهای دیجیتال ماهیت دوگانه دارند و در بازار سرمایه و بورس مطرح میشوند. بیشتر افراد ارزهای دیجیتال را به عنوان کالایی برای استفاده روزمره طبقهبندی کردند.
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی تصریح کرد: اولین مواجهه حاکمیت با فناوری جدید بلاکچین، فیلتر کردن بود بنابراین نیاز است برای استفاده از تکنولوژیهای مالی، فرهنگسازی صورت گیرد و مطالعه داشته باشیم تا درصورت وجود نکات منفی، برخورد قهرآمیز داشته باشیم.