چتری به نام تلگرام آمده و زیر آن زندگی میکنیم ولی اگر این چتر دستش را کنار بکشد آفتاب سوزان دست همه را میسوزاند، سازمانی که بتواند پشت این پیام رسان باشد وجود ندارد لذا اسناد ما در دست کسی ذخیره شده که به آن دسترسی نداریم.
به گزارش تسنیم، بررسی آینده تلگرام، تهدیدها و فرصتها موضوع برنامه 16 فروردین گفتگوی ویژه خبری بود. رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه الان تلگرام هیچ هویتی ندارد، گفت: تلگرام چتر جدیدی است که دسته این چتر معلوم نیست که در دستان چه کسی قرار دارد لذا این دسته، دستهی دولت، احزاب، مجلس و مردم نیست.
وی با اشاره به اینکه چتری آمده و زیر آن زندگی میکنیم ولی اگر این چتر دستش را کنار بکشد آفتاب سوزان دست همه را میسوزاند، ادامه داد: سازمانی که بتواند پشت این پیام رسان باشد وجود ندارد لذا اسناد ما در دست کسی ذخیره شده که به آن دسترسی نداریم.
جلیلی با اشاره به اینکه 50 - 60 کشور اصلی در دنیا داریم که برای پیامرسان های خود مقرراتی قائل شدهاند، افزود: تنوع پیام رسانها در همه جای دنیا وجود دارد در کشور ما هم اینگونه است، بیش از 10 پیام رسان در کشور داریم که هر کدام بیش از چند صد هزار مشترک دارند.
وی بیان کرد: انحصار جدی و بزرگی توسط شخصیت گمنام حقوقی مستقل از قوانین داخلی با طرح زیرساختهای بزرگ در فضای مجازی ظهور پیدا کرده است.
جلیلی با اشاره به اینکه 5 پیام رسان داخلی بین 500 هزار تا 4 میلیون مشترک دارند لذا از نظر امنیت پیام رسان های ما شرایط خوبی دارند، خاطرنشان کرد: نگرانی در خصوص امنیت نرم افزار برای پیام رسانهای داخلی وجود ندارد، حریم خصوصی کاربران در پیام رسانهای داخلی به شدت مهم است.
این عضو شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: وزارت ارتباطات در حال تهیه لایحه حمایت از حریم خصوصی کاربران است که با تصویب آن در مجلس هیچ نگرانی برای آحاد جامعه، نهادها و کسب وکارها وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه رفع انحصار را باید برای تلگرام مطرح کرد، گفت: اگر این پیام رسان از قوانین جمهوری اسلامی ایران تمکین کند میتواند فعالیت داشته باشد، اگر تمکین نکرد مردم باید بدانند که داده هایشان در خارج از سرزمین اصلی است.
مجید شاکری کارشناس اقتصادی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه از طریق رمز ارزها میتوانیم به نتایج خوبی برسیم، افزود: در مورد گرام با همه گیری مواجه هستیم. تلگرام ارز اولیه در ایران نداشت. اصل مشتریان تلگرام در ایران است و این پیام رسان اصل پهنای باند را در اختیار دارد.
وی اظهار داشت: اگر به امید سرمایه گذاری در ارز دیجیتال و گرام هستید قدرت ریسک و خطر پذیری خود را بسیار بالا ببرید.
شاکری با اشاره به اینکه تلگرام میتواند در کنار تحریمهای آمریکا قرار بگیرد، عنوان کرد: البته خزانهداری آمریکا نشان داده است که میتواند کانالهای دیگر را ببندد و تلگرام را باز بگذارد.
وی با اشاره به اینکه تلگرام ایده خوبی برای خودش دارد گفت: برای یک رمز ارز باید برنامه ریزی کرد تا بتوانیم پایه بسیاری از طرحها را به وجود آوریم، وقتی برنامه داشته باشیم نگران این گونه پیام رسانها نخواهیم بود.
شاکری با اشاره به اینکه در مورد گرام با همه گیری روبرو هستیم، گفت: اگر پس فردا یکی از اکانت ها بسته شود کسی نمی تواند کاری انجام دهد، بنابراین اگر ولت هک شود کسی نمیتواند کاری انجام دهد، اگر به هر دلیلی اکانت را بستند تکلیف گرام های داخلی آن چه می شود ؟ آیا کسی می تواند پاسخگوی این موضوع باشد؟
شاکری با اشاره به اینکه تلگرام نفس به نفس با مشتری زیسته است، ادامه داد: علت اینکه برخی از بانکهای بزرگ و کوچک با ایران کار نمیکنند این است که فرایند شناخت مشتری برای شان هزینه زا است .
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه باید راهی برای شفافیت وجود داشته باشد گفت: باید کسی پاسخگوی بسته شدن اکانت باشد لذا اگر تعدادی پیام رسان خارجی با این غلبه داشته باشیم بهتر از وضع موجود است که پهنای باند در اختیار تلگرام باشد.
جلیلی با اشاره به اینکه در مسئله مالباختگان دیدیم که آنها برگه ای برای ارائه به منظور پیگیری وضعشان داشتند، گفت : اما این مسئله در مورد تلگرام اینگونه نیست لذا هیچ سازمانی که بتواند پشت آن باشند وجود ندارد، اگر روزی خزانه داری آمریکا بگوید ارتباط مالی تلگرام با ایران باید قطع شود در این صورت تلگرام می تواند بگوید طبق قوانین بین المللی ارتباطش را با ایران قطع میکند لذا، این بهانه خیلی شیک بین المللی است .
این عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: 5 پیام رسان داخلی که ترکیبی از محصول فناوری داخلی و یا محصول فناوری خارجی در داخل است به خدمت گرفته شده که آزمونی را از نظر قابلیت خدمات سرعت و تعداد قابل توجه مشترک پشت سر گذاشته اند.
وی با اشاره به اینکه اخیراً شایعاتی مطرح شده که فلان ایراد ها در خصوص پیام رسان های داخلی وجود دارد،افزود: نرم افزار بدون باگ نیازمند بلوغ است ، باگ خلأ یا آسیب پذیری امنیتی نیست و به سرعت قابل رفع است، پیام رسان های داخلی قانون و مجوز حکومت را پشت خود دارند ، لذا برایشان حریم خصوصی کاربران مهم است .
جلیلی خاطرنشان کرد: نامه ای در قوه قضاییه تهیه شده که باید حریم خصوصی کاربران حفظ شود.