کد خبر: ۱۲۸۱۵۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - 04 March 2018
مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران گفت: مجلس دولت ها را در یک دوره ۵ ساله موظف به خرید دانه های روغنی کند؛ اگر این اتفاق رخ ندهد، کشاورزان به کشت محصولات غیر استراتژیک روی می آورند.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران گفت: مجلس دولت ها را در یک دوره ۵ ساله موظف به خرید دانه های روغنی کند؛ اگر این اتفاق رخ ندهد، کشاورزان به کشت محصولات غیر استراتژیک روی می آورند.

به گزارش مهر، مجید خراسانی در نشستی خبری با بیان اینکه طراحی زنجیره کامل تامین در هر حوزه ای یک ضرورت است، گفت: متاسفانه این نقصی است که در کشور ما وجود دارد، به عنوان مثال ۷ هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که بیش از ۵ هزار گونه آن (معادل دو سوم) در ایران وجود دارد و هزار و ۷۰۰ گونه انحصاری کشور ما است.

وی با اشاره به اینکه این فرصت عظیمی است که در اختیار ما گرفته، تصریح کرد: با این حال چون زنجیره تامین کامل نیست، این گونه های گیاهی را به کشورهای اروپایی از جمله آلمان که تکنولوژی بالایی دارند صادر می کنیم و آنها استانداردسازی های لازم را انجام می دهند و سپس با دهها برابر قیمت، این محصولات را به ما برمی گردانند.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: مجموعه نظامِ کارخانه استانداردسازی و پالایش گیاهان دارویی در کشور ما وجود ندارد و نیاز است که این کارخانه به دست مردم ایجاد شود، ضمن اینکه زنجیره کامل تامین باید ایجاد و مدیریت شود و نقش اساسی حاکمیت این است که این زنجیره را مدیریت کند.

خراسانی با اشاره به اینکه جای نهادهای تسهیل گر برای اداره زنجیره تامین در اقتصاد مقاومتی خالی است، گفت: ضروری است که این نهادها ایجاد شود و شرکت اقتصاد مقاومتی حامی سعی می کند در الگوسازی یک نهاد تسهیل گر ایفای نقش کند.

وی با بیان اینکه اولین گام بعد از طراحی و مدیریت زنجیره، اولویت بندی است گفت: در بین محصولات کشاورزی، محصولات استراتژیک می تواند در اولویت باشد. ما اگر گوشت، گندم و روغن نداشته باشیم، دچار مشکل می شویم، بنابراین از دولت و مجلس تقاضا می کنیم در حوزه محصولات استراتژیک حمایت های لازم را انجام دهند.

خراسانی با اشاره به اقدامات مرکز اقتصاد مقاومتی حامی در حوزه گیاهان دارویی اضافه کرد: در اوایل سال ۹۷ ما طراحی زنجیره محصولات گیاهان دارویی را آغاز می کنیم و امیدوار هستیم تا پایان این سال طرح مذکور را به سرانجام برسانیم، ضمن اینکه در سال ۹۷ قرار است قوانینی در مجلس به منظور حمایت از گیاهان دارویی تصویب شود.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در این زمینه گونه های گیاهی دارویی در اولویت هستند تا نیاز دارویی کشور کاهش پیدا کند. در بحث مواد غذایی نیز به همین صورت عمل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد واردات کارخانه های دارویی در زمینه گیاهان دارویی از کشورهای اروپایی و سایر کشورها با ۲۰ برابر ارزش افزوده وارد می شود، گفت: اگر مردم در این طرح با ما همکاری کنند می توانیم در یک دهه این میزان واردات را به حداقل برسانیم.

خراسانی با اشاره به اینکه یکی از شاخص های مهم نیز تولید محصولات پروتئینی و گوشت قرمز است، گفت: اگر بتوانیم زنجیره تامین پروتئین را در کشور کامل کنیم خواهیم توانست در یک زمانبندی معین کمبود پروتئین و گوشت قرمز را در کشور مدیریت کنیم.  

وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از گوشت قرمز در کشور تولید می شود، افزود: سالانه ۱۲۰ هزار تن گوشت قرمز از خارج وارد می شود. اگر ما زنجیره تولید گوشت قرمز را با محوریت مردم درست انجام دهیم، به تدریج می توانیم با واگذاری دام به مردم و خرید از آنها بعد از پرواربندی، کسری موجود در این زمینه را جبران کنیم.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: در تامین دام باید به عنوان تسهیل گر به دامدار کمک کنیم. همچنین بیش از ۶۰۰ کارخانه خوراک دام در کشور وجود دارد که با کمتر ۴۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند. شرکت های تسهیل گر در این زمینه نیز می توانند ورود کنند.

خراسانی با اشاره به اینکه در این پروسه، دامدار دام را تحویل می گیرد و با حمایت شرکت تسهیل گر به وزن مورد انتظار می رساند، گفت: سپس دامدار سهم خودش را از شرکت تسهیل گر می گیرد اما مدیریت بازرگانی دام به عهده دامدار نیست و شرکت این امور را برعهده دارد.

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم به جای واردات ۱۲۰ هزار تن گوشت در سال به تدریج به مردم دام واگذار کنیم، هم نقش مردم در این فرآیند تثبیت می شود و هم این اقدام مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وابستگی کشور در زمینه روغن گفت: در این زمینه سالانه حدود ۹۰ درصد دانه های روغنی یا روغن های بی کیفیت وارد کشور می شوند و تنها حدود ۷ درصد نیاز در داخل تامین می شود.

خراسانی گفت: پیشنهاد ما این است که کل کشت دانه های روغنی را مردم انجام دهند و حاکمیت وارد این کار نشود که شغل مردم به خطر بیفتد اما مسئله این است که مردم قبل و بعد این مسئله را نمی توانند مدیریت کنند.

وی افزود: بنابراین پیشنهاد می دهیم زنجیره بین کشت و انتقال به کارخانجات روغن کشی و بازار فروش توسط شرکت های تسهیل گر به طور کامل اداره شود.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از نیاز کشور کارخانه روغن داریم، تصریح کرد: این خودش یک سوال است که چرا این همه کارخانه روغن در کشور وجود دارد.

خراسانی ادامه داد: برای وارد کردن، کارخانه روغن نیاز است که ادعا شود برای این کارخانه روغن وارد می شود که این امر باید اصلاح شود. همچنین ضروری است زنجیره توسط شرکت های تسهیل گر با حمایت حاکمیت عملیاتی شود.

وی تصریح کرد: خبر نگران کننده ای که شنیده ایم این است که خرید تضمینی دانه های روغنی را قرار است تعدیل کنند یا تحت تاثیر قرار دهند؛ اگر اعتبارات خرید تضمینی در بودجه ۹۷ عملیاتی نشود، این امر به معنای واردات روغن است.

خراسانی با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده باید مسئله حمایت از کشاورزان رعایت و در این مسئله دقت شود، گفت: پیشنهاد ما این است که در یک دوره ۵ ساله مجلس، دولتها را موظف به خرید دانه های روغنی کند که اگر این اتفاق رخ ندهد، کشاورزان به کشت محصولات غیر استراتژیک روی می آورند.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ما پیشنهاداتی در برخی زمینه ها به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کرده ایم، گفت: از جمله این پیشنهاد اصلاح نژاد برخی دام ها و محصولاتی است که می توانند در کشور بومی سازی شود مانند بُز؛ چرا که بز در برابر آب و هوای خشک، نیمه خشک و سرد مقاومت بالایی دارد.

خراسانی ادامه داد: به همین منظور مرکز اقتصاد مقاومتی حامی با مشارکت مرکز تحقیقات دامی وزارت جهاد کشاورزی حدود دو سال است طرح اصلاح نژاد بز را در دستور کار دارد؛ در این راستا اگر ما بتوانیم در دوره ۵ ساله بزهای با نژاد سانن و آلپاین را با بزهای مهابادی و شرق کشور تلاقی دهیم، عملکرد آنها افزایش پیدا می کند و این اصلاح نژاد، تولید را تا ۷ کیلوگرم در روز افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه دهه آینده، دهه دانش بنیان در همه عرصه هاست، تصریح کرد: رویکرد مرکز اقتصاد مقاومتی حامی این است که تمام فعالیت های ما بتواند پایه دانش بنیان داشته باشد. اگر ما بتوانیم نقش مردم را پررنگ کنیم و اقداماتمان پایه دانش بنیان داشته باشد، می توانیم یک الگوسازی موفق داشته باشیم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: