کد خبر: ۱۲۷۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - 26 February 2018
سواحل مکران از مزیت‌های اقتصادی بالایی برای کشور برخوردار است که با توسعه زیرساخت‌های آن این امر محقق می‌شود.
 بانكداري ايراني سواحل مکران از مزیت‌های اقتصادی بالایی برای کشور برخوردار است که با توسعه زیرساخت‌های آن این امر محقق می‌شود.

به گزارش پتسنیم؛ علی اکبر سلیمانی دبیر همایش فرصت های سرمایه گذاری در سواحل مکران گفت: در همایش یکشنبه از 37 کشور جهان حضور داشتند که 11 سفیر از جمله مهمانان ویژه این همایش بودند که با توجه به دوره قبل این همایش از کیفیت بالایی برخوردار بود.
او گفت: سواحل مکران از شرق بندر عباس آغاز و تا مرز پاکستان ادامه دارد، این منطقه حدودا 700 کیلیومتر و 3.5 میلیون هکتار گستردگی دارد.

سلیمانی افزود: سرمایه گذاری در این منطقه به اولویت های سرمایه گذاری پیشنهادی ما محدود نمی شود ولی آنچه ما به سرمایه گذاران پیشنهاد می دهیم بهره برداری از مطالباتی است که جزو اولویت های 11 گانه دولت می باشد.
دبیر همایش فرصت های سرمایه گذاری در سواحل مکران افزود: زیرساخت توسعه اسکه، پایانه نفتی و نقل و انتقال گاز از جمله اولویت های اولیه ما در توسعه زیرساخت های این منطقه است اگرچه بحث آموزش، گردشگری و نیز ساخت و ساز را هم توامان دنبال می کنیم.

او گفت: بسیاری از زیرساخت ها در کشور توسط بخش خصوصی محقق شده از جمله توسعه اتوبان ها، لذا توسعه حمل و نقل ریلی و غیره نیز می تواند توسط بخش خصوصی به انجام برسد، حضور بخش خصوصی می تواند به توسعه زیرساخت ها در این منطقه سرعت بیشتری ببخشد.

ایرج تاج الدینی رئیس دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران گفت: در گویش بلوچ مکران با فتحه تلفظ می شود و بعضا در اشعار فردوسی گویش این سواحل با ضمه مطرح است که در مجموع همه این گویش ها صحیح است.
او افزود: این سواحل مزیت هایی از جمله در بحث ترانزیت حائز اهمیت است و می تواند شبه جزیر هند را به غرب و اروپا متصل کند.
رئیس دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران گفت: در کشاورزی و شیلات نیز این منطقه دارای مزیت است زیرا صیدهایی در این سواحل بدست می آید که در کل منطقه بی بدیل است، نیز به دلیل شرایط آب هوایی نیز بهترین منطقه برای توسعه گلخانه و گردشگری است که متاسفانه شناخته شده نیست.
تاج الدینی افزود: همه کشورهای خلیج فارس در تلاشند تا خود را به اقیانوس وصل کنند این درحالی است که ما این موقعیت را از طریق این سواحل به آسانی در اختیار داریم و می توانیم صادرات نفت را در دریای عمان دنبال کنیم.

او گفت: بحث شهرسازی و ورود سرمایه گذاران و نیز بحث انرژی از دیگر مزیت های سواحل مکران است.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران افزود: ما در طرح جامع توسعه این مناطق یک چشم انداز 3 مرحله را درنظر گرفته ایم که در مرحله نخست توسعه زیرساخت ها از جمله توسعه راه آهن، پتروشیمی و غیره را در دنبال می کنیم، از سوی دیگر در تلاشیم تا جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر در این منطقه ساکن شوند درحالی که توسعه سکونت گاهی در منطقه هنوز شکل نگرفته و قرار است 200 هزار شغل نیز در این منطقه ایجاد شود.
تاج الدینی گفت: هنوز مطالعات دقیق تری برای سایر چشم اندازهای این منطقه صورت نگرفته است اما ما شهر توریستی تیس را برای منطقه در نظر گرفته ایم.
او افزود: پیش بینی می کنیم که با توسعه این منطقه، شهرهای کوچک و حاشیه ای این منطقه نیز توسعه یابد، اگر همه چیز خوب پیش روند فاز دوم نیز حدودا 6 ساله به طول می انجامد.
وی گفت: مزیت های منطقه ای از جمله اولویت ها برای توسعه سواحا مکران است از جمله شیلات که کار منطقه ای به حساب می آید از این رو برای اشتغال زایی در منطقه توسعه شیلات لازم است اگرچه بخش گردشگری سهم بالایی دراشتغال زایی این منطقه خواهد داشت.
رئیس دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران افزود: توسعه شیلات، کشاورزی و گردشگری از جمله اولویت های منطقه ای ما در این منطقه است اما برخی زمان برند از جمله بحث ترانزیت یا پتروشیمی اگرچه آنها نیز در بحث اشتغالزایی مهم هستند اما مزیت های منطقه ای از اهمیت بیشتری برای اشتغال زایی برخوردار است.

او گفت: توسعه زیرساخت ها از جمله وظایف و تکالیف دولت هاست از جمله راه سازی، لایروبی سواحل و غیره. ما به دنبال ایجاد اشتغال در منطقه هستیم اگرچه هنوز هیچ طرح تشویقی برای سرمایه گذاران این منطقه در نظر نگرفته ایم.
برچسب ها: سواحل مکران
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: