کد خبر: ۱۲۷۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - 19 February 2018
خبرنگاران و کارشناسان اقتصادی بلومبرگ معتقدند: اقدامات اخیر در افزایش سقف بدهی و چشم‌انداز کسری بودجه آمریکا طی سال‌های آینده نشان می‌دهد که روند تدریجی فرونشست کشتی دلار آغاز شده است.
بانكداري ايراني - خبرنگاران و کارشناسان اقتصادی بلومبرگ معتقدند: اقدامات اخیر در افزایش سقف بدهی و چشم‌انداز کسری بودجه آمریکا طی سال‌های آینده نشان می‌دهد که روند تدریجی فرونشست کشتی دلار آغاز شده است.

به گزارش  فارس به نقل از اسپوتنیک، هفته گذشته کنگره آمریکا سقف هزینه‌کرد دولت فدرال این کشور را 300 میلیارد دلار افزایش داد.

کنگره همچنین پیشتر طرح کاهش 1.5 هزار میلیارد دلاری مالیاتی این کشور را با هدف توسعه رشد اقتصادی تصویب کرده بود.

کارشناسان اقتصادی روز به روز نسبت به اجرای این سیاست دوگانه و تأثیر آن بر افزایش آسیب‌پذیری دلار بیشتر ابراز نگرانی می‌کنند.

به گزارش بلومبرگ، به نظر می‌رسد همین حالا نیز دلار در یک باتلاق گرفتار باشد چرا که دولت ترامپ با هدف بهبود چشم‌انداز اقتصادی در آمریکا در تلاش است تا ارزش دلار را کاهش دهد.

از زمان آغاز سال 2017 میلادی تاکنون ارزش دلار 12 درصد کاهش یافته است.

در کنار موارد فوق ترکیب کسری حساب جاری و کسری مالی آمریکا و رسیدن آنها به 6 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور نشان می‌دهد که دلار در بلندمدت اوضاع خوبی نخواهد داشت. 

مارک‌ مک‌کورمیک، مدیر بخش مبادلات ارزی بانک تورنتو دومینیون، معتقد است وقتی شما کسری حساب جاری و کسری بودجه آمریکا را جمع می‌کنید شاهد افزایش شدید آسیب‌پذیری خارجی نرخ برابری ارزی دلار خواهید بود. 

این کارشناس ارزی پیش‌بینی کرد دلار در مقایسه با متوسط ارزش بلندمدت خود همچنان 10 درصد ارزش حبابی دارد. 

بنا به گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا، در 4 ماه نخست سال جاری مالی آمریکا کسری بودجه کاخ سفید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با 11 درصد افزایش به 176 میلیارد دلار رسیده است.

این بیشترین شکاف مالی از سال 2013 تاکنون محسوب می‌شود و انتظار می‌رود با توجه به بالا رفتن سن جمعیت آمریکا و بیشتر شدن بدهی‌های مستمری مربوط به پرداخت مستمری این شکاف در آینده افزایش بیشتری را تجربه کند.

به نظر می‌رسد برخی کشورهای دیگر نظیر چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین واردکننده نفت در حال سود بردن از کاهش ارزش دلار در بازار است.

از سوی دیگر چین اعلام کرده است که در حال ایجاد قراردادهای نفتی بر اساس یوان‌ است. این اقدام چین دلار را به تدریج از مبادلات نفتی و مکانیسم قیمت‌گذاری نفت در بازار جهانی به خصوص در قراردادهای این کشور با صادرکنندگان نفت کنار خواهد زد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: