کد خبر: ۱۲۴۹۰۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - 25 January 2018
چین انتقادهای شماری ازکشورها مبنی بر اینکه این کشور در تلاش است کنترل بانک زیرساختی سرمایه گذاری آسیایی را در دست بگیرد، تکذیب کرد.
  بانكداري ايراني -چین انتقادهای شماری ازکشورها مبنی بر اینکه این کشور در تلاش است کنترل بانک زیرساختی سرمایه گذاری آسیایی را در دست بگیرد، تکذیب کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا 'جین لیجون' رییس این بانک در مصاحبه ای که تارنمای یی سی به آن اشاره کرده است گفت این بانک توانسته است شمار اعضای خود را نیز افزایش دهد.
وی افزایش شمار اعضای بانک در 2 سال گذشته را نشانه ای از همکاری های رو به رشد چین با کشورهای عضو این بانک دانست و از عملکرد آن دفاع کرد.
مقام چینی گفت: از سال 2015 میلادی تاکنون شمار اعضای این بانک از 57 به 84 رسیده است و برخی از کشورهای دیگر نیز به دنبال ورود به آن هستند.
رییس بانک زیرساختی سرمایه گذاری چین با اشاره به اینکه این بانک برای کمک به اجرای طرح های مختلف بخصوص در آسیا ایجاد شده است، گفت در دو سال گذشته وام هایی به برخی از اعضای این بانک برای اجرای طرح های زیربنایی داده شده است.
مقام چینی تاکید کرد این بانک به دنبال دستیابی به بالاترین استانداردهای مالی است و توانسته است در دو سال گذشته اعتبار بیشتری پیدا کرده و از سوی برخی سازمان های بانکی و مالی دنیا به رسمیت شناخته شود.
نزدیک به 30 درصد از 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری این بانک را چین تامین کرده است اما رییس بانک گفت که ما در ساختار تصمیم گیری به دنبال تسلط بر تصمیمات نیستیم.
وی گفت 75 درصد از سهام بانک متعلق به کشورهای آسیایی است و 25 درصد سهام مربوط به کشورهای خارج از این قاره است و سه نفر از پنج معاون بانک هم اروپایی هستند.
در حال حاضر این بانک 24 طرح را برای 12 کشور به رسمیت شناخته و برای آنها چهار میلیارد و 200 میلیون دلار اختصاص داده است.
از این میان پنج طرح آن به هند اختصاص یافته است و بیش از یک میلیارد دلار از این وام در اختیار هند قرار گرفته است و این کشور بزرگترین وام گیرنده از بانک است.
بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا به ابتکار چین در سال 2015 به طور رسمی فعالیت خود را شروع کرد و اولین اجلاس رسمی آن نیز سال 2016 در شهر پکن برگزار شد.
بانک توسعه زیر ساخت آسیا که یک موسسه بین المللی است و اداره مرکزی آن در پکن واقع شده، با سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری فعالیت خود را آغاز کرد و این برای اولین بار است که در خارج از خاک چین نشست خود را برگزار می کند.
نخستین یادداشت تفاهم ایجاد بانک سرمایه گذاری طرح های زیرساختی آسیا در اکتبر سال 2014 در پکن به امضا رسید تا با مشارکت 27 کشور و 100 میلیارد دلار سرمایه در پکن تاسیس شود. اعضای این بانک هم اکنون از 75 کشور فراتر رفته است.
پیشتر نیز افغانستان، هنگ کنگ، اتیوپی، مجارستان، ایرلند و سودان نیز به عنوان اعضای جدید به عضویت این بانک در آمده بودند.
سرمایه گذاری در کشورهای آسیایی و کمک به اجرای طرح های زیربنایی در کشورهای عضو بخصوص کشورهای کمتر توسعه یافته از جمله برنامه های این بانک است.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای هیات موسس این بانک، هجدهم فروردین ماه سال 94 به عنوان سی و چهارمین عضو آن پذیرفته شد و هم اکنون با در اختیار داشتن 1.61 درصد سهام آن، در رتبه یازدهم قرار دارد.
ژاپن و آمریکا تاکنون تمایل خود را برای عضویت در این بانک اعلام نکرده اند و به دلیل تسلط این دو کشور بر بانک توسعه آسیا (ADB) و بانک جهانی، به ‌نوعی رقیب بانک AIIB (زیر ساخت آسیا) محسوب می‌شوند.
یکی دیگر از اهداف بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا، اجرای طرح‌های زیربنایی مرتبط با جاده ابریشم نوین است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: