کد خبر: ۱۲۴۵۸۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - 21 January 2018
سالگرد دو ساله شدن اجرای برجام فرصت جدیدی برای حمله دوباره سیاستگذاران صدا و سیما به این دستاورد دولت اعتدال فراهم کرد.
 بانكداري ايراني -روزنامه ایران در گزارشی نوشت: سالگرد دو ساله شدن اجرای برجام فرصت جدیدی برای حمله دوباره سیاستگذاران صدا و سیما به این دستاورد دولت اعتدال فراهم کرد.

در ادامه این گزارش می خوانیم: حمله‌ای که از استهزای برجام در گزارش‌های مردمی که حالا دیگر پس از رسوایی گزارش درباره فیلترینگ تلگرام بیش از هر زمان مستند بودن آن زیر سؤال رفته است. نوبت تکرار پخش ادعاهای نامستند و مخرب منافع ملی رسیده است.

سه‌شنبه هفته گذشته بود که عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه که از مذاکره کنندگان ارشد ایران در مذاکرات هسته‌ای بود در جمع صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر اینکه تحریم‌های هدف برجام کاملا برداشته شده است و باید به فضای منفی علیه برجام پایان داد؛ خاطره یکی از استانداران را بازگو کرد و گفت: «زمانی یکی از سرمایه‌گذاران خارجی 200 میلیون دلار در استانی سرمایه‌گذاری کرده بود اما بعد کمی دچار تردید شده بود، وقتی دلیل این تردید را جویا شدیم، سرمایه‌گذار گفته مترجم من می‌گوید صدا و سیمای ایران دائم می‌گوید تحریم‌ها باقی مانده و ایران از برجام هیچ دستاوردی نداشته است؛ حالا چگونه من در این شرایط سرمایه‌ام را به ایران منتقل کنم.»

اما مدت‌ها است که برای سیاستگذاران و برخی برنامه سازان سازمان صدا و سیما؛ اینکه رویکردها و اقدامات‌شان چه تأثیری بر فضای داخی و روابط خارجی می‌گذارد، چندان محلی از اعراب نداشته است و در مورد برجام که متأسفانه باوجود ملی بودن به نقطه ثقل تهاجم جناحی تبدیل شده، این مسأله دوچندان است.

برنامه ثریا شامگاه جمعه دو میهمان داشت یکی مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه «شرق» و دیگری یاسر جبرائیلی، پای ثابت انتقاد از دولت و برجام و مافیهما که در انتخابات اخیر با عنوان فعال رسانه‌ای در فهرست حامیان جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) حضور داشت و با عنوان کارشناس اقتصاد سیاسی و دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی نیز معرفی می‌شود. جبرائیلی با آمادگی‌ای در استودیو حضور پیدا کرده بود و از اطلاعات ذخیره شده در لب تاپ روبه‌رویش تا پرینت صفحات اول روزنامه شرق در ایام تصویب برجام را به همراه داشت. 

مرور سردستی سابقه صدا و سیما در مواجهه با برجام از رویکردی اعتراض برانگیز حکایت دارد.هنوز عملکرد صدا و سیما در ماجرای پخش جلسات کمیسیون ویژه مجلس برای بررسی «برجام» فراموش نشده است. رسانه ملی که موظف شده بود برای آگاهی بیشتر مردم از محتوای برجام جلسات بحث و بررسی این کمیسیون را پخش کند، پس از پخش گزینشی جلساتی که اغلب به طرح انتقادات و دیدگاه‌های مخالفان برجام گذشت، از پخش جلسه‌ای که با حضور دولتمردان و اعضای تیم مذاکره کننده برگزار می‌شد، خودداری کرد. اقدامی که حتی با واکنش حجت‌الاسلام ابوترابی فرد نایب رئیس اصولگرای وقت مجلس مواجه شد که معترض شد و گفت: «چرا فقط وقتی جلیلی حضور دارد، دوربین‌های صدا و سیما می‌آیند؟»

همزمان در همان روزها صدا و سیما با انتشار مستند گونه‌ای علیه برجام سعی کرد تا با حضور افراد ناشناس و غیر کارشناس القا کند که «مردم یا نمی‌دانند چه کلاهی(!) سرشان رفته یا می‌دانند و مخالف برجام هستند»؛ مستندی که حضور نداشتن حتی یک کارشناس موافق برجام یا دست‌کم مسلط به موضوع در آن سؤال برانگیز بود.

همان زمان سیروس ناصری، کارشناس که به برنامه «ثریا» دعوت شده بود، با انتقاد از سنگ‌اندازی در مسیر برجام به عدد زیان مالی حاصل از آن تأخیر اشاره کرد و گفت:«صدا و سیما با پول مردم علیه آنان عمل می‌کند.» ناصری در آن برنامه ثریا که مجری به جای طرف مناظره به محاجه با او و مخالفت با برجام ایستاده بود، گفت: «باید اسم برنامه ثریا را بگذارید مریخ و سنگلاخ، کار شما سیاه نمایی و امیدزدایی است.»

مرور این مشت نمونه خروار نشان از آن دارد که از رویکرد تخریبی علیه برجام در دومین سال اجرای آن نباید تعجب کرد. عجیب نیست برجام که حتی «نانوشته‌اش» نیز با مخالف‌خوانی و دلواپسی مواجه بود امروز که امریکای تحت رئیس جمهوری ترامپ سعی دارد در مسیر اجرای آن دست‌انداز ایجاد کند از رجزخوانی مخالفانی چون جبرائیلی در امان بماند. رئیس جمهوری هم در نوبت‌های مختلف نسبت به رویکرد صدا و سیما به برنامه‌های دولت انتقاد کرده است چنانکه در جلسه شورای اداری اردبیل به گلایه گفت: «چرا صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و رسانه‌های خارجی باید بگویند که کار دولت ایران در عرصه اقتصاد در تاریخ کشورهای در حال توسعه کم‌نظیر بوده و چرا صدا و سیما نگوید؟» او در ایام تبلیغات انتخابات هم صریح‌تر سخن گفت و تأکید کرد که صدا و سیما گرفتار یک باند سیاسی شده است.علی لاریجانی، رئیس مجلس هم در آیین تکریم و معارفه رئیس صدا و سیما گفته بود: «ممکن است برخی نظرات مخالف هم در رابطه با برجام و مذاکرات درست باشد اما با چالش درست کردن بهره‌ای نمی‌بریم و من با آن کیفیتی که در صدا و سیما وجود داشت، موافق نبودم.»

*منبع: روزنامه ایران؛ 1396،11،1 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: