بانكداري ايراني - رئیس مجمع ملی صادر کنندگان دام زنده از واردات گوشت گوسفندی در ازای صادرات دام زنده از ابتدای بهمن ماه سالجاری خبرداد و گفت: گوشت قرمز مورد نیاز کشور برای شب عید تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
«منصور پوریان» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که صنعت دامپروری با بحران مواجه است، افزود: در پیگیری های صورت گرفته معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از دامپروران با واردات گوشت گوسفندی در ازای صادرات دام زنده موافقت کرد.
وی اظهارداشت: به دلیل خشکسالی های پی در پی و نبود غذای کافی تولیدکنندگان دام زنده توان نگهداری دام زنده خود را ندارند؛ بنابراین ناچارند دام خود را با وزن پایین کشتار کنند که این امر در کاهش قیمت دام زنده گوسفندی تاثیرگذار است.
به گفته وی، اکنون لاشه ٢٣ کیلویی به بازار عرضه می شود، این درحالیست که کشورهای خارجی نیز دام زنده پرواربندی شده با وزن بالا را خواهان هستند؛ بنابراین توسعه صادرات می تواند به صنعت پرواربندی کمک کند.
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده گفت: مردم نگرانی نداشته باشند گوشت قرمز گوسفندی گرم و منجمد مورد نیاز کشور برای شب عید و ایام نوروز تامین است و صادارت دام زنده تاثیری در قیمت این محصول نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: اکنون قیمت هرکیلوگرم دام زنده در دامپروری ها بین ١٣٥ تا ١٤٠ هزارریال است و با قیمت ١٦٠ هزار ریال در بازار عرضه می شود.
به گفته وی، نرخ هرکیلوگرم لاشه زنده گوسفندی ٣٢٠ تا ٣٣٠ هزار ریال به قصابی ها عرضه می شود که برای مصرف کننده ٣٧٠ هزاریال است.
پوریان براین باورست که سالانه ٧٠ درصد گوشت گوسفندی در داخل کشور تولید می شود و سالانه نزدیک ٣٠ درصد نیاز کشور را از طریق واردات تامین می شود.
وی اظهارداشت: اکنون برای تنظیم بازار گوشت قرمز علاوه بر گوشت منجمد روزانه بین ٨٠ تا ١٠٠ تن گوشت گرم گوسفندی وارد کشور می شود.
به گزارش ایرنا، ماه رمضان امسال (اوایل خرداد) برای تنظیم بازار گوشت قرمز و تنظیم بازار در کنار واردات شرکت پشتیبانی امور دام کشور، واردات گوشت گوسفندی گرم از کشورهای استرالیا ، ارمنستان، گرجستان، داغستان، مغولستان، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان کلید خورد.
در آن زمان قیمت گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در خرده فروشی های سطح شهر با قیمت هایی بیش از نرخ مصوب بین 380 تا 450 هزار ریال عرضه می شد به طوری که با قیمت های بیش از 500 هزار ریال به دست مصرف کنندگان می رسید.
سالانه 840 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و 100 هزارتن گوشت قرمز نیز وارد می شود.