بانكداري ايراني - رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: بازارهای ایران امروزه به راحتی توسط رقبا کنار زده میشود که یکی از مهمترین دلایل آن موضوع تعرفهها است.
به گزارش تسنیم، محمد لاهوتی در جلسه هم اندیشی تشکلات صادراتی حوزه صنایع غذایی که با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل اتاق بازرگانی تشکیل شد اظهار کرد: کشور همسایه ما افغانستان سال گذشته توانست به سازمان تجارت جهانی بپیوندد و تعرفههای خود را متعادل با تعرفههای جهانی کند. بر همین اساس یکی از مشکلاتی که در صادرات رخ داده آن است که تعرفه این کشورها برای واردات کالاهای ایرانی و ترک دیگر متفاوت است بنابراین باید سعی شود که خلاء حضور ایران در سازمان تجارت جهانی را از طرق دیگر مانند برقراری تعرفههای ترجیحی پر کنیم.
وی افزود: ایران بزرگترین کشور خارج از سازمان تجارت جهانی (WTO) است و باید توجه داشت که دلیل این عدم عضویت ایران در سازمان یاد شده سیاسی است.
لاهوتی گفت: کشوری مانند چین زمانی که عضو سازمان تجارت جهانی نبود این مشکل را با انعقاد قراردادهای ترجیحی خنثی کرد و میزان حجم تجارت خود را تعدیل کرد بنابراین قبل از اینکه در تمام کشورهای دنیا بازار به روی کالاهای ایران بسته شود باید مشکلات را از طرقی مانند قراردادهای ترجیحی برطرف کرد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: بازارهای ایران امروزه به راحتی توسط رقبا کنار زده میشود که یکی از مهمترین دلایل آن همین موضوع تعرفهها است.
وی تصریح کرد: تجار کشور انتظار دارند که امروز اگر کتاب مقررات صادرات و واردات منتشر میشود حداقل تا یک سال امکان حداقل تغییر تعرفه در آن نباشد تا بتوانند تصمیمگیری لازم را داشته باشند.
لاهوتی ادامه داد: در حوزه رفع موانع تولید صادرات محور وزیر جهاد در شروع دولت دوازدهم کارگروهی را تشکیل و اعضایی را برای حضور در آن انتخاب نمود تا موانع صادراتی را در بخش کشاورزی کشور بردارد تا صادرات این حوزه افزایش یابد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با برگزاری جلسات این کارگروه در پایان سال جاری و سال 97 خروجی و عملکرد مثبتی شاهد باشیم.
وی درباره مشکلات ورود موقت کالاهای کشاورزی به کشور برای صادرات مجدد آن گفت: جلساتی با گمرک برای ورود موقت کالا به کشور برگزار شد اما کماکان مشکلات به چشم میخورد در حالیکه در گذشته صندوق ضمانت صادرات ایران اعلام آمادگی کرده بود که به مشتریان خود تضمین لازم برای ورود موقت کالا ارائه بدهد اما گمرک آن را نپذیرفت.
لاهوتی اضافه کرد: در سال گذشته شرکتهای بیمه خصوصی نیز این ضمانت را صادر میکردند اما به دلیل اختلاف گمرک با یکی از آن شرکتهای بیمهای به طور کل تضمین شرکتهای بیمه از سوی گمرک پذیرفته نمیشود.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای ورود برخی از کالاها معتقد است که باید نظر بدهد. براین اساس بنده بر این باورم که نباید در مورد واردات به منظور صادرات مجدد سختگیری انجام شود زیرا این کالاها صرفا به منظور تامین منابع اولیه تولید برای صادرات صورت میگیرد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: برای جلوگیری از ارائه مجوزهای بیرویه میتوان سیاستی را اتخاذ نمود تا از هدررفت سرمایه جلوگیری شود اگر چه بر اساس قانون دولتها امکان جلوگیری از سرمایهگذاری را ندارند اما باید همه جوانب را لحاظ کنند تا سرمایه ملی کشورمان هدر نرود.
لاهوتی ادامه داد: برخی از کشورها بانکها به طرحهایی که توجیهپذیر نیستند اجازه سرمایهگذاری نمیدهند و در واقع از این طریق انجام سرمایهگذاریها را در کشور خود کنترل میکنند در حالیکه اکنون این اتفاق را در ایران شاهد نیستیم و شهرکهای صنعتی را میبینیم که یا تبدیل به ویرانهای بلااستفاده شدهاند یا فعالیت در آنها با حداقل تولید صورت میگیرد.