کد خبر: ۱۱۷۸۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - 12 November 2017
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که در صورت تایید سازمان دامپزشکی و رقابت‌پذیر بودن گوشت اتحادیه اروپا با برزیل، مشکلی برای واردات این محصول نداریم اما دامداران ایران مانند تولیدکنندگان لبنیات اروپا با مشکل برای بازار محصول‌شان مواجه هستند.

بانكداري ايراني -وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که در صورت تایید سازمان دامپزشکی و رقابت‌پذیر بودن گوشت اتحادیه اروپا با برزیل، مشکلی برای واردات این محصول نداریم اما دامداران ایران مانند تولیدکنندگان لبنیات اروپا با مشکل برای بازار محصول‌شان مواجه هستند.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی در دیدارش با فیل هوگان، کمیسیونر اتحادیه اروپا و هیات همراه، اظهار کرد: مشکلی برای واردات گوشت قرمز از اتحادیه اروپا نداریم به شرط اینکه محصول مورد تایید سازمان دامپزشکی قرار گیرد و بتوانید با گوشت قرمز وارداتی از برزیل رقابت کند. البته در مورد واردات لبنیات از اتحادیه اروپا باید بگویم که در سفرهایی که به کشورهای اروپایی داشتم شاهد اعتراض و تجمعات تولیدکنندگان لبنیات بوده‌ام که با مشکل بازار برای محصولشان مواجه بودند و  همین مشکل در ایران وجود دارد که آن را حل کرده‌ایم و دیگر اعتراضی وجود ندارد.

وزیر جهاد کشاورزی درباره‌ واردات میوه تازه و اظهارات کمیسیونر اتحادیه اروپا مبنی بر واردات کیوی از نیوزلند توضیحی نداد و گفت: امیدوارم که با توسعه روابط دوجانبه اتحادیه اروپا با ایران بتوانم به هر دو طرف در زمینه‌ تجاری به ویژه تجارت محصولات کشاورزی کمک کنم.

بازگشت مجدد ایران به شورای جهانی زیتون

وی افزود: در مورد شورای جهانی زیتون نیز باید بگویم که به این شورا می‌پیوندیم و کاری خواهیم کرد تا جایگاه ایران در آنجا حفظ شود.

به گزارش ایسنا، در پایان این نشست تفاهم‌نامه مشترکی بین شرکت بازرگانی تعاونی‌های کشاورزی ایران و فدراسیون ملی تولید کنندگان بذر ذرت و سورگوم به عنوان طرف فرانسوی منعقد شد که تاریخ ۳۱ ژوییه سال ۲۰۲۱ معتبر است و همکاری مشترک در زمینه‌ی توسعه پایدار ذرت و کشت سورگوم به واسطه توسعه واریته‌های مختلف، هیبریدها و اجرای اقدامات حمایت فنی از جمله چارچوب‌های تفاهم‌نامه‌ای مذکور است.

براساس این تفاهم‌نامه پروژه‌ای با عنوان اقدامات پیشرفته در زمینه توسعه دانه‌ ذرت در ایران اجرا می‌شود و ارتقاء دانش کشاورزان و متخصصان رشته کشاورزی در این زمینه در ایران، گسترش سهم بازار برای تولید کنندگان واریته‌های جدید ذرت و سورگوم اتحادیه اروپا و غیره از اهداف اجرای این تفاهم‌نامه است.

بازشدن پای قزل‌آلای ایرانی در بازار اروپا

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در حاشیه این دیدار، اظهار کرد: این اولین سفر کمیسیونر اتحادیه اروپا به ایران است که البته به همراه ۷۰ نفر از تاجران ۲۰ کشور اتحادیه اروپا برای مذاکره آمده‌اند که در راستای اعلامیه مشترک صادر شده و مذاکرات صورت گرفته سرمایه‌ گذاری‌های مشترک بسیاری صورت گرفته و علاقه‌مندان متعددی برای سرمایه‌ گذاری مشترک در ایران وجود دارد که امروز با کارآفرینان ایرانی در خصوص راه‌حل‌های مشکلات پیش‌روی تجارت دوجانبه به ایران و اتحادیه اروپا مباحثی مفید شکل گرفته بود.

 حجتی با بیان این که همکاری‌های تحقیقاتی، علمی و غیره در زمینه مسائل مختلف از جمله موضوعات فنی، تجاری و بازرگانی بین طرفین شکل گرفته و امیدواریم که ایران بتواند جایگاه مناسبی در بازار اروپا پیدا کند، افزود: محصولات کشاورزی مختلفی که به آن اشاره شد برای تجارت بین طرفین مورد بحث و بررسی قرار گرفت که البته درباره ترجیحات تعرفه‌ای نیز باید سیاست‌گذاری‌هایی صورت گیرد، اما در پاسخ به این سوال که گندم به دلیل مازاد تولید به اروپا صادر می‌شود یا خیر؟ باید گفت که دلیلی ندارد گندم را به اروپایی صادر کنیم که خود صادرکننده آن محصول است. البته کشورهای منطقه خواهان این محصول هستند و آن را به صورت گندم یا آرد به راحتی جذب می‌کنند بنابراین اروپا مقصد صادراتی ما برای محصول گندم نخواهد بود.

وی با بیان این که زمینه سازی و بستر سازی برای توسعه صادرات بین ایران و اتحادیه اروپا شکل گرفته و مابقی آن نیز باید از سوی تاجران پیگیری شود، گفت: تا دیروز راه برای صادرات قزل‌ آلای ایرانی به اروپا بسته بود که امروز این راه را باز کردیم و از این به بعد تاجران دو طرف باید برای توسعه صادرات این محصول به اتحادیه اروپا تلاش کنند البته در زمینه آبزی‌پروری نیز باید بگوییم تا دیروز تخم چشم زده ماهی از فرانسه به ایران وارد می‌شد، اما امروز فرانسویان در جزیره قشم و مزارع پرورشی داخل کشور این محصول را تولید و در اختیار آبزی‌پروران قرار می‌دهند.

برنامه‌ریزی برای افزایش مبادلات ۵۲۰ میلیون دلاری ایران و اتحادیه اروپا

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که حجم روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا در زمینه کشاورزی صنایع غذایی ۵۲۰ میلیون دلار در سال گذشته بوده باید افزایش یابد، ادامه داد: در زمینه پرورش شتر نیز سرمایه‌ گذاری خارجی مناسبی در نهبندان و بیرجند انجام شده و کارخانه تولید فرآورده‌های غذایی و دارویی حاصل از شیر شتر در آن منطقه راه‌اندازی شده که نشان‌دهنده توسعه روابط دو طرف است.

حجتی با بیان این که در رابطه با برخی ضوابط اداری مانند استانداردسازی ما تمام تلاش خود را برای یکسان سازی این استانداردها خواهیم کرد، خطاب به کمیسیونر اروپا گفت: از استقبالی که از محصولات صادراتی ایران به عمل آوردید تشکر می‌کنم در خصوص پسته ما قبول داریم که هنوز مشکلاتی وجود دارد اما با همکاری‌هایی که به عمل آمده پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم. خوشبختانه محصولات برگشتری سال به سال کمتر می‌شود که امیدواریم در آینده آن را به صفر برسانیم.

افزایش صادرات گوشت شترمرغ

وی درباره صادرات شترمرغ اظهار کرد: در زمینه صادرات شترمرغ پیشرفت مناسبی طی دهه‌های گذشته حاصل شده است و بیشترین جمعیت را در جهان داریم که با توجه با سازگاری اقلیمی این حیوان با ایران این جمعیت روز به روز بیشتر خواهد بود و من از صادرات شترمرغ به اتحادیه اروپا استقبال می‌کنم. در خصوص قزل آلا نیز ما در دنیا اولین تولید کننده این نوع ماهی پرورشی هستیم و امیدواریم که بتوانیم بازار مشترک را به نوعی تعریف کنیم که هر دو طرف از این محصول سود ببرند البته ما برخی مواد اولیه و تخم چشم زده را از اروپا وارد می‌کنیم و همکاری خوبی را در این زمینه با شرکت‌های اروپایی داشته‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با اسب اصیل ایرانی نیز تصریح کرد: در مورد اسب چند نژاد اصیل را از دیرباز در کشور داشتیم که یکی از آنها اسب عرب است که خواستگاه آن در خوزستان است. ما اسب ترکمن را در شمال شرق ایران و اسب کرد را در غرب داریم.

حجتی افزود: ما به دنبال بازار مشترک با ا تحادیه اروپا هستیم و از پیشنهاد شما تشکر می‌کنیم. اما در خصوص بذر، ایران بیشترین همکاری را با کشورهای اروپایی در این سال‌ها داشته است. ظرفیت همکاری در این زمینه بسیار بالاست و ما از آن استقبال می‌کنیم. ما علاوه بر اولین و بزرگترین تولید کننده زعفران می‌توانیم اطمینان دهیم که انحصار آن را نیز تا سال‌های سال داشته باشیم. این محصول در دنیا و در ایران در حال توسعه است و به خاطر خواصی که دارد مورد استقبال قرار می‌گیرد. ما در زمینه زعفران آماده هر نوع همکاری، برندسازی و ثبت برند هستیم.

وی در رابطه با ظرفیت‌های کاشت گیاهان دارویی عنوان کرد: ظرفیت‌هایی برای بهره‌برداری و کاشت گیاهان دارویی داریم که به خاطر اقلیم متنوع ایران توانایی بهره‌برداری و کاشت این نوع گیاه را به میزان بالایی در کشور داریم و یکی از همکاری‌های ما با کشورهای اروپایی در رابطه با گیاهان دارویی است. این محصول را ما از تولید تا فرآوری، عصاره‌گیری و تبدیل به فرآورده‌های دارویی در د اخل انجام می‌دهیم. با توجه به پراکندگی اقلیم و تولید محصولات ارگانیک کشور ما طبیعت بکر بالایی داریم و این موضوع می‌تواند زمینه همکاری ما با کشورهای اروپایی باشد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: