کد خبر: ۱۱۶۹۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - 03 November 2017
معاون سرمایه گذاری یک هلدینگ فعال در بازار معتقد است: با ورود شرکت‌های صندوق فرهنگیان به بورس علاوه بر شفافیت و تامین مالی، نقد شوندگی دارایی‌ها افزایش می‌یابد که این موضوع باعث استفاده بهینه در سرمایه‌گذاری بیشتر شود.
معاون سرمایه گذاری یک هلدینگ فعال در بازار معتقد است: با ورود شرکت‌های صندوق فرهنگیان به بورس علاوه بر شفافیت و تامین مالی، نقد شوندگی دارایی‌ها افزایش می‌یابد که این موضوع باعث استفاده بهینه در سرمایه‌گذاری بیشتر شود.

به گزارش  فارس؛ سید احمد عظیمی در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای اقتصادی کیش برگزار شد، گفت: در طول چند سال گذشته که در تدارک برنامه وسیعی برای توسعه پروژه‌های پتروفرهنگ بودیم به این نتیجه رسیدیم که وارد بورس شویم، چرا که با ورود به بازار سرمایه ضمانت های بانکی و نقدینگی از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون سرمایه گذاری و توسعه هلدینگ پتروفرهنگ ادامه داد: زمانی که برای کیمیای پارس خاور میانه اعتبارات اسنادی گشایش شد اکثر سهام صندوق را به ضمانت گذاشتیم این در حالی است که شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان هر حرکتی که بخواهد انجام دهد تمامی سهام آن درگیر است در صورتی که اگر پتروفرهنگ  وارد بورس شده بود می شد که مقداری از سهام را درگیر باز گشایی اعتبارات اسنادی کرد اما چون سهام آزاد نداشتیم مجبور به استفاده از آنها شدیم.

وی با بیان اینکه به زودی پتروشیمی مروارید وارد بورس و پتروفرهنگ وارد فرابورس می شود گفت: احتمالا 10 الی 20 درصد پتروشیمی مروارید قابل ارائه در بورس و حدود 5 درصد از پتروفرهنگ عرضه خواهد شد.

مدیرعامل پتروفرهنگ با اشاره به مزایای ورود شرکت ها به بورس گفت: اگر شرکتی به بورس نرود تخمین زدن مقدار دارایی های آن سخت است و نمی شود به درستی برآورد کرد. از اهداف صندوق ذخیره فرهنگیان برای ورود به بورس این است که هر فرهنگی بداند اموالش در بورس چقدر است،در نتیجه شایعات اصلا نمی تواند تاثیر بگذارد.

عظیمی خاطرنشان کرد: وقتی شرکتی به بورس می رود حتما آن شرکت سود آور بوده و معلم ها می دانند اموالشان امن است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد خودشان هم در صندوق سرمایه گذاری خواهند کرد و این شایعاتی که درباره صندوق در طی سال های گذشته شکل گرفت شفاف سازی شده و دیگر نمی توانند بی دلیل سیاه نمایی کنند.

به گفته وی سال گذشته پتروشیمی مروارید حدوداً 450 میلیارد تومان سود داده است و امسال امید است به سود بیشتری دست پیدا کند.

وی تاکید کرد: با ورود به بورس به راحتی می توانیم به نقدینگی و ضمانت دست پیدا کنیم که این موضوعات برای ما خیلی مهم است.در صورت ورود به بورس می توانیم در مقابل سرمایه گذاران خارجی بگویم که هم ساورین گارانتی داریم و هم  Corporate  Guarantee که این گارانتی ها از حیاتی ترین ضمانت نامه هاست.

عظیمی ادامه داد: گاهی دولت به دلیل محدودیتی که دارد ساورین گارانتی نمی دهد و باید از گارانتی اعتباری شرکتی استفاده کنیم که اگر شرکت بورسی باشد سرمایه گذار خارجی قیمت روز سهام را در نظر می گیرد و به نقدینگی سهام توجه می کند و راحت اعتبارسنجی می کند. در نتیجه انگیزه ما از ورود به بورس Corporate Guarantee گارانتی، نقدینگی و ضمانت ال سی ها است.

عظیمی تصریح کرد: وقتی معلمی بازنشسته می شود سرمایه‌ای که در اینجا اندوخته کرده به علاوه سهم دولت و سودی که برایش به وجود آمده را دریافت کند، در حالت عادی محاسبه دقیق این دارایی ها غیر ممکن است ولی اگر بورسی باشیم همه چیز شفاف است چرا که ارزش کنونی صندوق محاسبه می شود و می توان بر اساس آن سهام آن معلم را محاسبه و به او اختصاص داد و در نتیجه هیچ حقی از کسی ضایع نمی شود.

به گفته وی کشورهای مختلف سال‌هاست به این نتیجه رسیدند که تمام درآمد کارمند ها را از طریق حقوق تامین نکنند ما نیز در حال حاضر به این نتیجه رسیده‌ایم که درآمد های فرهنگیانمان فقط از طریق حقوق ماهانه نباشد بلکه از طریق سرمایه گذاری هایی آن درآمد ها را افزایش دهیم آن ها خود می توانند در این سرمایه گذاری ها دخیل باشند.

عظیمی توضیح داد: اقتصاد کشور وقتی جان می گیرد و شکوفا می شود که پتروشیمی و وزارت صنایع در توسعه صنایع پایین دستی تلاش چند برابری داشته باشند زیرا اگر اشتغال در صنایع پایین دستی ایجاد شود و تولید ناخالص ملی و اشتغال را افزایش خواهد داد.

عظیمی یادآور شد: در جمع اگر بخواهیم حساب می کنیم گران شدن ارز به ضرر توسعه صنایع پائین دستی در کشور است ولی برای پتروشیمی های در حال تولید که صادرات دارند به صورت مقطعی سود آور خواهد بود .

وی در پاسخ به اینکه عمده صادرات این هلدینگ به کدام کشورها است،گفت: چین در رده اول است بعد هند و کره و اروپا خیلی کم، اینکه چرا ایران خام فروشی پتروشیمی می کند ، به علت توسعه نیافتگی در صنایع پایین دستی پتروشیمی است که نیاز به یک اراده ملی و حرکت جهشی مخصوصاً در وزارت صنعت و معدن دارد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: