بانكداري ايراني - رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به راهاندازی سامانه پایش سلامت حمل قیر در کشور گفت: کیفیت قیرهای عملکردی یا PG را در دستور کار قرار گرفته که بر اساس این اقدام در حال تهیه شبکه حرارتی شهرهای مختلف هستیم تا بهره وری قیر در محل مصرف بالا برود.
به گزارش میزان، محمد شکرچی زاده در نهمین همایش ملی قیر و آسفالت بیان کرد: مصوبات سال های اخیر در خصوص قیر و آسفالت به خصوص مصوبه دولت از استفاده قیر PG و همچنین دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی درباره لزوم استفاده از تانکر دوجداره برای جابجایی قیر موجب شده تا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در سال های اخیر به عنوان مسئول بررسی کیفی کارخانه های قیر تعیین شده است.
وی از دیگر اقدامات این مرکز را تشکیل کارگروه ارزیابی پالایشگاه قیر عنوان کرد: قیر امولوسیونی گسترش خوبی داشته و بر همین اساس برای تولیدکنندگان قیر گواهینامه فنی صادر می کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: یکی دیگر از اقدامات ایجاد بانک اطلاعاتی کارخانه های قیر و آسفالت است که برای مدیران بخش های راه سازی و همچنین استفاده کنندگان از این محصولات بسیار کاربردی است. در همین راستا اخیرا سامانه جانمایی موقعیت کارخانه های قیر و آسفالت را تهیه کرده ایم که یک ابزار مدیریتی برای مدیران کارخانه های تولید قیر و آسفالت محسوب می شود که با استفاده از این سامانه می توانند نزدیک ترین معدن به کارخانه را پیدا کنند.
شکرچی زاده اقدام دیگر مرکز تحقیقات راه و مسکن را ایجاد شبکه آزمایشگاهی گسترده قیر دانست و گفت: در بیش از ۲۰ کارخانه تولید قیر آزمایشگاه کنترل کیفیت را مستقر کرده ایم که این اقدام در افزایش کیفیت محصول قیر بسیار اثرگذار بوده است.
وی در خصوص استفاده از فناوری های نوین در زمینه تولید قیر اظهار داشت: ترغیب تولیدکنندگان به تولید قیر امولوسیونی از دیگر اقدامات این مرکز بوده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: مرکز تحقیقات راه و شهرسازی بررسی کیفیت قیرهای عملکردی یا PG را در دستور کار قرار داده که بر اساس این اقدام در حال تهیه شبکه حرارتی شهرهای مختلف هستیم تا بهره وری قیر در محل مصرف بالا برود.
وی با اشاره به تولید قیر پودر لاستیکی که از افزوده شدن لاستیک به ترکیب قیربه دست می آیند اشاره و تصریح کرد: آزمایشگاه پیشرفته قیر امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی در مرکز تحقیقات راه و مسکن افتتاح شد که در افزایش کیفیت این محصول اثرگذاری بالایی دارد.
شکرچی زاده همچنین از راه اندازی سامانه پایش سلامت حمل قیر در کشور خبر داد.
به گفته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی، سامانه مذکور برای اطمینان از عدم جابجایی قیر با ترکیبات متقلبانه از محل بارگیری تا محل تخلیه (کارخانه تولید آسفالت) راه اندازی شده است چرا که در حال حاضر برخی تولیدکنندگان قیر در هنگام حمل مواد زاید، روغن سوخته و پسماندها را با آن ادغام می کنند که در کاهش کیفیت آسفالت موثر است.
وی در انتها خاطر نشان کرد: در این سامانه از روش اندازه گیری حرارت قیر استفاده می شود به این صورت که یک دستگاه در داخل تانکر نصب می شود که دمای قیر موجود در تانکر را دائما پایش می کنددر صورت کوچکترین مداخله ای در ترکیب قیر موجود در تانکر این دستگاه تغییرات ناگهانی حرارتی را گزارش می دهد اما اگر این اتفاق نیفتد افت حرارت قیر به صورت آرمان گزارش می شود. این روش می تواند از مداخلات سودجویانه در محموله قیر جلوگیری کند.