کد خبر: ۱۰۶۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۸ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ - 03 July 2017
به نظر میاید که اصلاح طلبان و دولتی‌ها خود نیز نیک آگاهند که باید ناطق نوری را به عنوان رئیس اتاق فکر خود برگزینند. او بی‌گمان می تواند وزنه تعادلی در شرایط موجود باشد.
 روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: به نظر میاید که اصلاح طلبان و دولتی‌ها خود نیز نیک آگاهند که باید ناطق نوری را به عنوان رئیس اتاق فکر خود برگزینند. او بی‌گمان می تواند وزنه تعادلی در شرایط موجود باشد.

در ادامه در گزیده ای از این گزارش آمده است: از سال 76 به بعد او همیشه یک سوال بود. موضعش؛ آینده اش؛ تصمیماتش. ناطق سال‌هاست که کنج عزلت سیاسی برگزیده است. او حتی در برابر هجمه‌ها علیه خودش نیز واکنشی نشان نمی‌دهد تا جایی که گاهی سکوتش آزاردهنده می شود. با این حال آیت الله‌هاشمی که درگذشت، یکبار دیگر ناطق نوری بر سر زبان‌ها افتاد.

بسیاری می‌گفتند حالا وقتش رسیده تا شیخ نور به جایگاه اصلی خود بازگردد. خیلی‌ها هم می‌گفتند که ناطق نوری نایب برحق و اشبه الناس به آیت الله فقید است و قرار است جای‌هاشمی را پر کند. برای همین نام ناطق برای مناصب مختلف بر سر زبان‌ها افتاد. بسیاری به ریاست او بر مجمع تشخیص امیدوار بودند.

**حمایت تمام قد
شیخ نور در هنگام مبارزات انتخاباتی 96، محافظه‌کاری را کنار گذاشت، از سمتش (برای حفظ شان این جایگاه) استعفا داد و تمام قد از روحانی حمایت کرد. گاه در سخنرانی و گاه در بیانیه‌هایش، از دل و جان برای رئیس دولت تدبیر و امید مایه گذاشت و شاید امروز به واسطه همان استعفا و حمایت از حسن روحانی است که به عنوان یکی از اعضای کابینه دولت دوازدهم مطرح می شود و گفته شده رایزنی‌هایی توسط برخی دولتی‌ها و عناصر پشت‌پرده اصلاح‌طلبان با حسن روحانی برای انتصاب ناطق‌نوری به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفته است.

نوری اما سابقه چهار ساله وزارت در دهه شصت را نیز دارد، آن هم وزارت کشور. از همین روست که عده ای دیگر می گویند ناطق قرار است رهسپار وزارتخانه میدان فاطمی شود و یکی از حساسترین وزارتخانه‌ها در عرصه سیاست داخلی را از آن خود کند. به عبارتی او اینبار به جای رحمانی فضلی خواهد نشست.

این را هم نباید فراموش کرد که حسن روحانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری 96 نوید یک کابینه بسیار جوان تر از دولت یازدهم را داد. کابینه ای که دیگر وزرا یا معاونان پر سن و سال در آن حضور ندارند. ناطق نوری اما چند سالی هست دهه هفتاد زندگی خود را هم پشت سر گذاشته است .

**شاخص غیر قابل انکار
ناطق نوری اما یک شاخص است؛ یک چهره برجسته؛ یکی از عقلای سیاسی که محال ممکن است نقش او را در عرصه کشور نادیده بگیریم. نوری یک ظرفیت غیر قابل انکار است وگرنه او را هرگز با‌ها‌شمی مقایسه نمی‌کردند. از این رو شیخ باید در دولت روحانی استفاده شود اما شاید نه به عنوان وزیر کشور و یا معاون اول. او مغز متفکر هر دولت معتدلی می‌تواند باشد. نوری در سطحی بالاتر از وزارت است. از همین روست که بودن یا نبودن نوری در دولت و چگونگی حضور او در کنار حسن روحانی این روزها به یک سوال تبدیل شده است.

به راستی آیا شیخ نور، سکوتش را می‌شکند و بر عهدی که بر عدم ورود دوباره به عرصه سیاست بسته بود پشت می‌کند و در کنار رئیس جمهور در نقش معاون و یا وزیر ظاهر خواهد شد؟ 

**استفاده از ظرفیت نوری چگونه؟
علی صوفی وزیر دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه در حال حاضر موقعیتی که در شان و جایگاه ناطق نوری باشد، در کابینه یک دولت نمی‌توان پیدا کرد، به آفتاب یزد می‌گوید: بالاترین حد برای ناطق نوری معاون اولی است و اگر این جایگاه را مناسب ندانیم قطعا جایگاه وزرا نیز برای او مناسب نخواهد بود. 

وزیر دولت اصلاحات درباره اینکه دولت روحانی چگونه می‌تواند از ظرفیت ناطق نوری استفاده کند، گفت: ناطق نوری همین الان نیز فرد مورد مشورت حسن روحانی است. او حتی در حلقه اصلاح طلبان نیز حضور دارد. ناطق نوری همواره کار اجرایی داشته و هیچ وقت از مسائل کشور دور نبوده است، در حال حاضر نیز جلساتی تشکیل می‌شود و وی مسائل روز را تجزیه و تحلیل می‌کند، معمولا این تجزیه تحلیل‌ها نیز واقع‌بینانه است و تا الان نیز خروجی نشست‌هایی که با حضور ناطق نوری انجام شده بسیار مثبت بوده است.

این فعال سیاسی اضافه کرد: ناطق نوری نیز مانند مرحوم آیت الله رفسنجانی خیلی سریع خود را با واقعیات وفق داد و هم اکنون همسو با مردم حرکت می‌کند، ناطق نوری با ساز و کار فعلی که دارد مطمئنا در کنار حسن روحانی و البته نه الزاما به عنوان عضوی از کابینه نقش موثری خواهد داشت. 

عبدالله ناصری دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب هم درباره گمانه زنی‌هایی که پیرامون حضور ناطق نوری در کابینه و به‌ویژه در حوزه وزارت کشور و همین طور معاونت اولی وی می‌شود، گفت: ناطق نوری بعد از کاندیداتوری ریاست جمهوری 76، مسئولیت‌هایی در حد مجمع، مشاور رهبری معظم یا بازرسی دفتر رهبری داشته است و عملا به سمت تاثیرگذاری بیشتر رفت. ناطق نوری یک اصولگرای خوش نام و امید بخش برای اصلاح‌طلبان و جامعه عمومی کشور است و از این رو نقش عمده‌ای را در ایجاد وفاق ملی، تعامل و گفتگوی ملی ایفا می‌کند، او نیز قادر خواهد بود چون اصلاح طلبان یا مرحوم‌ها‌شمی نقش‌های تاثیرگذاری را بدون نیاز به حضور در کابینه انجام دهد.

وی افزود: روحانی باید از ظرفیت نوری نه در دولت خود بلکه به اشکال دیگر بهره جوید، حتی لاریجانی به عنوان رئیس قوه مقننه نیز باید از این ظرفیت استفاده کند. 

**رئیس اتاق فکر
با این اوصاف به نظر میاید که اصلاح طلبان و دولتی‌ها خود نیز نیک آگاهند که باید نوری را به عنوان رئیس اتاق فکر خود برگزینند. نوری بی‌گمان می تواند وزنه تعادلی در شرایط موجود باشد. او بی آنکه نیازی به حضور در کابینه روحانی داشته باشد مغز متفکر و رهبر سازمان فکری جریان اعتدال و دولت روحانی است.

*منبع: روزنامه آفتاب یزد، 1396.4.11
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: