کد خبر: ۱۰۵۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - 16 June 2017
در حالی قرار بود اولین سری از واحدهای مسکن مهر پردیس سال ۹۲ توسط انبوه‌سازان تحویل شود که طی چهار سال اخیر به دلایلی از جمله عدم ثبات مدیریتی در هیئت رییسه شرکت توسعه شهرسازی ایرانیان، هیچکدام از وعده‌ مدیران انجمن انبوه ساز تاکنون محقق نشده است.

در حالی قرار بود اولین سری از واحدهای مسکن مهر پردیس سال ۹۲ توسط انبوه‌سازان تحویل شود که طی چهار سال اخیر به دلایلی از جمله عدم ثبات مدیریتی در هیئت رییسه شرکت توسعه شهرسازی ایرانیان، هیچکدام از وعده‌ مدیران انجمن انبوه ساز تاکنون محقق نشده است.

به گزارش  تسنیم، اردیبهشت ماه 94، رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در رابطه با پروژه های در دست ساخت مسکن مهر این انجمن در شهر پردیس گفته بود: «شرکت بین المللی توسعه شهرسازی ایرانیان وابسته به انجمن انبوه سازان استان تهران ساخت 9 هزار و 422 واحد در فازهای 5 و 9  پردیس را بر عهده دارد که با توجه به شرایط موجود بیش از 90 درصد این واحد ها تا پایان امسال آماده واگذاری به متقاضیان خواهد بود.»

25 ماه از اظهارات حسن محتشم می‌گذرد، اما طی سال 94، 95 و ماه‌های سپری شده از سال جاری عملا اتفاق امیدوارکننده‌ای برای تکمیل واحدهای مذکور نیفتاده است. در دو سال اخیر انجمن انبوه‌سازان همواره یکی از موانع ساخت مسکن مهر را افزایش قیمت‌ها اعلام کرده‌ و خواستار تعدیل قیمت‌ها خارج از چارچوب دستورالعمل‌های سه گانه وزارت راه و شهرسازی بوده‌اند.

*وعده‌ای که عملی نشد

شهریور ماه سال گذشته عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران از تحویل بخشی از واحدهای مسکن مهر فازهای 5 و 9 پردیس تا نوروز 96 خبر داد و با انداختن توپ کم‌کاری‌ها به زمین کارفرما و بانک گفته بود: برنامه‌ریزی کرده‌ایم بخشی از واحدهای مسکن مهر شهر پردیس را تا عید تحویل دهیم و بخش کوچکی از واحدهای مسکن مهر انبوه‌سازان در این شهر نیمه اول سال آینده تحویل می‌شود.

ایرج رهبر تصریح کرد:‌ برای این کار باید مقداری همکاری‌های سه جانبه‌ای که ما در تفاهمنامه داریم یعنی کارفرما، انبوه‌ساز و بانک مسکن باید به گونه ای‌ عمل کنند که تفاهمنامه به‌صورت واقعی عملیاتی شود. بعضی وقت‌ها کارفرما می‌خواهد کاری را انجام دهد بانک قبول نمی‌کند، برخی اوقات کارفرما مشکلاتی را دارد که کارفرما آنها را نمی‌پذیرد باید سه طرف طبق همان تفاهمنامه پیش بروند اگر واقعا می‌خواهند واحدهای مسکن مهر را تحویل دهند.

وی با بیان این‌که آورده متقاضیان نیز به مشکل برخورده است، گفت: با وجود ارسال پیامک به متقاضیان، اما آنها آورده خود را تکمیل نمی‌کنند. به فرض در بلوکی که مثلا 53 واحد داریم، 20 تا 50 درصد آورده‌ها تکمیل شده اما بقیه متقاضیان سهم خود را پرداخت نمی‌کنند.

وی با اشاره به این‌که 10 هزار واحد مسکن مهر انبوه‌سازان در پردیس جزو آخرین قراردادهای طرح مهر بوده که خرداد 91 امضا شده در پاسخ به این پرسش که قرار بود بخشی از این واحدها یکسال بعد تحویل شود، بیان کرد:‌ شهریور 91 میلیگرد -هر کیلوگرم- 600 تومانی 2300 تومان شد، با توجه به این‌که در هر مترمربع 40 کیلوگرم میلگرد در سازه به کار برود حالا اگر تفاوت قیمت را 1500 تومان در نظر بگیریم در هر مترمربع 60 هزار تومان (20 درصد قیمت ساخت هر مترمربع) در همان چند ماه اول پس از امضای قرارداد، هزینه ساخت برای سازندگان گران شد.

این در حالی بود که رهبر فروردین ماه سال 92 یعنی بیش از 7 ماه پس از دوران افزایش قیمت میلگرد، گفته بود:‌ «واحدهای مسکن مهر با قیمت مصوب وزارت راه و شهرسازی ساخته می‌شود، به عبارت دیگر ساخت هر متر مربع بر اساس نرخ مصوب حدود 320 هزار تومان هزینه دارد.  بر اساس دستورالعمل افزایش قیمت وزارت راه و شهرسازی در خصوص پروژه‌های مسکن مهر و احتساب هزینه‌های مربوط به آسانسور، ساخت هر متر مربع مسکن مهر بین 370 تا 390 هزار تومان هزینه در بردارد که رقم مناسبی برای انبوه‌سازان است.

عضو انجمن انبوه‌سازان تاکید کرد: با توجه به این‌که بازار مصالح ساختمانی در ثبات به سر می‌برد و پروژه‌های مسکن مهر نیز به متقاضیان واگذار می‌شود، بنابراین حداقل در چند ماه ابتدایی سال اتفاق خاصی در بازار مسکن روی نخواهد داد و این بخش از ثبات نسبی برخوراد خواهد بود.

به گزارش تسنیم، انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکنون نتوانسته‌اند به مفاد قراردادهای مسکن مهر پایبند باشند،‌ مسئله‌ای که گرفتاری‌های بی شماری را برای متقاضیان این طرح به‌وجود آورده است. جدا از درخواست‌های مکرر سازندگان برای افزایش قیمت مسکن مهر حتی خارج از چارچوب‌های مصوب، یکی از مصائب انجمن انبوه‌سازان (شرکت توسعه شهرسازی ایرانیان) عدم ثبات مدیریتی است. شرکت مذکور که با حدود 15 پیمانکار قرارداد دارد طی ماه‌های اخیر از تزلزل مدیریت رنج برده، واقعیتی که شرکت عمران پردیس را نیز دچار مشکلاتی کرده است.

به عبارت دیگر هیئت رییسه این شرکت در بازهای زمانی یکماهه و در خوشبینانه‌ترین حالت 45 روزه تغییر می‌‌کند و این عدم مدیریت شرکت عمران پردیس را سردر گم کرده است. بر اساس پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، در حال حاضر هیچ مشکلی به لحاظ تامین منابع مالی برای پروژه‌های مسکن مهر از جمله واحدهای در دست ساخت انبوه‌سازان وجود ندارد، اما به همان دلیلی که به آن اشاره شد مشخص نیست پروژه‌های مسکن مهر فازهای 5 و 9 شهر پردیس چه زمانی تکمیل و کٍی تحویل متقاضیان می‌شود. در این بین متقاضیان نیز با توجه به خلف وعده‌های فراوان از واریز سهم آورده خود، خودداری می‌کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: