کد خبر: ۱۰۴۶۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ - 09 June 2017
قرار بود در جلسه روز چهارشنبه ۱۷ خردادماه در صحن علنی مجلس درباره طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی صحبت شود که با حمله تروریستی و پایان زمان ساعت کاری مجلس، بررسی این موضوع به روز دیگری موکول شد.

قرار بود در جلسه روز چهارشنبه ۱۷ خردادماه در صحن علنی مجلس درباره طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی صحبت شود که با حمله تروریستی و پایان زمان ساعت کاری مجلس، بررسی این موضوع به روز دیگری موکول شد.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که برای صحبت درباره طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی روز چهارشنبه به مجلس شورای اسلامی رفته بود در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: اصولا باید در جلسه بعدی به این موضوع رسیدگی شود اما با توجه به اتفاقی که در مجلس افتاد نمی‌توان با قاطعیت درباره فرصت دوباره‌ای که به این حوزه می‌دهند، صحبت کرد. شاید این فرصتِ دوباره، روز یکشنبه یا در روزهای آینده در اختیار ما قرار بگیرد. امیدواریم معاونت صنایع دستی برای روز یکشنبه دوباره به مجلس دعوت شود تا با مطرح کردن این موضوع نمایندگان ملت را نسبت به صنایع دستی حساس‌تر کنیم.

بهمن نامورمطلق با بیان اینکه مطرح شدن صنایع دستی در صحن علنی مجلس اقدام مهمی است که شاید تا کنون به این شکل صورت نگرفته است، گفت: طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی ۲۰ ماده دارد که حدود یک سال و نیم پیش توسط  مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده شد و آقای قادری نماینده استان فارس طرح آن را با کمک معاونت صنایع دستی نوشت. این طرح بعد از مدتی به کمیسیون صنعت و معدن واگذار شد که در مجلس دوره قبل تقریبا به انتها رسید اما فرصت نشد به  صحن علنی برده شود.

او ادامه داد: بعد از شروع به کار دور جدید مجلس، این طرح دوباره بررسی و خوشبختانه برای آنکه به صحن علنی مجلس برده شود، آماده شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی درباره ماده‌های این طرح توضیح داد: در ۲۰ ماده این طرح به موضوعاتی مثل بیمه هنرمندان، ارزش افزوده در حوزه صنایع دستی، مجوزهای صنایع دستی در حوزه آموزش، تولید و تجارت، اختصاص فضاهایی از سوی شهرداری به این حوزه، برنامه‌های رادیو و تلویزیونی مرتبط، استفاده از فضاهای میراثی سازمان برای صنایع دستی و ارائه تسهیلات به کارگاه‌های تولیدی و هماهنگی نظام آموزشی با معاونت صنایع دستی برای بهره‌برداری بیشتر اشاره شده است.

او گفت: نمایندگان دولت درباره برخی از این ماده‌ها نظراتی دارند و ما نیز قرار است درباره اهمیت این موضوع در مجلس صحبت کنیم زیرا با این کار نخستین اقدامات برای قانون‌سازی در صنایع دستی انجام می‌شود. متاسفانه این حوزه از کمبود قوانین رنج می‌برد و اگر حتی بخشی از آنها تسهیل شود اولین گام برای قانون‌سازی صنایع دستی برداشته می‌شود.

نامورمطلق اظهار امیدواری کرد: اگر اصلاحاتی که در این طرح لازم است صورت بگیرد و کلیت آن با رفع اشکال مصوب شود، موجب دلگرمی هنرمندان خواهد شد. با تصویب این قوانین فعالیت‌های این حوزه منظم‌تر و قانونمندتر، همچنین امکان فراهم کردن بستر صادرات و بازرگانی بهتر خواهد شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: