بانكداري ايراني - فرارو در گزارشی آورده است: با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری به روزهای پایانی خود آرایش سیاسی روشن تر شده است. به نظر می رسد اکنون انتخابات رقبای اصلی خود را شناخته است. در یک طرف این رقابت حسن روحانی قرار دارد و در طرف دیگر ابراهیم رئیسی.
به گزارش فرارو، حسن روحانی در روزهای گذشته در کمپین انتخاباتی خود با تغییر رویه در تبلیغات انتخاباتی انتقاداتی را علیه ابراهیم رئیسی دیگر نامزد انتخابات آغاز کرده است.
انتقاداتی که از سوی برخی ناظران تند تفسیر شده است. البته روحانی از انتقاد از قالیباف نیز غافل نشده است و او و عملکردش را نیز زیر سوال برده است.
در سوی دیگر میدان نیز کمپین ابراهیم رئیسی با قدرت فعالیت انتخاباتی خود را پیگیری می کند. رئیسی در سفرهای استانی دیدگاه هایش را مطرح و عملکرد دولت را زیر سوال می برد.
اما کمپین انتخاباتی محمد باقر قالیباف کم رمق است. او به تنهایی به سفر می رود و سخنرانی می کند. همین کمپین کم رمق به عقیده ناظران نشان دهنده این است که قالیباف عزم جدی برای حضور تا پایان انتخابات را ندارد.
عبدالله ناصری تحلیلگر مسائل سیاسی درباره آرایش انتخابات و رقبای اصلی به فرارو گفت: «معتقدم رقابت اصلی میان آقایان روحانی و رئیسی است. این انتخابات از این جهت شبیه به انتخابات سال 76 شده است و میدان رقابت شیخ و سید است. فقط جای این دو عوض شده است. سید در جبهه اصولگراست و شیخ در جبهه اصلاح طلب است.»
ناصری درباره حضور ادامه حضور قالیباف در صحنه انتخابات گفت: «اگر به قالیباف سفارشی از سوی بزرگان و ریش سفیدان اصولگرا صورت گیرد احتمال کناره گیری او از صحنه رقابت افزایش می یابد. اما اگر سفارشی صورت نگیرد و تصمیم بر عهده خود آقای قالیباف باشد بعید است که او از صحنه خارج شود.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است روحانی نیز رئیسی را مهمترین رقیب خود می شناسد.
به نظر می رسد در فضای سیاسی اصولگرایان نیز این ابراهیم رئیسی است که به عنوان کاندیدای اصلی به رسمیت شناخته شده است.
مهمترین گروه های سیاسی این جریان همچون جمعیت ایثارگران و جبهه پایداری در کنار ریش سفیدان این جریان در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران همگی از رئیسی حمایت می کنند.
قالیباف در صف بندی سیاسی انتخابات تنها تر از همیشه به نظر می رسد.
در این میان چند روز مرتضی آقا تهرانی دبیرکل جبهه پایداری در بیانی تند گفت: 'صالح اگر برای اصلح کنار نرود خائن است.'
به نظر می رسید منظور دبیرکل جبهه پایداری از کاندیداهای 'صالح' دیگر که باید به نفع رئیسی کناره گیری کنند، محمدباقر قالیباف و مصطفی میرسلیم دو نامزد دیگر اصولگرای انتخابات باشند.
سخنان آقا تهرانی نشان می دهد فشار بر قالیباف برای کناره گیری نیز وجود دارد. از سوی دیگر شواهد نشان می دهد بدنه اصولگرایان چرخش کاملی به سمت ابراهیم رئیسی داشته اند که این خود می تواند از انگیره های قالیباف برای ماندن در عرصه بکاهد.
*فرارو/19 اردیبهشت 96