کد خبر: ۱۰۰۳۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 22 April 2017
رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی از تولید دستگاهی برای چندقلوزایی 3 حیوان اهلی خبر داد و گفت: این دستگاه با دانش بومی تولید شده در این پژوهشگاه به مرحله تولید و تجاری سازی رسیده است.

رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی از تولید دستگاهی برای چندقلوزایی 3 حیوان اهلی خبر داد و گفت: این دستگاه با دانش بومی تولید شده در این پژوهشگاه به مرحله تولید و تجاری سازی رسیده است.  

دکتر مهدی نکومنش در گفت‌وگو با ایسنا «وتوسیدر» را دستگاهی برای چند قلوزایی در حیوانات توصیف کرد و گفت: وتوسیدر دستگاه کوچکی است که در رحم حیوان ماده قرار می‌گیرد و باعث دو یا چند قلوزایی در آنها می‌شود.

وی با بیان اینکه در ابتدا پژوهشگران این پژوهشگاه موفق به طراحی و ساخت وتوسیدرهای گوسفندی شدند، اظهار کرد: این دستگاه در چند سال گذشته به صورت مشابه سازی طراحی و تولید شد و در حال حاضر بیش از 50 درصد وتوسیدرهای گوسفندی فروشی در بازارهای کشور محصول تولیدی پژوهشگاه پلیمر است.

نکومنش با تاکید بر اینکه این نوع محصولات حوزه بایو در مقیاس آزمایشگاهی تولید می‌شوند، خاطر نشان کرد: برخی از تولیدات بایو تکنولوژی مانند ماده موثره دارویی در سال حدود 2 کیلوگرم مصرف می‎شود از این رو تولید آنها نیاز به راه‌اندازی خط تولید و کارخانه ندارد و میزان مورد مصرف سالانه در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شوند.

رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی اضافه کرد: چنین محصولاتی در مقیاس کم مورد نیاز است ولی دارای اهمیت فوق العاده بالا و ارزش افزوده زیادی هستند و کشورها دانش فنی و یا محصول تولید شده را در اختیار ما قرار نمی‌دهند از این رو تولید چنین محصولات استراتژیک را در دستور کار خود قرار دادیم.

نکومنش با بیان اینکه بعد از تولید وتوسیدر گوسفندی، اقدام به ساخت وتوسیدرهای گاوی کردیم، یادآور شد: وتوسیدرهای گاوی موفق به دریافت پروانه و آماده فروش است.

وی از تلاش محققات پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برای تولید وتوسیدرهای «شتری» خبر داد و گفت: وتوسیدر گوسفندی مشابه سازی بود ولی برای گاوی با دانش بومی کسب شده طراحی و ساخته شد و نوع شتری آن نیز با دانش بومی در حال طراحی و ساخت است.

رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در پاسخ به این سوال که چرا این دستگاه در این پژوهشگاه به تولید رسیده است، توضیح داد: این طرح پایه دارویی دارد و دارویی که در آن قرار می‌گیرد یک داروی کنترل شده است که باید در طول زمان رها سازی شود.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر داروهای آهسته رهش در مراکز تحقیقاتی پلیمری طراحی و تولید می‌شوند، ادامه داد: چراکه پلیمرها می‌توانند حامل‌های مناسبی برای کنترل رهایش و آزاد شدن داروها باشند و قادر هستند دارو را با نرخی کنترل شده در بدن انسان و یا حیوان آزاد کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: