کد خبر: ۱۰۰۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - 19 April 2017
به نظرم اگر از شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی به طور صحیح استفاده شود، این استفاده بسیار مفید است؛ ان‌شاءالله روزی استفاده از فضای مجازی بدرستی اتفاق بیفتد و از حضور در آن لذت ببریم.
 روزنامه جام جم در گفت وگویی با امیررضا دلاوری بازیگر سینما و تلویزیون به بررسی مزایا و معایب حضور در فضای مجازی پرداخت و نوشت: به نظرم اگر از شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی به طور صحیح استفاده شود، این استفاده بسیار مفید است؛ ان‌شاءالله روزی استفاده از فضای مجازی بدرستی اتفاق بیفتد و از حضور در آن لذت ببریم.

در ادامه این گفت وگو می خوانیم: امیررضا دلاوری از بازیگران فعال در حوزه تلویزیون، سینما و تئاتر است که «پریا»، آخرین مجموعه نمایشی پخش شده‌اش از تلویزیون بود. یادداشت‌های یک زن خانه‌دار، هوش سیاه، عملیات 125، مختارنامه و ما چند نفر او از جمله سریال‌هایی است که دلاوری در آنها به ایفای نقش پرداخته. او این روزها مشغول بازی در اپیزود «چهارگاه» از مجموعه «روزهای بهتر» به کارگردانی بیژن میرباقری برای شبکه یک سیماست. دلاوری از بازیگران و هنرمندان فعال در شبکه‌های مجازی است. با او گپی زدیم تا خود بیشتر از این فضا و حضورش بگوید.

** تجربه حضورتان در فضای مجازی را چگونه توصیف می‌کنید؟
دوست داشتم اصلا این شبکه‌ها وجود نداشتند. علاقه چندانی به فضاهای مجازی ندارم و فعالیتم در اینستاگرام هم به صورت روزانه نیست. البته این شبکه‌ها فوایدی هم دارند، ولی شخصا علاقه‌ای ندارم. از طریق تلگرام نیز با دوستان خارج از کشور در ارتباط هستم. از طرفی در زمینه‌های کاری هم از این راه ارتباط برقرار می‌کنیم و فیلم‌نامه‌ها را راحت‌تر می‌فرستند. با این اوصاف سعی کرده‌ام چندان درگیر این مسائل نشوم.

**بسیاری از هنرمندان به دلیل مشکلاتی که از طرف برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی برایشان پیش آمده، گله‌مندند. آیا شما هم با این مشکلات مواجه شده‌اید؟
من تا به حال مشکل خاصی نداشته‌ام، اما دوستانی را دیده‌ام که دچار چنین مشکلاتی شده‌اند. البته حاشیه‌ای در زمینه کاری و زندگی من نبوده تا بستری برای پیش آمدن مشکل به وجود بیاید. با این حال به این فکر می‌کردم که صفحه‌ام را ببندم و دیگر هیچ فعالیتی نداشته باشم؛ زیرا وابستگی چندانی به فضای مجازی ندارم. 

** با توجه به این‌که می‌گویید وابستگی ندارید، آیا این شبکه‌ها فوایدی را هم برای شما داشته‌اند؟
از طریق این شبکه‌ها می‌توان آثار تلویزیونی، سینمایی و تئاترها را تبلیغ کرد؛ من نیز چنین استفاده‌ای می‌کنم. در کنار آن اگر گاهی تمایل داشته باشم حرف‌هایی را به مخاطبان بگویم، آن را از این طریق منتشر می‌کنم.

** بازخورد مخاطبان در مورد فعالیت‌های شما در فضای مجازی چگونه است و بیشتر به چه موضوعاتی علاقه دارند؟
من سعی می‌کنم مطالب همگانی‌تری منتشر کنم و مخاطبان را خیلی وارد زندگی خصوصی خود نمی‌کنم. از تبلیغاتی که درباره مجموعه‌ها و آثار فرهنگی و فعالیت‌های خیریه منتشر می‌کنم، بازخوردهای خوبی می‌گیرم. بعضا پیش آمده مخاطبان این آثار را دیده‌ و حتی نقد و تشکر کرده‌اند. اینها بازخوردهایی بوده که از فضای مجازی گرفته‌ام و در همین حد برایم کافی است.

** به ورود فضای مجازی به زندگی‌ شخصی افراد اشاره کردید؛ به نظر شما لزومی دارد که هنرمندان به این شکل فعالیت کنند و مخاطبان را در جریان مسائل زندگی‌شان قرار دهند؟
سطح شخصی بودن بسیار مهم است. به نظر من ورود به مسائل خانوادگی و خصوصی چندان لزومی ندارد. به طور کلی فضای مجازی در صورت استفاده درست و کاربردی‌اش، مفید است. اما متاسفانه درصد بیشتری از افراد برعکس عمل می‌کنند. نمی‌خواهم به کاربران شبکه‌های اجتماعی توهین کنم، اما عموما این شبکه‌ها در دست نوجوانانی است که ناآگاهانه نظرات یا مطالبی را مطرح و به زندگی برخی افراد لطمه وارد می‌کنند؛ در صورتی که می‌شود استفاده‌های بهتر و درست‌تری کرد. ویدئوها، نظرات و پست‌هایی می‌بینم که با شوخی و گلایه می‌گویند قدیم‌ها خیلی بهتر بود، زیرا در کنار یکدیگر صحبت می‌کردیم و همدیگر را می‌دیدیم. در حال حاضر به این شکل نیست و در فضاهای مختلف کاری، دوستانه، خانوادگی و... هرکس یک گوشی در دست دارد و با آن مشغول است. دیدن این تصاویر در چنین محیط‌هایی چندان دلچسب نیست؛ به همین دلیل سعی کرده‌ام به شبکه‌های اجتماعی وابسته نشوم و با وجود این، استفاده‌هایی از آن می‌کنم.

** چقدر با مخاطبانتان در ارتباطید؟ پیش آمده وارد صفحه‌های مخاطبان شوید و ببینید چه کسانی هستند و چه مطالبی را منتشر می‌کنند؟
به صفحه‌های برخی از دوستان نزدیک و همکارانم سر می‌زنم، اما جواب نظرات مثبت یا منفی مخاطبان را نمی‌دهم. البته اگر دوستی که می‌شناسم محبتی داشته باشد، سعی می‌کنم در صفحه خودش تشکری انجام دهم. در همین حد فعالیت می‌کنم ؛ زیرا معتقدم زمانی که انسان‌ها می‌توانند رودررو یکدیگر را ببینند یا با تلفن صحبت کنند و صدای هم را بشنوند، خیلی مفیدتر است که این‌گونه ارتباط برقرار کنند. گاهی اوقات ممکن است در پیامک‌ها یا نظرات مکتوب، سوء‌تفاهم‌هایی برای دیگران پیش بیاید؛ زیرا لحن انسان مشخص نیست. اما وقتی صحبت می‌کنیم، لحن کلام، کاملا حس و حال فرد را منتقل می‌کند.

** کلام آخر؟
به نظرم اگر از شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی به طور صحیح استفاده شود، این استفاده بسیار مفید است؛ اما در 90 درصد مواقع استفاده درستی نمی‌شود و گاهی این فضاها به زندگی شخصی افراد بسیاری بویژه اشخاص شناخته‌شده مانند هنرمندان و ورزشکاران آسیب وارد می‌کند؛ تا جایی که این افراد از ارتباطشان با مخاطبان پشیمان می‌شوند. وضعیتی که در حال حاضر شاهد آن هستم، چندان مفید نیست و فوایدش از مضراتش بسیار کمتر است. ان‌شاءالله روزی استفاده از فضای مجازی بدرستی اتفاق بیفتد و از حضور در آن لذت ببریم. در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی به طور محدود در فعالیت‌های شغلی کمک می‌کنند در صورتی که در گذشته برای پیشنهاد بازی تماس می‌گرفتند و بازیگران به دفترهایشان مراجعه می‌کردند. در همین رفت‌وآمدها و صحبت‌ها بود که با فضا، کارگردان، تهیه‌کننده و عوامل کار آشنا می‌شدیم و فیلمنامه را حضوری تحویل می‌گرفتیم. یکی از محاسن فضای مجازی این است که در حال حاضر با توجه به کمبود وقت و ترافیک می‌توان براحتی فیلمنامه را از این طریق گرفت و آن را خواند.

*منبع: روزنامه جام جم، 1396.01.30
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: