روزنامه نوآوران در گفت وگو با اعضای شورای شهر تهران به بررسی اینکه برای تعدیل فضای سیاسی شهرداری تهران در شورای پنجم چه باید کرد؟ پرداخت و نوشت: شورای شهر باید ماهیت نظارتی خود را تخصصی تر و قوی تر کند تا به شهرداری تبدیل به یک حزب سیاسی نشود.
شهرداری جای سیاسی کاری نیست
در ادامه این گفت و گو می خوانیم: بر اساس اظهارات این عضو شورای شهر تهران، برای تعدیل فضای سیاسی شهرداری تهران در شورای پنجم چه باید کرد؟
** اعتبارات شهرداری صرف فعالیت های سیاسی می شود
محمد سالاری، عضو شورای شهر تهران به نوآوران گفت: بحثی که محسن سرخو درباره سیاست زدگی شهرداری کرده اند، بر اساس واقعیاتی است که در حال حاضر قابل مشاهده است. در دوره چهارم که بودیم، اساساً بررسی عملکرد و کارنامه شهرداری تهران در فرایند نظارتی شورا این است که بیشترین ظرفیت و پتانسیل شهرداری تهران و همکارانش به جای این که در تحقق مأموریت های مدیریت شهری و حل چالش ها و مشکلات شهر تهران، همچنین بهینه هزینه کردن اعتبارات شهرداری باشد؛ صرف فعالیت های سیاسی می شود.
این فعال سیاسی در ادامه افزود: قالیباف از سه دوره گذشته ای که به شهرداری ورود کرده و قبل از آن نیز همچنان پای ثابت انتخابات ریاست جمهوری بود. چنانچه از فرایند فعالیت های انتخاباتی او دیده می شود در انتخابات 96 نیز کاندیدا خواهد شد.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: اساساً مجموعه چالش ها و مشکلات شهرداری تهران بسیار زیاد است. این مشکلات ایجاب می کند تا شهرداری در خیابان بهشت، فرماندهی شهر را در اختیار بگیرد که تمامی هم و غم خودش را صرف چالش ها و مسائل شهر بکند.
او در ادامه تأکید کرد: پایتخت جمهوری اسلامی ایران با جمعیت یازده میلیون نفر و با گستردگی قابل توجه با مجموعه ای از مشکلات بسیار مهم به یک شهردار توانمند با یک تیم متخصص اجرایی نیاز دارد. در اصل تیم اجرایی شهردار باید تمامی ظرفیت خودشان را به جای سیاسی کاری صرف مدیریت و حل مشکلات کنند.
سالاری در ادامه بیان کرد: چنانچه در حال حاضر مشاهده می کنیم شهردار تهران بخش عمده اعتبارات شهر را صرف حوزه تبلیغاتی و نمایشی خود می کند. از جمله در حوزه مأموریت های فرهنگی و اجتماعی؛ جشنواره ها، سمینارها و هدایایی که در آن ها به عناوین مختلف توزیع می شودبرگزار می شود.
او در ادامه تأکید کرد: شهردار تهران با برگزاری نمایشی جلسات فرهنگی و اجتماعی، هیچ مشکلی از مسائل شهر تهران حل نمی کند بلکه با هزینه شهر تهران به سیاسی کاری های خود می پردازد. به طور مثال تمامی فعالیت های اصولگرایان در شهر آفتاب که متعلق به شهرداری است صورت می گیرد.
این عضو شورای شهر در ادامه بیان کرد: شهردار تهران شهرداری را سکوی پرتاب برای رسیدن به اهداف سیاسی خود و رسیدن به ردای ریاست جمهوری قرار داده است.
سالاری برای حل سیاست گذاری شهرداری در شورای پنجم گفت: مسأله مطالبه عمومی که در میان شهروندان تهران شکل گرفته مطالبه بسیار درستی است چرا که در مطالبه عمومی، برای مدیریت اجرایی شهر، از مدیران و متخصصان در طیف های مختلف حوزه های فنی، فرهنگی، اجتماعی و عمرانی شهراستفاده می شود. مطالبه عمومی می تواند راهکار خوبی برای تعدیل فضای سیاسی شهرداری باشد.
** وظایف شهرداری جدای از سیاست کاری است
محمد حقانی، عضو شورای شهر تهران به نوآوران گفت: وظایف شهرداری جدای از سیاست کاری است. شهرداری باید به طور مستمر و روزانه به وظایف خود رسیدگی کند.
او در ادامه افزود: خدمات شهری و رسیدگی به مدیریت شهری نیازی به سیاست ندارد. فکر نمی کنم توسعه مترو، ایجاد فضای سبز و مسائل عمرانی شهر نیازی به سیاست داشته باشد.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه بیان کرد: مدیریت شهری را وارد مسائل سیاسی کردن باعث ایجاد دافعه در نهاد شوراها می شود.
او در ادامه گفت: در انجام امورات و مشکلات شهری نیازی به جناح بندی و سیاسی سازی نیست. حتی در کارهای اجرایی دیگر دستگاه های دولتی نیز نیازی به سیاسی کاری نیست، اما در شهرداری و شورای شهر تهران نمود سیاسی کاری بسیار است.
حقانی در ادامه تأکید کرد: وظیفه شهرداری رسیدن به اهداف خود از طریق شهرداری نیست بلکه رسیدگی به تنگناهای مردم و رسیدگی به امورات شهری است. همچنین باید رفاه عمومی مردم را در شهر ایجاد کند. مردم باید در شهری زندگی کنند که هرروز کیفیت رفاه عمومی و عمرانی آن بهتر از دیروز شود.
او در ادامه بیان کرد: در هر حال سیاست، سیاست کاری و جناح بندی باید از شهرداری و شورای شهر تهران به دور باشد.
*منبع: روزنامه نوآوران، 1396.1.21