کد خبر: ۹۹۰۲۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - 10 April 2017
در لرستان پروژه‌هایی وجود دارد که فقط "اسمی" بوده و کاغذی هستند.
در لرستان پروژه‌هایی وجود دارد که فقط "اسمی" بوده و کاغذی هستند.

به گزارش ایسنا، از زمان کلنگ‌زنی این پروژه‌ها چندین سال می‌گذرد، اما کار آنچنانی برای تکمیل آنها انجام نمی‌شود و اگر توافقی حاصل می ‎‌شود فقط روی "کاغذ" است و دیگر هیچ!

خیلی دوست داریم از پروژه‌ها خبرهای خوش ببینیم و بشنویم اما متأسفانه برخی از طرح‌ها که طی مراسم پر زرق و برق و بدون امور کارشناسی کلنگی می‌شوند، جز حسرت چیزی ندارند. در این گزارش برخی  از پروژههای اسمی و کلنگی پیگیری شده‌اند.

سدی که زیبا نشده!

پروژه سد زیبامحمد که در شرق شهرستان خرم‌آباد قرار دارد، سال 91 به پیمان رفت و به شرکت آب و خاک واگذار شد اما یک سال بعد ماده 48(خاتمه پیمان) شد.

علی بیرانوند معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای لرستان درباره این پروژه به خبرنگار ایسنا گفت: پروژه سد زیبا محمد سال 91 که به پیمان رفت، حدود 600 هزار تومان اعتبار داشت و یکی دو سال بعد از لحاظ اعتبار نیز در همین حدود بود و الان کاری برای این پروژه انجام نمی‌شود.

وی ادامه داد: سال 94 و 95 این پروژه 200 هزار تومان بودجه داشته است، یعنی سالی 100 هزار و نمی‌دانم با این اعتبارات پروژه چگونه باید تکمیل ‌شود!

بیرانوند اضافه کرد: در همان سال نخست بیش از یک میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و معلوم نیست این بدهی‌ها را چه کسی باید پرداخت کند!

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: هر روز باید جواب بدهکاران را بدهیم و از این وضعیت خسته شده‌ایم.

وی با بیان اینکه انتظار داریم به این پروژه توجه بیشتری شود، یادآور شد: با مسئولان مربوطه مکاتبه کرده و نامه زده‌ایم که ردیف اعتباری پروژه بیشتر شود وگرنه با شرایط موجود امکان هیچ اقدامی وجود ندارد.

پالایشگاه همچنان کلنگی!

سال 88 و در دور دوم سفر دولت نهم به لرستان پالایشگاه نفت شهرستان پلدختر در روستای "جلگه خلج" کلنگ‌زنی شد ولی در این مدت هیچ‌گونه کار عملیاتی برای احداث این پروه اجرا نشده است. در این مدت وعده‌های زیادی برای واگذاری پروژه داده شده اما هیچ‌کدام محقق نشده‌اند.

سید حمیدرضا کاظمی نماینده پلدختر درباره این پروژه خاطرنشان کرد: پروژه پالایشگاه پلدختر سال 88 کلنگ‌زنی شد که اقدامی عجولانه بود و سرمایه‌گذاری نداشت.

وی ادامه داد: با سرمایه‌گذاران مختلفی صحبت کرده‌ایم که این پروژه را در اختیار بگیرند اما هنوز هیچ‌کدام جواب مثبت نداده‌اند و در حال بررسی شرایط پروژه هستند.

کاظمی با اشاره به اینکه ظرفیت این پروژه تولید 30 هزار بشکه در روز است، افزود: سرمایه‌گذاران از این ظرفیت ناراضی بودند و در صحبتی که با وزیر صنعت، معدن و تجارت برای افزایش خوراک داشتیم، قول داد اگر سرمایه‌گذار پای کار بیاید، ظرفیت را تا 100 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.

نماینده پلدختر گفت: ساخت این پالایشگاه نفت به حدود 1000 میلیارد تومان نیاز دارد و امیدواریم بخش خصوصی برای احداث این پروژه ورود کند.

فاز 4 سیمان دورود همچنان بلاتکلیف

کلنگ فاز چهارم کارخانه سیمان دورود در سفر هیأت دولت یازدهم به لرستان و با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیست و هشتم خرداد 93 به زمین زده شد، اما به علت مشکل ارزی بعد از کلنگ‌زنی، عملیات احداث آن شروع نشده است.

در زمان کلنگ‌زنی اعلام شد که راه‌اندازی این فاز به 320 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با بهره‌برداری از آن 350 فرصت شغلی به ‎ طور مستقیم ایجاد می‌شود.

قرار بود، بانک‌های رفاه، توسعه تعاون و صندوق توسعه "منابع ارزی" را تأمین ‌کنند و سیمان فارس و خوزستان سرمایه‌گذاری فاز چهارم را انجام دهند.

مجید کیان‌پور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس درباره این پروژه به خبرنگار ایسنا گفت: پروژه فاز چهارم کارخانه سیمان دورود قصه‌درازی دارد و با وجود پیگیری‌های زیاد اما هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.

وی یادآور شد: بیش از 40 بار با مسئولان مربوطه جلسه داشته‌ایم و کسی مخالف این پروژه نیست اما صندوق توسعه ملی می‌گوید پروژه فاز چهارم سیمان دورود جزو طرح‌های اولویت‌دار نیست، چون تولید سیمان در کشور بیش از نیاز بازار است.

کیان‌پور تأکید کرد: با توجه به شرایطی که وجود دارد به نظرم علاقه‌ای برای حل مشکل تسهیلات فاز چهارم سیمان دورود وجود ندارد و به این سادگی‌ها به نتیجه نخواهد رسید.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس‌ گفت: از وزیران صنعت و معدن، کار، مدیرعامل فارس خوزستان و... می‌خواهیم که مشکل این پروژه را رفع کنند.

وی اظهار کرد: اگر فکری به حال کارخانه سیمان دورود نشود، این صنعت در شهرستان با بحران مواجه خواهد شد، هرچند الان هم وضعیت مناسبی ندارد.

هتلی که هنوز صخره است!

‌سال 78 با تسهیلات بانک صنعت و معدن پروژه هتل صخره ‎ ای خرم ‎ آباد کلنگ‌زنی شد. قرار بود این هتل "5 ستاره" باشد و در اسرع وقت به بهره‌برداری برسد اما هنوز صخره ‌این پروژه برداشته نشده است.

در این مدت بارها وعده افتتاح این پروژه شنیده شده اما مطابق انتظار خبری از افتتاح و روبان نشده است.

محمد اصلانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان چند ماه قبل در اظهارنظریی جالب گفته بود: "این هتل برای نوروز 96 پذیرای مسافر است" که این وعده نیز به جمع سایر وعده‌های محقق نشده پیوست و پروژه صخره‌ای خرم‌آباد هنوز هتل نشده و پرچم آن بالا نرفته است.

به گزارش ایسنا، از این نمونه پروژه‌ها در لرستان باز هم وجود دارد که فقط روی کاغذ هستند و خبرهای خوبی از آنها شنیده نمی‌شود.

گزارش از: مهران مریدی، خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: