آلمان درخواست دولت آمریکا را که خواهان افزایش بودجه دفاعی این کشور و سایر اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی است، رد کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از بی.بی.سی، زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان گفت این ایده که آلمان دو درصد تولید ناخالص ملی را صرف امور دفاعی خواهد کرد "کاملا غیرواقع بینانه" است.
او گفت که سایر مخارج مثل کمکهای توسعه را باید مد نظر قرار داد.
با این حال ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو درخواست آمریکا از اعضا برای پرداخت سهمی برابر را منعکس کرد.
استولتنبرگ در کنفرانسی خبری در بروکسل پس از گفتوگوهای ناتو گفت: "دیپلماسی، کمکهای توسعه و همکاری اقتصادی میتوانند برای کمک به ایجاد ثبات در یک منطقه مهم باشند. ما اهدافی بینالمللی و خطوط راهنمایی برای کمکهای توسعه داریم که هفت دهم درصد تولید ناخالص ملی است و بعد موافقتنامهای در ناتو برای رفتن به سوی ۲ درصد تولید ناخالص ملی داریم. اما این ها دو چیز متفاوت هستند.... نمیشود گفت توسعه یا امنیت، باید گفت توسعه و امنیت."
در نشست سال ۲۰۱۴ سران ناتو توافق شده بود که همه کشورهای عضو، دست کم ٢ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند تا آمادگی لازم را برای مشارکت در عملیات نظامی احتمالی داشته باشند.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در بروکسل به همتایان اروپایی خود گفت که تا اجلاس آتی ناتو که کمتر از هشت هفته دیگر در بروکسل برگزار خواهد شد باید طرحی روشن تهیه شده باشد که نشان دهد هر کشور چگونه به تعهداتش در زمینه مخارج دفاعی عمل خواهد کرد.
او گفت: "همانطور که پرزیدنت ترامپ تصریح کرده است، ایالات متحده دیگر امکان آن را ندارد که سهمی نامتناسب از تعهدات مالی ناتو را بر دوش بکشد."
براساس گزارش ۲۰۱۶ ناتو فقط پنج کشور آمریکا، انگلیس، یونان، لهستان و استونی قول دو درصد را برآورده کردهاند. آلمان در مقابل ۱.۲ درصد از تولید ناخالص ملی اش را صرف تدابیر دفاعی میکند.
با این حال ارقام سازمان همکاریهای اقتصادی اروپا نشان میدهد که آلمان براساس "درآمد ناخالص ملی" در سال ۲۰۱۵ سهمی بیش از آمریکا صرف توسعه بینالمللی کرد. آلمان ۰.۵۲ درصد (حدود نیم درصد) درآمد ناخالص ملی را صرف کمک به توسعه خارجی کرد درحالی که آمریکا ۰.۱۷ درصد (کمتر از دو دهم درصد) را صرف آن کرد.