کد خبر: ۹۲۶۵۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - 31 January 2017
ساختمان پلاسکو پس از چند ساعت سوختن فرو ریخت و بیش از 20 نفر از هموطنانمان را به کام مرگ کشاند.
روزنامه همدلی در گفت و گو با نمایندگان مجلس، نوشت: ساختمان پلاسکو پس از چند ساعت سوختن فرو ریخت و بیش از 20 نفر از هموطنانمان را به کام مرگ کشاند.

در این گفت و گو آمده است: ساختمان پلاسکو پس از چند ساعت سوختن فرو ریخت و بیش از 20 نفر از هموطنانمان را به کام مرگ کشاند. سیل سیستان و بلوچستان طبق برآوردهای اولیه 3هزار واحد مسکونی را دچار خسارت کرد و جان چند هموطن را گرفت. حمله ریزگردها به استان‌های غربی کشورمان از جمله استان خوزستان نیز توان نفس کشیدن را از مردم گرفته و شرایط زندگی را برای آنها سخت کرده است. 

به نحوی که در شبکه‌های اجتماعی فریاد «خوزستان نفس ندارد» بلند است، نهم بهمن ماه نیز یک گروه 16نفره از کولبرانی که از مرز سردشت بازمی‌گشتند، با ریزش بهمن مواجه شدند و پس از نجات جان چند نفر از آنها 4نفر در زیر آوار سنگین ماندند و دو نفر عصر همان روز و 2 نفر دیگر روز بعد جان خود را از دست دادند. اتفاقی که بارها تکرار شده است و تدبیری برای مواجهه با آن تاکنون وجود نداشته است. پیکر آتش‌نشانان حادثه پلاسکو روز گذشته با حضور مردم تشییع شد و حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی یکی پس از دیگری از راه می‌رسند؛ اگر راهی برای مقابله با سوءمدیریت‌ها و ضعف مدیریت بحران پیدا نکنیم.

پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس با اشاره به حادثه پلاسکو تاکید دارد: وقتی مدیریت بحران برای یک ساختمان مثل پلاسکو وجود ندارد و با اعزام همه نیروهای آتش‌نشان و امدادی و حضور نیروهای کمکی از دو استان البرز و قزوین، آواربرداری یک هفته طول می‌کشد، مشخص است که مدیریت بحرانی در کشور وجود ندارد.

رئیس فراکسیون زنان مجلس به همدلی گفت که این زنگ خطر و هشدار جدی برای اتفاق‌های بزرگ‌تر است. همچنین قاسم میرزایی‌نکو که عضو فراکسیون امید مجلس است در گفت‌وگو با همدلی اظهار کرد: با توجه به این شیوه مدیریت بحران باید با کار کارشناسی جلوی وقوع حادثه‌ای بزرگ‌تر را بگیریم، چرا که طبق گزارش‌ها در صورت وقوع زلزله تهران فقط سه ماه طول می‌کشد تا اجساد را از زیر آوار بیرون بکشند و این یک فاجعه انسانی است.

عضو کمیسیون ماده 10 احزاب همچنین تاکید کرد: شهردار به جای حضور در صحن مجلس از آنجایی که ضرورتی برای پاسخگویی نمی‌بیند، گزارش حادثه را در کازیه همه نمایندگان قرار داده است و این شیوه مورد قبول نیست.

** پلاسکو زنگ خطری برای مسئولان
البته پروانه مافی که نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید است، در اظهار نظری متفاوت گفت که مردم باید در زمان انتخابات و رای دادن با چشم باز انتخاب کنند تا مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگین نشوند.

پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با همدلی با اشاره به حوادث اخیر پلاسکو، سیل سیستان وبلوچستان و تشدید گرد و غبار و ریزگردهای خوزستان گفت: گاهی اتفاقاتی رخ می‌دهند که تکمیل کننده یکدیگرند و به ما تلنگر می‌زنند، حادثه پلاسکو هشدار بزرگی برای ما بود.

رئیس فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: در حادثه پلاسکو نیروهای متخصص زیادی را از دست داده‌ایم. این حادثه تلخ هشداری برای مدیریت شهری ما است، چرا که وقتی برای حادثه یک ساختمان مثل پلاسکو، آتش‌نشانی همه نیروهای خود را به مدت یک هفته بسیج می‌کند و باز هم از استان‌های البرز و قزوین نیروی کمکی می‌گیرد، به این معنی است که برای یک ساختمان هم مدیریت بحران نداریم چه برسد به مدیریت بحران کلانشهری مثل تهران.

نماینده تهران در مجلس دهم تصریح کرد: این اتفاق هشدار بسیار مهمی برای مسئولان شهرداری، وزارت کشور و هلال احمر و همه ارگان‌هایی است که با مدیریت بحران در ارتباط هستند، چرا که اگر روزی زلزله‌ای در تهران اتفاق بیفتد، فاجعه‌ای بزرگ رخ می‌دهد که قابل جبران نیست.

او همچنین با اشاره به حوادث غیر مترقبه سیل سیستان و هجوم گرد و غبار خوزستان خاطرنشان کرد: البته بحث‌های زیست محیطی با حادثه پلاسکو متفاوت هستند و حوادثی مثل سیل، زلزله و هجوم ریزگردها را باید کنترل و مدیریت کنیم. همچنین به نظرم مسئول مشکلات زیست محیطی یک نهاد خاص نیست و برای تصمیم‌سازی درباره آن باید یک شورای عالی سیاست‌گذاری تشکیل شود تا به مردم پاسخگو باشد و از آن شورا برای مبارزه با مخاطرات، تصمیماتی بیرون بیاید.

سلحشوری با بیان اینکه در زمان‌های اولیه مخاطراتی مثل سیل و زلزله بشر را تهدید می‌کرد، ادامه داد: البته در عصر حاضر مخاطرات بشری از نوع مخاطرات زیست‌محیطی نیست و مدیریت آنها برای ما نباید چالش و مشکل جدی باشد، چون انسان بر این مخاطرات فائق آمده است.

عضو فراکسیون امید مجلس افزود: البته ما همچنان با مخاطرات دوران اولیه دست و پنجه نرم می‌کنیم تا مخاطرات دوران مدرن و با یک جامعه پر مخاطره مواجه هستیم که همواره ما را تهدید می‌کند.

این نماینده اصلاح‌طلب با بیان اینکه کسی عهده‌دار مسئولیت پلاسکو نیست، افزود: قرار بود آقای شهردار روز یکشنبه به صحن علنی مجلس بیاید و درباره اتفاق رخ داده پاسخگو باشد، ولی ظاهرا به بهانه مراسم تشییع شهدای آتش‌نشان در مجلس حاضر نشد. متاسفانه آقای شهردار الزامی برای پاسخگویی در خود نمی‌بیند و از این تریبون به او تذکر می‌دهم.

** مرد پیش‌بینی مخاطرات نیستیم
همچنین قاسم میرزایی‌نکو، دیگر عضو فراکسیون امید به همدلی گفت: همیشه پس از بروز حوادث منتظریم آن بحران رد شود تا راه چاره‌ای برای آن پیدا کنیم، ولی پس از اینکه آن مشکل را پشت سر گذاشتیم، باز فراموش می‌کنیم که برای حل آن مشکل راهکار پیدا کنیم.

نماینده دماوند در خانه ملت تصریح کرد: در این باره با حنیفی، رئیس شورای شهر دماوند و معاون مسکن و شهرسازی و دبیر شورای عالی مسکن و شهرسازی صحبت کردم و راهکارهای قانونی زیادی از جمله قانون بلند مرتبه‌سازی و قانون ملی سازمان مسکن و شهرسازی وجود دارد، ولی کسی به قانون توجه نمی‌کند و طبق میل و اراده خودش از قانون برداشت می‌کند که یکی از ضعف‌های ما است.

میرزایی با بیان اینکه ما مرد پیش‌بینی مخاطرات نیستیم، گفت: پیش‌بینی نیاز به فکر دارد و ما رفتارهای بدون فکر زیادی انجام می‌دهیم. تا این حد تشکیل جلسه و تصویب قوانین جدید کار درستی نیست و نتیجه مطلوبی ندارد. اگرنمایندگان مجلس به جای تشکیل این‌همه جلسه، در کنجی بنشینند و کار کارشناسی انجام دهند، نتایج خوبی به دست می‌آید.

عضو هیات نظارت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: همان‌طور که وقتی درباره یک موضوعی کار کارشناسی انجام می‌دهیم نتیجه خوبی به دست می‌آید، پس بهتر است این اقدامات کارشناسی قبل از بروز حادثه انجام شود. باید بررسی کنیم که در صورت بروز حوادث غیرمترقبه در شهرهای بزرگ مثل تهران چه فاجعه‌ای اتفاق می‌افتد.

عضو کمیسیون ماده 10 احزاب تصریح کرد: متاسفانه در زمان بروز حوادث، مسئولان به مردم پاسخگو نیستند و حتی گاهی از طرف یک نهاد خاص حمایت می‌شوند و این خطرناک است. هنوز گزارش مجلس و دیگر مراکز در این باره آماده نیست و حتی گزارشی که رئیس جمهور دستور داده بود آماده شود هنوز تهیه نشده است. بنابراین دعوت از وزیر کشور و شهردار در مجلس نتیجه‌ای ندارد.
عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: مسئولیت مدیریت شهری به شهرداری سپرده شده است و باید در این باره پاسخگو باشد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اظهار کرد: به نظر من نمایندگان مجلس باید به جای قانون‌گذاری فکر کنند و جلسات کارشناسی تشکیل دهند و کمیسیون‌های مجلس نیز از اقدامات شکلی و دستورات آنی جدا شوند و کار محتوایی انجام دهند تا به نتیجه برسیم. راهکار آن هم به این شیوه است که چند اولویت را برای سال جدید تعیین کنیم و بکوشیم تا پایان سال 96 آن چند اولویت را به نتیجه برسانیم.

** مردم در انتخاب خود دقت کنند
پروانه مافی، دیگر عضو فراکسیون امید که عضو کمیسیون ماده 10 احزاب نیز است در گفت وگو با همدلی تصریح کرد: البته کشور ما یک کشور حادثه‌خیز است و از نظر جغرافیایی موقعیت خاص خودش را دارد. بنابراین وقتی در هجوم سیل و زلزله و حوادث طبیعی قرار می‌گیرد، نمی‌توان همه این موارد را به سوءمدیریت نسبت داد.

نماینده تهران اظهار کرد: البته شهرداری و سازمان‌ها و مجموعه‌های زیر دستش در حادثه پلاسکو بی‌تقصیر نیستند و نقش مهمی در این واقعه دارند. در ماجرای پلاسکو این امر اثبات شد که شهرداری نتوانسته بر زیر مجموعه‌هایش نظارت درستی داشته باشد.

عضو فراکسیون امید مجلس با تاکید بر اینکه همواره ضعف‌های مدیریتی وجود دارد و مردم تاوان این ضعف‌ها را می‌پردازند، گفت: امیدوارم مردم در انتخابات پیش رو با چشم باز انتخاب کنند و رای دهند تا مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگین نباشند.

*منبع: روزنامه همدلی، 1395.11.12
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: