کد خبر: ۹۲۳۱۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - 28 January 2017
«اشتراک قاچاق در فضای مجازی»، «روی خوش به زنان سرپرست خانوار»، «آقای رئیس جمهور یا آقای دردسر»، «تلخ و شیرین برف و باران»‌ و «داده کاوی در دریای اطلاعات» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه جام جم در شماره شنبه 9 بهمن است.
 «اشتراک قاچاق در فضای مجازی»، «روی خوش به زنان سرپرست خانوار»، «آقای رئیس جمهور یا آقای دردسر»، «تلخ و شیرین برف و باران»‌ و «داده کاوی در دریای اطلاعات» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه جام جم در شماره شنبه 9 بهمن است.

** اشتراک قاچاق در فضای مجازی
در این گزارش که به قلم عماد عزتی نگاشته شد، می خوانیم: با همه ‌گیر شدن استفاده از شبکه‌های اجتماعی در کشور و مشکلات مربوط در پایش این شبکه‌ها بخصوص تلگرام، اکنون کانال‌های تلگرامی به مامن فروش اجناس قاچاق تبدیل شده است. با جدی‌تر شدن برخورد با عرضه کالاهای قاچاق در فروشگاه‌ها و بازارهای مختلف در چند ماه اخیر، قاچاقچیان به سمت استفاده از کانال‌های تلگرامی روی آورده‌اند تا اجناسی را که به طور غیرقانونی و بدون پرداخت عوارض وارد کشور کرده‌اند، به اصطلاح آب کنند. علت تمایل به استفاده از کانال‌های تلگرامی برای فروش کالاهای قاچاق، نبود عزم جدی در فیلتر کردن کانال‌های متخلف تلگرامی در دستگاه‌های مسئول است. هم‌اکنون برخلاف نظارت دقیقی که در فضای سایت‌های اینترنتی وجود دارد، در کانال‌های تلگرامی فضا برای تخلف بسیار آسان و باز است. این سهولت در تخلف تلگرامی، سبب سوءاستفاده قاچاقچیان کالا هم شده است.

** روی خوش به زنان سرپرست خانوار
مریم خباز در این گزارش می نویسد: برنامه ششم توسعه با این‌که صدای اعتراض بعضی‌ها و نارضایتی از بار مالی ناشی ازآن را بلند کرد، ولی به نسبت پنج برنامه پنجساله گذشته، روی خوشی به زنان و خانواده نشان داده است؛ بخصوص زنان سرپرست خانوار که آسیب‌پذیرتر از گروه‌های دیگر هستند و باید در مرکز توجه قوانین حمایتی از زنان جای بگیرند. درلابه‌لای 144 ماده این لایحه بارها و بارها به دو واژه زن وخانواده اشاره شده و از رویکردهای توانبخشی، مهارت افزایی، توانمندسازی، کارگستری و مساعدت‌های اجتماع‌محورسخن به میان آمده است. این برنامه که ازسال 96 تا 1400، آغازقرن پانزدهم خورشیدی، مبنای همه برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها خواهد بود، قصد کرده از زنان، نیمی از سرمایه انسانی جامعه، حمایت کند و آن طور که در ماده 116 ذکر کرده از انرژی و ظرفیت زنان در توسعه پایدار بهره بگیرد. همه اینها می‌تواند نوید روزهایی بهتر از حالا برای زنان باشد،‌ بویژه برای زنان در معرض آسیب، خودسرپرست‌ها و سرپرست‌های خانوارکه گسستن زنجیره مشکلاتشان، حمایت‌هایی ویژه را می‌طلبد.

** آقای رئیس جمهور یا آقای دردسر
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین مصاحبه خود اعلام کرد که شرایط ورود مهاجران به آمریکا را سخت‌تر خواهد کرد. وی که با شبکه ‌ای‌.بی.سی نیوز گفت‌وگو می‌کرد، افزود: «شرایط ورود به آمریکا را بسیار دشوار خواهم کرد زیرا نمی‌خواهم ترور وارد این کشور شود.» 
تصویر آقای رئیس‌جمهور یا آقای دردسر
حسین امیری در این گزارش آورد: اگرچه ترامپ در سخنانش می‌گوید که فرمان اجرایی تعلیق مهاجرت به آمریکا، به معنی ممنوعیت ورود مسلمانان نیست. اما او در سخنرانی مراسم تحلیف خود از واژه «تروریسم اسلامی» به جای «داعش» یا دیگر گروه‌های تکفیری استفاده کرد و این مسیر نشان می‌دهد که او بخوبی کشورهای اسلامی را که در ضمن هیچ سنخیتی با تروریسم افراطی ندارند، نشانه گرفته است. اظهارات ترامپ در باره مهاجرت و محدودیت آن درحالی است که هم خود وی و هم همسرش از مهاجران اروپایی هستند و همسر اسلوونیایی او هنوز نمی‌تواند به شیوه‌ای سلیس و با گویش آمریکایی به انگلیسی تکلم کند.

** تلخ و شیرین برف و باران
فاطمه مرادزاده در این گزارش می نویسد: در حالی که بارش شدید باران و وقوع سیلاب از اواسط هفته گذشته، سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار داده و خسارات زیادی در این استان به بار آورد، دامنه این بارش‌ها در اواخر هفته به سایر نقاط کشور هم کشیده شد. به طوری که از روز گذشته بسیاری از استان‌های کشور بویژه در جنوب و غرب کشور شاهد بارش شدید برف و باران و چهره‌ای زمستانی بودند؛ شرایطی که گرچه خوشحالی کشاورزان و باغداران را همراه داشت، اما به انسداد بسیاری از راه‌های مواصلاتی و روستایی، لغو برخی پروازها و... نیز منجر شد.

** داده کاوی در دریای اطلاعات
سپیده شعرباف در این گزارش نوشت: سال‌ها پیش برای انجام یک کار تحقیقاتی ابتدا باید زمان زیادی صرف جمع‌آوری اطلاعاتی می‌شد که در روند کار به آنها نیاز داشتیم. جست‌وجوی میدانی و مطالعه ده‌ها عنوان کتاب در نهایت اطلاعات اندکی از چیزی که نیاز داشتیم را در اختیار ما قرار می‌داد. بسیاری از فعالیت‌ها هم به‌دلیل کمبود اطلاعات کافی برای همیشه ناتمام می‌ماند یا نتایج رضایت بخشی به‌دنبال نداشت. اما دنیای امروز دنیای داده‌های بیش از توان تجزیه و تحلیل انسان است. ما در عصر حاضر با یک جست‌وجوی ساده در فضای مجازی یا حتی جست‌وجو برای یافتن پاسخ سوالی ساده در دنیای واقعی با حجم زیادی از اطلاعات روبه‌رو می‌شویم که قادر به درک و استفاده از همه آنها نیستیم. گرچه هنوز زمان زیادی صرف گرفتن داده‌ها می‌شود، اما موضوع حائز اهمیت، نحوه دسته‌بندی و مدیریت درست این داده‌هاست که کمک می‌کند از اطلاعات مناسب برای فعالیت مورد نظر استفاده کنیم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: