کد خبر: ۸۸۱۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - 07 December 2016
بانكداري ايراني - مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه هم اکنون ٦٤٢ هزار نفر در صف وام ۱۰ میلیونی ازدواج هستند اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون 54 تریلیون ریال (پنج هزار و 400 میلیارد تومان) وام ازدواج به 590 هزار نفر پرداخت شده است..
بانكداري ايراني -مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه هم اکنون ٦٤٢ هزار نفر در صف وام ۱۰ میلیونی ازدواج هستند اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون 54 تریلیون ریال (پنج هزار و 400 میلیارد تومان) وام ازدواج به 590 هزار نفر پرداخت شده است..

 علی اصغر میر محمد صادقی در نشستی خبری که به منظور تشریح عملکرد نظام بانکی در حوزه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به ویژه تسهیلات ازدواج در بانک مرکزی برگزار شد، اظهار داشت: پس از ابلاغ بودجه ٩٥ تمامی بانک ها ملزم به پرداخت تسهیلات 10  میلیونی ازدواج شدند.

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا پایان سال به یک تا یک میلیون و دویست هزار نَفَر تسهیلات ازدواج پرداخت کنیم، افزود: این در حالی است که هم اکنون ٦٤٢ هزار نفر در صف هستند که از این تعداد ٣٤٤ هزار نفر مراحل تکمیل پرونده را سپری می کنند.

به گفته میرمحمد صادقی،‌ از سال1387 تا ١٦ آذر ٩٥ حدود ٢٥ هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به ٨ میلیون و 200 هزار نفر پرداخت شده است.

این مقام مسئول در بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه امسال نیز 590 هزار نفر مبلغ٥ هزار و 400 میلیارد تومان وام گرفتند،‌ادامه داد: در سال جاری به  90 هزار نفر در مردادماه، 110 هزار نفر در شهریور، 90 هزار نفر در مهر ماه  و ٨٦ هزار نفر در  ابان ماه تسهیلات 10 میلیون تومانی پرداخت شده است.

مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد:‌ کل تسهیلات پرداختی به بنگاه های کوچک و متوسط در کل کشور ١٢ هزار میلیارد تومان بود که شامل ١٧ هزار و 700 بنگاه ، ٥ هزار و 500 میلیارد تومان به مشتریان بانک ها و 600 هزار و 500 میلیارد تومان به صورت غیر مستقیم می شود.

وی در بخشی از سخنان خود با تأکید براینکه تا پایان سال جاری نرخ سود تغییر نمی کند درباره نرخ سود بازار بین بانکی، گفت: با اقدامات بانک مرکزی توانستیم نرخ میانگین بازار را کنترل کنیم و این نرخ اکنون به ١٨.٩ درصد رسیده است. البته در بازار نرخ ١٧درصد، ١٨ درصد و حتی 20 و ٢٤ درصد هم داشتیم ولی اکنون نرخ میانگین بهره بین بانکی حدود ١٩ درصد است.  اکنون ٩٨ درصد معاملات بین بانکی یک شبه است.

مدیر کل اداره اعتبارات بانک مرکزی همچنین از پرداخت ١٢ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط خبر داد و و درباره تعیین تکلیف لیزینگ مسکن نیز یاداور شد که این پیشنهاد در حال بررسی در شورای پول و اعتبار است.

میرمحمد صادقی درباره سود تسهیلات صندوق سپرده پس انداز یکم، عنوان کرد: وام‌های پرداختی از طریق صندوق پس انداز یکم با توجه به سپرده‌ای که به مدت یکسال در آن قرار می‌گیرد قابلیت کاهش نرخ سود بازپرداخت را دارد اما در مورد وام اوراق‌دار با توجه به اینکه سپرده تعهدی وجود ندارد این امکان نیست که به راحتی در مورد کاهش سود آن تصمیم‌گیری کرد. این در حالی است که این وام با توجه به قابلیت دسترسی سریع برای مشتری داشته و نیازی به سپرده گذاری مدت‌دار ندارد، از این رو در وضعیت فعلی و موجود فعلا می‌تواند سود 17 تا 18 درصدی آن مناسب باشد تا اینکه در ادامه با تغییر شرایط بتوان برای کاهش سود این تسهیلات تصمیم‌گیری کرد.

میرمحمد صادقی در ادامه به عملکرد بانکها در حوزه اعطای کارت اعتباری اشاره کرد و گفت: در حوزه کارت اعتباری نیز دو نوع کارت داشتیم که 4200 میلیارد تومان اعتبار از طریق سه بانک به برخی افراد مشمول پرداخت شد که منابع آن از سوی بانک مرکزی تامین شده است؛ البته این اعتبار تا پایان سال نیز تمدید شده است و سه بانک مکلفند نسبت به ارایه کارت خرید کالای ایرانی اقدام کنند.

وی ادامه داد: در بخش کارت عام نیز در سه نوع کارت 10 ، 30 و 50 میلیون تومانی کار با توجه به منابع و مصارف بانکها در حال انجام است. بر این اساس 350 هزار کارت اعتباری برای متقاضیان از سوی 12 بانک صادر شده است که نرخ سود 18 درصد را برای متقاضیان دارد. بر این اساس بانکهای رفاه، ملی، تجارت، سپه، پست بانک، آینده، انصار، ملت، پاسارگاد، شهر، پارسیان و خاورمیانه در این طرح مشارکت دارند و کارت اعتباری عام صادر کرده اند؛ ضمن اینکه بالغ بر 102 هزار کارت اعتباری خرید کالای ایرانی صادر کرده اند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: