مشاورعالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه با بیان این که بانک ها عامل اصلی گرانی کالاهای باکیفیت ایرانی نسبت به نمونههای خارجی بانکها هستند گفت: مدیریت جهادی شعار نیست که فقط در کلام خلاصه شود بلکه باید در همهی عرصههای عملیاتی پیاده شود.
به گزارش تسنیم(پویا)، اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری برای نخستین بار در شهریور سال 1389 مطرح گردید یک الگوی علمی متناسب با نیازهای کشور است و ایشان در تعریف آن میفرمایند: «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید میتواند تعیینکننده رشد و شکوفایی کشور باشد.» به جهت اهمیت مطلب که پیاده سازی آن، تضمینکننده توسعهی اقتصادی کشور است؛ باید تمامی ظرفیتهای مختلف نخبگان کشور به این عرصه ورود کنند. سردار مجید خراسانی « مشاور عالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی » با حضور در باشگاه خبرنگاران تسنیم(پویا) به تبیین دیدگاه های خود در این رابطه پرداخته است که بخش اول آن پیش تر منتشر شد. بخش دوم دیدگاه های سردار خراسانی در ادامه آمده است.
سردار خراسانی با اشاره به ضرورت وجود مدیریت جهادی، گفت: مدیریت جهادی شعار نیست که فقط در کلام خلاصه شود بلکه آن باید در همهی عرصههای عملیاتی پیاده شود و همهی ابعاد در گزینش، مدیریت و اجرا باید جهادی باشد.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری که در عرصهی اقتصاد مقاومتی اعلام کردند؛ گفت: پیشنهاد این است که معادل هر سیاستی که ایشان اعلام کردند و ده نمونه ذکر کردند؛ دهها مورد عملیاتی و چرخهی اقتصاد مقامتی را تعریف و الگوسازی کنیم.
مشاورعالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه اصلاح ساختاری در تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری است؛افزود: اولین موردی که از لحاظ اصلاح ساختاری در اولویت است؛ بانک است. اگر بانک را نتوانیم متناسب با انتظارات و اهداف اصلاح کنیم؛ کشتی سوراخ خواهیم داشت و همیشه باید مراقبت کنیم که غرق نشود. بانک در بسیاری از کشورهای جهان در خدمت اقتصاد است ولی در کشور ما اقتصاد در خدمت بانک است؛ یعنی هر تولیدکنندهای در کشور لاجرم باید به بانک خدماتی بدهد. این باید حل شود و نیاز به کار فکری دارد.
** بحث اقتصاد مقاومتی در صورتی که قاچاق، رانت و فساد اقتصادی روال عادی خودش را داشته باشد، بحثی بیهوده میشود
وی با اشاره به اولویت بعدی که در اصلاح ساختار باید مورد توجه واقع شود به بحث قاچاق، رانت و فساد اقتصادی اشاره کرد و افزود: جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری است که با این مفاسد برخورد مناسب صورت پذیرد؛ چرا که بحث اقتصاد مقاومتی در صورتی که این موارد روال عادی خودش را داشته باشد، بحثی بیهوده میشود. قاچاق، رانت و فساد اقتصادی سوراخهای کشتی اقتصاد مقاومتی است.
سردار خراسانی آفت مبارزه با قاچاق، رانت و فساد اقتصادی را نداشتن دید ملی برای مبارزه با آن دانست و افزود: برای پیادهسازی اقتصاد مقاومتی نباید آن را به یک بحث سیاسی تنزل داد بلکه باید به اقتصاد مقاومتی یک نگاه ملی داشته باشیم؛ چرا که امنیت ملی ما وابسته به پیاده سازی اقتصاد مقاومتی است.
مشاورعالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه در کنار کارهای سلبی باید اقدامات ایجابی دیگر نیز صورت بگیرد؛ افزود: اولویت دادن به عرصه های استراتژیک، چرخه را کامل تعریف کردن، قانون درست تعریف کردن، برنامه ششم را درست نوشتن، اصلاح ساختارهای نسبی در حدی که توانایی آن را داریم؛ از جملهی آن انجام کارهای جدیدی است که باید تحقق بپذیرد.
وی افزود: نتایج این اقدامات ایجابی باید حرکت به سمت الگو سازی چرخههای کامل تولید در حوزههای مختلف و دیگر مردم پایه کردن اقتصاد کشور باشد.
سردار خراسانی با بیان اینکه هیچ مانعی در استفاده از تجربههای سایر کشورها وجود ندارد و معنای اقتصاد مقاوتی استفاده نکردن از معلومات سایر کشورها نیست ولی اساس باید برا این باشد که بتوانیم به خودمان اتکا کنیم؛ تأکید کرد که زیرساخت رسیدن به چنین نتایجی داشتن اقتصاد دانش بنیان است و حرف اول را در دههی آینده اقتصاد دانشبنیان خواهد زد و حتی در تجارت، بازرگانی و سیستمهای مختلف از کارهای دانش بنیان به عنوان یک شاخص مؤثر باید استفاده کنیم که بتوانیم با زحمت کمتر بیشترین استفاده را ببریم.
وی به ظرفیتهای کشور ایران برای پیاده سازی اقتصاد اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: برداشت شخصی بنده این است که خداوند با حکمت جمهوری اسلامی را در این منطقه قرار داده است؛ چراکه هیچ کشوری در دنیا از تنوع اقلیمی و قومیتی مانندایران بهره مند نیست.
سردار خراسانی با مقایسه تنوع کشور ایران با سایر کشورها افزود: کشورهای پیشرفته اروپایی کویر ندارند. در افریقا جنگل هست فرصت دیگری نیست در کشورهای عربی تنوع ایران را ندارند.
وی افزود: کشور ایران مثل مینیاتور جهانی دارای ظرفیتهای مختلف جغرافیایی، آب و هوایی و نیروی انسانی با قومیتها و فرهنگهای مختلف است و یک بسته استثنایی است.
مشاورعالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به لزوم استفاده از این ظرفیت منحصر به فرد، گفت: باید برای استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت کار کارشناسی صورت بگیرد و الگو سازی ها متناسب با این تنوع باشد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه یکی از موانع بزرگ تحقق اقتصاد مقاومتی بحث فرهنگی است؛ به عنوان نمونه یکی از آن موارد، فرهنگ کم کار کردن است؛ راهکارهای عملیاتی مقابله با آن چه می-تواند باشد؛ افزود: در مطالب گذشته اشاره شد که باید نقشه راه داشته باشیم و اگر نقشه راه نداشته باشیم حتی برخی آسیب شناسیهایمان نتیجه معکوس خواهد داشت.
وی مقصود خود از نقشه راه را اینگونه بیان کرد: بستهای کامل است که در آن معلوم باشد از کجا به کجا میخواهیم برسیم.
سردار خراسانی درباره نقشه راه عملیاتی، برای فرهنگ سازی گفت: باید این فرهنگ سازی را از مهد کودک و محیط خانواده شروع کرد.
وی در تأیید حرف خود گفت: در گذشته فرزندان را هنگام تابستان به مغازهای میبردند تا حرفهای بیاموزند و کار کنند و اینگونه فرهنگ سازی میشود که در دوران بزرگسالی نیز از کار کردن ابایی نباشد و اینکه شاگردی کنند ناراحت کننده نباشد که اکنون برخی از آن ابا دارند؛ چراکه فرهنگ سازی از کودکی شروع شده بود. بنابراین فرهنگ سازی را در نقشه راه باید از زمان کودکی آغاز نمود و نباید محدود به دولت و زمان خاصی شود بلکه داخل آن خانواده، دولت، محیطهای فرهنگی، مساجد نقش دارند که باید نقشه همهی آنها مشخص شود.
سردار خراسانی در بعد اجرایی نقش دولت را خیلی تأثیر گزار دانست و افزود: با وضع موجود نمیشود انتظار انقلابی داشت؛ چراکه اگر بخواهیم طراحی ساختار کنیم باید گزینش و آموزش، گزینش و ارزیابی حین خدمت، در ساختار داخل دولت باید تغییر کند که با ساختار و گزینشهای موجود خیلی نباید انتظار داشت اما باید یک کار ایجابی شود و اصلاح شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به عدم وجود عرق ملی نسبت به تولیدات داخلی در بین مردم گفتمان سازی را کافی میدانید؛ گفت: حرف بنده این نیست که گفتمان سازی به اندازه کافی صورت گرفته است بلکه بنده معتقدم صرف اکتفا کردن به آن باعث شعار زدگی میشود. اگر سراغ مراحل بعدی نرفتیم و متوقف شدیم حالت واکنش و زدگی پیش میآید و باید گفتمان سازی تبدیل به فرهنگ و بعد تبدیل به قانونهای الزام آور شود.
وی به عنوان مثال به قوانین راهنمایی و رانندگی اشاره کرد که صرف فرهنگ سازی کافی نیست و حتما جریمه هم باید باشد تا عملیاتی شود
سردار خراسانی افزود: در یک کلام اقتصاد مقاومتی باید ریل گزاری شود و برای رسیدن به این هدف هم باید یک سری را مجبور کنیم از این مسیر حرکت کنند تا نظام به این سمت حرکت کند.
وی با ترسیم نقشه راه اقتصاد مقاومتی گفت: از گفتمان سازی وارد فرهنگ سازی شویم و سپس قانون¬های الزام آور در این راستا باید وضع شود.
**علت گرانی کالاهای باکیفیت ایرانی نسبت به نمونههای خارجی بانکها هستند
مشاورعالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تولیداتمان باید استانداردها را رعایت کنند و در غیر این صورت اصلا نباید اجازه ورود به بازار به آنها داده شود.
وی علت گرانی کالاهای باکیفیت ایرانی نسبت به نمونه¬های خارجی آن را دو موضوع دانست و افزود: اولین علت آن بانکها هستند که در همه جای دنیا به در کنار تولید کنده هستتد و کمک کننده به آنها هستند اما در ایران متأسفانه رقیب تولید کنندگان هستند
سردار خراسانی علت دیگر گرانی کالای ایرانی را وجود دشمنانی دانست که نمی¬خواهند استقلال و توسعه جمهوری اسلامی را بپذیرند و به همین سبب کالا زیر قیمت اصلی به مصرف کنندگان ایرانی پیشنهاد می¬دهند تا به تولید ملی ایران صدمه بزنند.
وی با با بیان اینکه برای برخورد با این توطئه دشمن باید تهاجمی برخورد کنیم؛ افزود: اگر یک کالای ایرانی با کیفیت بالا مثل روغن توانستیم تولید کنیم ولی قیمتش گران تر از بیرون بود ما قیمت داخلی را بپذیریم که این عمل همراهش خودکفایی و اشتغال برای نظام اسلامی است.
** اکنون فضای عادلانه ای برای رقابت در جهان وجود ندارد
مشاورعالی اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه با توجه به چنین شرایطی اکنون فضای عادلانه ای برای رقابت در جهان وجود ندارد؛ افزود: مجلس باید برای این موضوع راهکاری بیاندیشد تا قانونی تصویب کند که بر اساس آن اگر تولید داخلی کیفیتش استاندارد بود ولی قیمتش از بیرون بیشتر بود در اولویت مصرف کننده داخلی قرار بگیرد و در هر فرصتی که فضا عادلانه شد یا به بلوغ مقابله با دشمنی استعمارگران را پیدا کردیم با خارج رقابت هم کنیم مانعی وجود ندارد.