کارشناس بازار کار با اشاره به اینکه به ازای هر فرد شاغل در ایران بیش از ۲.۵ نفر فاقد شغل در کشور وجود دارد گفت:از جمعیت ۷۹ میلیون نفری ایران حدود ۵۷ میلیون نفر هیچ فعالیت شغلی و اقتصادی در حال حاضر ندارند .
فرامرز توفیقی در گفت وگو با تسنیم، درباره وضعیت بیکاری گفت:بررسیها نشان میدهد که در صورت تحقق اهداف پیشبینی شده و در بهترین حالت، تعداد بیکاران ایران در سال1400 حدود 5 میلیون نفر خواهند بود.
وی با بیان اینکه آخرین آمارها حکایت از بیکاری 2میلیون و 800 هزار نفری در ایران دارد افزود: اگر شاغلان ناقص را به تعداد بیکاران اضافه کنیم، این رقم به 4 میلیون و هشتصد هزار نفر میرسد.
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه قشر کارگری از زندگی خود احساس نارضایتی دارند گفت: بیکاری، کاهش درآمد، فاصله گرفتن دستمزد با سبد معیشت خانوار، تعمیق رکود، عدم تجربه کاهش تورم در سبد خانوار به دلیل ایراد محتوائی تعیین نرخ تورم و سال پایه، عقب نگاه داشتن دستمزد و عدم رعایت و اجرای صحیح قانون کار و قبول نکردن وظایف اجرای قانون از سوی وزارت کار منجر به افزایش نارضایتیها در میان قشر عظیم کارگری در ایران شده است.
توفیقی بابیان اینکه از 78 میلیون و هشتصد هزار نفری ایران حدود 22 میلیون نفر شاغل هستند اظهار داشت: به این ترتیب طبق بررسیها با اشتغال 27 درصدی جمعیت ایران، به ازای هر فرد شاغل در ایران بیش از 2.5 نفر فاقد شغل در کشور وجود دارد، به عبارت دیگر بار تأمین هزینههای 3.5 نفر در ایران بر عهده یک فرد شاغل و 2.5 فرد بدون شغل بر عهده یک نفر است.
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه از جمعیت 79 میلیون نفری ایران حدود 57 میلیون نفر هیچ فعالیت شغلی و اقتصادی در حال حاضر ندارند گفت: فعال نبودن این جمعیت به معنای عدم مشارکت اقتصادی این افراد نیست، چرا که بخشی از این جمعیت را بیکاران و کسانی تشکیل میدهند که در جستجوی کار هستند.
توفیقی در ادامه با بیان اینکه «متغیر نسبت کل جمعیت به تعداد شاغلان» در سالهای اوج درآمد نفتی ایران یعنی در سالهای 1384 تا 1392 با شرایطی بدتر از قبل روبرو شد، تصریح کرد: به طوریکه نسبت کل جمعیت به تعداد شاغلان از سال 1384 تا پایان سال 1394 از حدود 3.3 به 3.5 رسیده است .این به معنای دشواری در تأمین نیازهای خانوارها در ایران است.
وی افزود: مرکز پژوهشهای مجلس چندی پیش در گزارشی سهم بالای جمعیت غیر فعال ایران از کل جمعیت و روند افزایشی آن به ویژه غالب نیروی جوان و تحصیلکرده در بین جمعیت غیر فعال را هشداری جدی برای بروز انواع نابسامانیهای اجتماعی دانست. بیکاری مهم ترین بحران های کنونی و پیش روی اقتصاد ایران است که برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که در سال های آتی کاهش نرخ بیکاری همراه باشد.