کد خبر: ۸۴۳۴۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - 18 October 2016
مدیرعامل منطقه آزاد کیش تاکید کرد که ایجاد بانک تخصصی صنایع دریایی می‌تواند به حل مشکلات مالی این صنعت و خوداتکایی بخش خصوصی در آن کمک کند.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش تاکید کرد که ایجاد بانک تخصصی صنایع دریایی می‌تواند به حل مشکلات مالی این صنعت و خوداتکایی بخش خصوصی در آن کمک کند.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر مونسان صبح امروز (سه شنبه) در همایش صنایع دریایی و دریانوردی ایران، با بیان اینکه در نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی امسال ۱۰۰ شرکت خارجی از ۲۰ کشور جهان محصولات خود را در عرصه صنایع دریایی، کشتی‌سازی، توسعه بنادر، ساخت اسکله، تجهیزات ساحلی و فراساحلی و صنایع نظامی دریایی به حمل‌ونقل دریایی ارائه می‌کنند، گفت: برای رفع مشکلات مالی صنایع دریایی می‌توان با راه‌اندازی بانک تخصصی در حوزه صنعت دریایی، تأمین منابع مالی این صنایع را پشتیبانی کرده و با توجه به بازده بالای سرمایه‌گذاری‌ها در این زمینه بدون اتکا به دولت و با مشارکت سرمایه‌های بخش خصوصی و بانک‌های خارجی این مؤسسات مالی را ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه امیدواریم نتایج حاصل از این نمایشگاه باب تازه‌ای در خصوص جذب و بومی‌سازی فناوری‌های روز جهان در صنایع دریایی کشور باز کند، اظهارکرد: ایران با مرزهای طولانی آبی از نظر برخورداری از منابع عظیم دریایی یکی از کشورهای مستعد دنیاست، اما با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که در حوزه بهره‌برداری از دریا و توسعه صنایع مرتبط پس از انقلاب داشته‌ایم، به نظر می‌رسد قابلیت‌ها و استعدادهای ایران در حوزه اقتصاد دریایی بسیار بیش از دستاوردهای حاصل بوده و هنوز ایران به مقام و جایگاه اصلی خود در صحن جهانی‌اش از منابع دریایی نرسیده است.

مونسان افزود: صنایع دریایی فراتر از کشتی‌سازی است و دریانوردی و حمل‌ونقل دریایی مهمترین بحث این صنعت است که می‌تواند در توسعه سواحل جنوب کشور مؤثر باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با بیان اینکه حوزه‌هایی نظیر ماهیگیری، تجارت دریایی، صنایع تولید سازه‌های دریایی، گردشگری و بسیاری از فرآیندهای توسعه سواحل جزو صنایع دریایی است، ادامه داد: اگر منطقه‌ای از نظر جمعیتی توسعه یافته باشد، صنایع مختلف هم در کنار آن شکل می‌گیرد و شکل‌گیری مراکز و شهرک‌های صنعتی در یک منطقه موجب توسعه و افزایش تمرکز جمعیتی در آن خواهد شد، بنابراین توسعه سواحل در جنوب کشور مستلزم تقویت بنیه این مناطق از نظر نیروی انسانی مجرب، متخصص و سرمایه‌گذاری همزمان در توسعه صنعت دریایی است.

وی ادامه داد: مراکز علمی کشور ثابت کرده‌اند که توان تربیت نیروی انسانی و کارشناس را در عرصه‌های مختلف علمی دارا هستند و تاکنون توانسته‌اند در ابعاد نوین علوم و فنون مانند فناوری‌های پزشکی، هسته‌ای، فضایی، صنایع نفت و گاز، دریایی و هوانوردی و غیره کشور را از حضور متخصصان خارجی بی‌نیاز کنند.

مونسان اظهارکرد: ساخت سدهای عظیم نفتی، کشتی‌های بزرگ باربری و نفتی، بنادر و تجهیزات دریایی، شناورهای کوچک و صیادی و ایجاد میلیون‌های شغل مستقیم و غیرمستقیم در زمینه صنایع و محصولات دریایی قطعاً حاصل نگرشی جدید از کار و تلاش است.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، ایجاد پس کرانه‌های ارتباطی و صنایع مرتبط در بخش‌های تجارت مجدد، لجستیک، بسته‌بندی، ترانزیت و شیلات در شهرهای کمتر توسعه یافته جنوب نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بزرگ برای ساخت بنادر تجاری ایران است که سرمایه و منابع آن در کشور وجود دارد و نمونه بارز آن ساخت بندر مستعد توسط بخش خصوصی در پس‌کرانه همجوار جزیره کیش است که البته هنوز از تمام ظرفیت‌های آن استفاده نشده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: