«براساس اطلاعات منابع موثق دیپلماتیک، ریاض به سفارت خانه های خود در اروپا ماموریت داده تا در روند بهره برداری ایران از منافع حاصل از برجام، اخلال ایجاد کنند. «دنیای اقتصاد» در گزارشی راهکار خنثی سازی ماموریت سفارت خانه های عربستان در اروپا را بررسی می کند.» این مطلب بخشی از خبر نخست این روزنامه در شماره یکشنبه 21 شهریور را به خود اختصاص داد.
این روزنامه با انتخاب عنوان توافق شکننده بـرای آینـده سوریه، نوشت: روسیه و آمریکا اوایل دیروز بر سر طرحی جدید برای کاهش خشونت در سوریه به توافق رسیدند؛ توافقی که اگر موفقیت آمیز از کار در آید برای اولین بار می تواند نیروی دو قدرت جهانی را با یکدیگر علیه داعش ترکیب کند. این توافق پس از 10 ماه تلاش ناکام برای توقف درگیری های 5 ساله در سوریه و رسیدن به یک راه حل سیاسی به دست آمد. به گزارش نیویورک تایمز، وزرای خارجه آمریکا و روسیه پس از چند هفته مذاکرات فشرده توانستند به توافقی– به تعبیر برخی نسبی- برای سوریه دست یابند؛ توافقی که به تعبیر باراک اوباما با عمیق ترین «بی اعتمادی» میان روس ها و آمریکایی ها همراه بود زیرا هریک از دو کشور رویکرد خاص خود در سوریه را پیش گرفته و به حمایت از گروه موردنظر خود می پردازد.
روزنامه دنیای اقتصاد با درج عنوان پانزده وعده سکاندار بورس، آورد: بازار سرمایه روز گذشته شاهد برگزاری اولین نشست مطبوعاتی شاپور محمدی، رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار بود . وی در این نشست بر اولویت 15 برنامه سازمان تاکید کرد. راه اندازی ابزارهای مالی جدید تا پایان سال، ورود شرکت های رتبه بندی در روزهای آتی و لزوم افشای اطلاعات شرکت ها به صورت ماهانه از برنامه های در دست اجرای سازمان بورس است. محمدی همچنین از تغییر در سقف سپرده گذاری صندوق ها در بازار پول و سرمایه خبر داد که این تحول می تواند منجر به ورود نقدینگی جدید به بازار سهام و بدهی شود.
مخالفان خارجی ورود به FATF، عنوان دیگر این روزنامه است، در این مطلب می خوانیم: چندی پیش، وزیر اقتصاد از اقدامات ضدایرانی و ناکام لابی های صهیونیستی برای جلوگیری از عضویت و همکاری ایران با FATF سخن گفت. در این راستا، به تازگی هم تعدادی از اعضای ضدایرانی سنای آمریکا خواستار جلوگیری از این همکاری شد ه اند. بررسی ها نشان می دهد علاوه بر این دو اقدام، پرده سوم از سناریوی خارجی ضد ایران هم در قالب اقدامات رقبای منطقه ای کشور بود که مانع از عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی خاورمیانه شدند و کشور به ناچار از کانال گروه اوراسیا، همکاری های خود را با FATF گسترش داد.
روزنامه دنیای اقتصاد با تحلیل عنوان چهار سناریوی فریز نفتی، نوشت: بزرگ ترین تولیدکنندگان نفت قصد دارند در الجزایر نشست غیررسمی تشکیل دهند. چهار سناریو پیش روی این نشست قرار دارد. محتمل ترین سناریو، شکست و بینتیجه بودن آن است. در سناریوی دوم همه کشورها با فریز تولید موافقت می کنند که تعادل در بازار نفت را به همراه دارد. سناریوی سوم همان فریز تولید است با این تفاوت که ایران، لیبی و نیجریه از این طرح مستثنی می شوند. سناریوی آخر هرچند احتمال کمی دارد، اما بحث کاهش تولید نفت از سوی این کشورها را مطرح می کند.
این روزنامه در ستون سرمقاله عنوان «دلایل تغییر جهت تورم» را به قلم تیمور رحمانی منتشر کرد و در ستون رویداد به عنوان «سنت شکنی در سرشماری 95» پرداخت.