کد خبر: ۸۰۷۶۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - 03 September 2016
فشارهای کاهشی روی قیمت طلای جهانی هر چند طی هفته گذشته کمتر از هفته های قبل بود ولی باز هم با سرایت به بازار آتی سکه، کم رونقی این معاملات را بیشتر کرد، چنانچه طی هفته گذشته حجم معاملات آتی سکه کاهش 7 هزار و 461 واحدی را به ثبت رساند و به 26 هزار و 518 معامله رسید. این رقم کمترین حجم معاملات در سال 95 محسوب می شود.
 روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه بورس کالا نوشت: فشارهای کاهشی روی قیمت طلای جهانی هر چند طی هفته گذشته کمتر از هفته های قبل بود ولی باز هم با سرایت به بازار آتی سکه، کم رونقی این معاملات را بیشتر کرد، چنانچه طی هفته گذشته حجم معاملات آتی سکه کاهش 7 هزار و 461 واحدی را به ثبت رساند و به 26 هزار و 518 معامله رسید. این رقم کمترین حجم معاملات در سال 95 محسوب می شود.

در این گزارش که در شماره شنبه 13 شهریور 1395 خورشیدی به قلم سارا جنگروی منتشر شده، آمده است: اتفاقات شاخص طی هفته گذشته در بازار آرام و کم حجم سکه آتی را می توان منفی شدن بیشتر حجم معاملات نسبت به مدت مشابه دو هفته قبل و لمس قیمت 1304 دلار برای اونس دانست که طی دو ماه اخیر پایین ترین قیمت طلا بوده است؛ رقمی که برای این فلز بسیار متزلزل است و می تواند طلا را به کانال 1200 دلاری وارد کند.

هفته گذشته بازار آتی سکه روند کم نوسانی را پشت سر گذاشت، در این راستا سکه آتی در سررسید اردیبهشت در قیمت یک میلیون و 165 هزار و 500 تومان و اونس با قیمت هزار و 324 دلار پرونده خود را در پایان دو هفته قبل بسته بود، با این تفاسیر بود که آغاز هفته گذشته با روندی تقریبا منفی برای معاملات آتی سکه شروع شد.

در هفته گذشته پایین ترین قیمت سکه آتی در سررسید اردیبهشت یک میلیون و 161 هزار تومان و در روز چهارشنبه به ثبت رسید، در این هفته بین بالاترین و پایین ترین قیمت، اختلاف کمی وجود داشت، چنانچه بالاترین قیمت سکه آتی در سررسید اردیبهشت و با قیمت یک میلیون و 167 هزار و 500 تومان به ثبت رسید که بر این مبنا سکه آتی نوسان اندک 6 هزار و 500 تومانی را طی هفته به ثبت رساند.

با این اوصاف کم نوسان بودن معاملات آتی سکه طی هفته گذشته را باید زیر سایه کم نوسان بودن طلای جهانی دانست. طی این هفته اونس، نوسانی 10 دلاری را از سر گذراند که تاثیر این نوسان 10 دلاری در بازار آتی سکه رقمی در حدود 7 هزار تومان و روی محور کاهش بود.

در واقع میانگین نوسان روزانه سکه آتی طی هفته گذشته تنها 2 هزار تومان بود؛ به همین دلیل در پی کم نوسان بودن معاملات و قیمت های این هفته، هفته ای کم حجم را نیز از سر گذراندیم.

**سرنوشت تاریک و روشن اونس
اظهارات جانت یلن در روز جمعه دو هفته قبل باز هم با احتیاط و عدم قاطعیت همراه بود، چنانچه این مقام مسوول در این زمینه اظهار کرد: اخبار خوبی از اقتصاد آمریکا شنیده شده، اما برای تصمیم گیری برای نرخ بهره زود است و در این زمینه نیاز به صبر بیشتری وجود دارد تا آمارهای اقتصادی مطمئن تری را به دست آورده و بعد در زمینه نرخ بهره تصمیم گیری کنیم. در واقع این اظهارات را می توان مقدمه روند امیدواری کمی در بازار دانست تا در یکی دو ماه آینده نرخ بهره افزایش پیدا کند و این سیگنال ها موجب شد اونس در بازار روند کاهشی با شیب کم را طی کند.

با این تفاسیر به این دلیل که هنوز تصمیم قطعی در ارتباط با نرخ بهره گرفته نشده است، فلز زرد کاهش آنچنانی نداشت، در واقع و بنابر اظهارات جانت یلن، اظهارات دو پهلو همیشه باعث شده است که سرمایه گذاران با احتیاط بیشتری در بازار دست به تصمیم گیری بزنند، چنانچه به گفته کارشناسان این شرایط روندی را در بازار به وجود می آورد که فعالان بازار نه جرات خرید و نه فروش دارند، شرایطی که به سیاست انتظار موسوم است و در این شرایط معمولا حجم معاملات رو به کاهش می رود.

پیش بینی های «دنیای اقتصاد» نشان دهنده این موضوع است که وارد شدن اونس در کانال 1200 دلاری می تواند فروشنده ها در بازار آتی را افزایش دهد که این امر اگرچه حجم معاملات را افزایش می دهد، اما روند نزولی در بازار آتی را تشدید خواهد کرد.

**تحلیل های تکنیکال چه می گویند؟
فرزان سهرابی، تحلیلگر تکنیکال بازار آتی سکه با استناد به نمودار سکه آتی تحویل آبان ماه می گوید در این سررسید شاهد نوسان قیمت در چنگال ترسیم شده طی چند ماه پیش بوده ایم که با عبور قیمت از خط روندش به سمت پایین و همزمان از خط میانه چنگال مسیر نزول خود را تا کف چنگال هموار ساخته است.

به گفته وی، در نمودار سکه تحویل دی ماه نیز شاهد نتیجه مشابه تحلیلی همانند نمودار آبان ماه هستیم که تنها تفاوت هدف قیمتی در نمودار دی ماه این است که در ابتدا به نظر می رسد قیمت با هدف رسیدن به خط میانه چنگال پس از عبور از آن به فکر لمس خط پایین چنگال است.

تحلیل سهرابی نشان می دهد نکته مهم در هر دو نمودار عبور قیمت از خط های روند صعودیشان به سمت پایین و با نظر به کاهش قیمت است. بنابراین یاد آوری این نکته ضروری است که عموما قیمت ها پس از عبور از خط روندشان تمایل به لمس مجدد آن و سپس ادامه مسیر دارند.

به گفته وی با استفاده از تکنیک فیبوناچی کانال دریافتیم قیمت در سررسید اسفند از کف کانال خود خارج شد و همچنان خط پایین کانال با خط روند صعودی خود برابر است. بنابراین به نظر می رسد قیمت طی روزهای آینده با نوسانات غیر قابل انتظار روبه رو می شود که اتخاذ موقعیت معاملاتی به مثابه رانندگی در جاده یخی است.

وی با استناد به نمودار تحویل اردیبهشت می گوید قیمت از تمام سطوح بادبزن فیبو به سمت پایین عبور کرده است و در چنگال اندروی ترسیم شده در حال نوسان است که به نظر می رسد با کاهش قیمت طلا تا سطح 1277 دلار قیمت در این سررسید تا خط میانه چنگال کاهش یابد. اما در نمودار طلا خط روند تازه شکل گرفته صعودی در 1290 دلار است و رسیدن قیمت تا 1277 دلار شاید لحظه ای و موقت باشد و صرفا این قیمت را لمس کند.
*منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
برچسب ها: بازار ، سکه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: