کد خبر: ۷۷۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۵ - 30 July 2016
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به گروه خودرویی‌ها خوشبین نیست معتقد است، بازار سرمایه نیازی به لیدر ندارد. او همچنین معتقد است در بورس قوانین متناقضی وجود دارد که رئیس جدید سازمان باید به نحو بهتری به آن‌ها رسیدگی کند.
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به گروه خودرویی‌ها خوشبین نیست معتقد است، بازار سرمایه نیازی به لیدر ندارد. او همچنین معتقد است در بورس قوانین متناقضی وجود دارد که رئیس جدید سازمان باید به نحو بهتری به آن‌ها رسیدگی کند.

احسان مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره حال و هوای این روزهای بازار سرمایه ایران اظهار کرد: به نظر من رشد دوهفته اخیر شاخص بورس تهران با کاهش نرخ بهره ارتباط دارد. علاوه بر این اوایل هفته گذشته اخباری منتشر شد، مبنی بر اینکه رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده بود که نرخ بهره را تک رقمی خواهند کرد. مجموع این موضوعات باعث شده شاخص بورس افزایش یابد.

وی با اشاره به تغییر  رئیس سازمان بورس اوراق گفت: افزایش بیش از ۷۰۰ واحدی در شاخص تالار شیشه‌ای در چهارشنبه گذشته یک نوع خوش آمد گویی به رئیس جدید سازمان بود. مدیران پرتفوی شرکت‌ها سعی کرده‌اند از این طریق به مدیر جدید خوش آمد بگویند.

این فعال بازار سرمایه افزود: رئیس جدید سازمان بورس در بدنه دولت هم بوده است، در نتیجه امیدواریم بتواند نقص قوانین و مشکلاتی که در بازار سرمایه  وجود دارد را به نحو بهتری رسیدگی کند و در نتیجه این رسیدگی، در شش ماه دوم سال شاهد رشد بورس تهران باشیم.

مرادی اضافه کرد: شرکت‌ها به واسطه رکود موجود و به خاطر اینکه موجودی‌هایشان را نمی‌توانند به موقع بفروش رسانند، از منابع مالی قابل توجهی استفاده کرده‌اند و هزینه مالی‌شان افزایش پیدا کرده است. اگر بازده قابل انتظار بازارهای مالی موازی که "بانک"  قسمتی از آنهاست، کاهش پیدا کند انتظار می‌رود نسبت   P/E بازار رشد کند.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد : من تصور نمی‌کنم  در این روزها غیر از کاهش نرخ تسهیلات و سود بانکی اتفاق اثر گذار دیگری در بازار سرمایه رخ داده باشد. در حال حاضر به علت همین عوامل در بعضی از شرکت‌ها شاهد بهبود وضعیت هستیم واین موضوع از آمار تولید آنها قابل مشاهده است.

مرادی ادامه داد: بورس از شرکت های سرمایه‌گذاری و تولیدی تشکیل شده و از فضای عمومی اقتصادی کشور  متاثر می‌شود  که  بهبود این شرایط مستلزم همکاری تمام قوا از جمله قوه مقننه،   قوه مجریه و قوه قضاییه است. اگر تعاملات مناسبی در این زمینه برقرار شود، طبیعتا اثر آن تعاملات را در اقتصاد و بورس شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه در بورس تهران قوانین متناقض زیادی وجود دارد، گفت: اصلاحیه ماده ۲۴۱ قانون تجارت که اخیرا منتشر شده  شرکت‌ها را دچار چالش کرده است. به نظر می‌رسد در این زمینه هماهنگی بهتری مورد نیاز باشد.

این فعال بازار سرمایه در رابطه با قرارداد بورس تهران  با بورس‌های آتن و مونیخ گفت:  بالاخره بازار سرمایه ایران باید از یک جایی شروع کند، نباید انتظار داشته باشیم در ابتدای کار با بورس نیویورک ارتباط برقرار کند و شاید در ابتدای کار بورس‌هایی همچون آتن و حتی مکزیک برای قراردادهایی با ایران جلو بیایند. دیدگاه من در این زمینه مثبت است. هرچه این تعاملات بیشتر شود ادبیات مذاکره و گفت‌وگو رایج‌تر خواهد شد و این موضوع  تمرین خوبی برای بورس ماست. در ابتدای امر حتی شاید نیاز نباشد در اولین یا دومین قرارداد به سود برسیم.

مرادی  تاکید کرد :عمده کارشناسان بورسی امیدوار هستند شش ماهه دوم سال ۱۳۹۵ شرایط بهتری  در بورس حاکم باشد و کم کم نتایج تصمیمات مثبتی که گرفته شده در بازار سرمایه نمود پیدا کند.

او درباره  سهام  شرکت‌های خودرویی و این ‌که آیا این شرکت‌ها می‌توانند لیدر بازار سرمایه ایران باشند، گفت: من فکر نمی‌کنم بازار سرمایه نیازی به لیدر داشته باشد. من در مجموع نسبت به گروه خودرویی چندان خوشبین نیستم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: