یو ان هبیتات یا برنامه اسکان بشر سازمان ملل (حرکت به سمت فردای بهتر برای شهرها) دقیقا بر مبنای اهداف توسعه هزاره که میثاق نامه تمامی کشورهاست و در سپتامبر 2000 بر آن متعهد شده اند گام بر می دارد و به رصد وضعیت اسکان اقشار محروم در شهرها بخصوص شهرهای کشورهای رو به توسعه می پردازد.
به گزارش شریان نیوز دکتر مهدی صادقی شاهدانی رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: دلمشغولی نسبت به وضع سکونت به ویژه در شهرها پیشینه نسبتا طولانی دارد. در کنفرانس هبیتات یک در سال 1976 در ونکوور بود که سازمان ملل از وضع بد اسکان در شهرها سخن به میان آورد. از آن زمان به بعد به صورت ممتد کنفرانسهای بینالمللی برای حل معضل فقر و اسکان غیر رسمی و بهبود سکونتگاهای بشری برگزار شده است که از آن جمله می توان کنفرانسهایی مثل ریو1992، هبیتات 2 در سال 1996در استانبول، اجلاس بلوهوریزنته، اجلاس رسیف ، اجلاس فلورانس 1997 ، نشست ایفاپ 1999 در نایروبی کنیا، اجلاس نیویورک 2001 و چندین و چند کنفرانس و همایش دیگر اشاره کرد که در همین راستا اجلاس هبیتات 3 نیز اکتبر 2016 در کیتو برگزار خواهد شد و همایش مورد بحث (امور مالی و اقتصاد شهری) در ژنو نیز یکی از پایهها و مقدمات اصلی هبیتات 3 بوده است.
یو ان هبیتات یا برنامه اسکان بشر سازمان ملل (حرکت به سمت فردای بهتر برای شهرها) دقیقا بر مبنای اهداف توسعه هزاره که میثاق نامه تمامی کشورهاست و در سپتامبر 2000 بر آن متعهد شده اند گام بر می دارد و به رصد وضعیت اسکان اقشار محروم در شهرها بخصوص شهرهای کشورهای رو به توسعه می پردازد. از جمله برنامه های مهم یو ان هبیتات، برنامه شکوفایی شهری است که بانک شهر به عنوان تنها حامی منطقهای یو ان هبیتات در غرب آسیا و شمال آفریقا در آن مشارکت دارد و برنامه های آن را به سمت شهرهای کشورمان کانالیزه کرده است. در تمامی این نشستها و کنفرانسها اگرچه ممکن است محقق، پژوهشگر یا یک مقام از کشور به ایراد سخنرانی پرداخته باشد اما برای نخستینبار است که یک نهاد و سازمان از جمهوری اسلامی ایران به نام بانک شهر به مدد گشایش فضای پسابرجام و در راستای اهداف انسانی و اجتماعی خود به عنوان حامی شرکت کرده و حضور موثر داشته است.
این طرح تا حدی برای جمهوری اسلامی دارای اهمیت است که سال 94 ، ریاست محترم سازمان محیط زیست در پیامی ویدیویی به اجلاس شهرداران جهان در وین می گوید: «طرح ابتکارعمل شکوفایی شهری معیارهای منسجم و یک پارچه از شش محور اصلی توسعه شهری با تاکید کلیدی روی پایداری زیست محیطی است. این شاخص زمینه مناسی برای ارزیابی شهرها در قیاس با سایرین در اختیار آنها قراردهد، همچنین امکان دریافت برنامه اجرایی دقیق بر اساس کمبود های یافت شده را به مدیران شهری عرضه خواهد کرد.
به هر ترتیب ورود به این برنامه و تقویت ارزش های آن و بازنگری روی اشکالاتی که نتیجه تبادل نظر در نشست های مشابه این اجلاس انجام خواهد شد CPI را به عنوان یک سرمایه بین المللی برای حرکت به سمت توسعه پایدارشهری تقویت خواهد کرد.» به نظر می رسد در پس اقدام بانک شهر در مشارکت در این طرح یک گشایش اقتصادی برای سیستم بانکی کشور وجود دارد و در شرایطی که سیستم بانکی کشور ما به بهانههای واهی متعددی همچون پولشویی، حمایت از تروریسم و ... از سوی نهادهای بین المللی همچونFATF تحت شدیدترین فشارها قرار دارد تشکیل صندوق شکوفایی شهری یک بستر به نسبت مطلوب برای جلب اعتماد سرمایه گذاران خارجی و بهبود تعاملات با شبکه بانکی دیگر کشورها باشد. سازمانی که از طریق آن میتوان فشار آمریکایی ها بر مردم ایران را به گوش جهانیان رساند و آن را به تریبون مناسب برای جمهوری اسلامی تبدیل کرد.
این صندوق به عنوان یک ارگان اقتصادی؛ مالی و پشتیبانی CPI-MC شناخته شده و در یک تفاهم سه جانبه مابین هبیتات ، ICL ، و بانک شهر در دبیرخانه CPI-MC تآسیس خواهد شد. صندوق یک سازمان بین المللی است که با چارچوب بین المللی فعالیت میکند. صندوق مشترکاً توسط هبیتات، ICL و بانک شهر مدیریت میشود و بهصورتی است که بعد از تأمین سهام آن قابل ارائه به شهرها، بانکها و مؤسسات مالی باشد.