کد خبر: ۷۳۵۴۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۴ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - 14 June 2016
نماینده‌ی ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: نمی‌توان در زمینِ اقتصاد دیگران، نقشه‌ی اقتصاد اسلامی را برنامه‌ریزی کرد و پی‌ریزی اقتصادی در این فضا امکان‌پذیر نیست.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالكريم عابديني در نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه فرهنگیان که با موضوع اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل برگزار شد، اظهار کرد: ما باید در حوزه‌ی اقتصادی خانه‌هایی که دیوارهای آن کلنگی است و از پول ربا ساخته‌شده را خراب کرده و آجرهایی با پول حلال را برای ساخت این خانه اقتصادی به کار بریم.


وی با انتقاد از اینکه در بسیاری از فضاها نگاه‌های ما به مسائل ربوی است، تصریح کرد: در فضای اقتصادی، وعده‌های دینی و الهی ملاک قرار نگرفته‌اند، در این شرایط نمی‌توانیم معمار اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی باشیم که این نگاه با بیانات رهبر معظم انقلاب هیچ همخوانی ندارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابديني ادامه داد: توصیه و تأکید رهبر معظم انقلاب به اجرایی شدن مبانی اقتصاد مقاومتی را باید در کنار حساسیت‌های ایشان درخصوص ربا و مسائل حرام در حوزه‌ی اقتصادی در نظر گرفت.

نماینده‌ی ولی‌فقیه در استان یادآور شد: برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی و ارائه‌ی آمار و گزارش بدون درنظرگرفتن فضا و حساسیت‌هایی که باید فضای اقتصاد طبق آن شکل گیرد، نتایج مناسبی به همراه نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه کلمه‌ی اقتصاد از ریشه قصد است، اضافه کرد: نمی‌دانم چرا برخی اصرار دارند که اقتصاد را به میانه‌روی معنا کنند، وقتی کلمه قصد در باب افتعال قرار می‌گیرد یعنی ای انسان‌ها هر کاری می‌کنید در آن قصد به معنای انجام کار هوشمندانه را در نظر بگیرید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابديني با بیان اینکه کار اقتصادی یعنی فعالیتی که هوشمندانه و با اندیشه و فکر صورت گیرد، گفت: برای نمونه ما با تأسیس دانشگاه، پذیرش دانشجوها را افزایش می‌دهیم، در این فضا کار اقتصادی یعنی پذیرش دانشجو با شرایط اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد.

نماینده‌ی ولی‌فقیه در استان با تأکید بر اینکه در کار اقتصادی باید چشم‌انداز آینده در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: در سوره‌ی لقمان خدای متعال تأکید می‌کند که همه اقدامات ما باید از روی مدیریت و برنامه‌ریزی باشد و همه‌ی اعمال ما هوشمندانه انجام شود.

امام‌جمعه‌ی شهر قزوین تأکید کرد: اگر کلمه‌ی اقتصاد را به‌خوبی کالبدشکافی کنیم، زندگی ما متحول شده و بسیاری از مشکلات معیشتی حل می‌شود.

وی اضافه کرد: با تحقیقات میدانی از فضای جامعه و سنجش ساخت‌وسازهای استان می‌توان از مصارف بی‌مورد اقتصادی جلوگیری کرد، ما باید یک بازنگری جدی و عمیق و هوشمندانه نسبت به حوزه‌ی اقتصاد داشته باشیم.

وی گفت: باید نگاه قرض‌الحسنه و سرمایه‌گذاری را احیا کنیم، یعنی به‌جای اینکه به دنبال سودهای کلان برای قرار دادن پول‌های خود در بانک‌ها باشیم با توسعه‌ی قرض‌الحسنه که در قرآن هم سفارش شده در این مسیر قدم برداریم.

امام‌جمعه‌ی شهر قزوین ادامه داد: در آیه 96 سوره اعراف خدای متعال می‌فرماید، "اگر مردم اهل ایمان و تقوا باشند، ما برکات آسمان و زمین را به روی آن‌ها می‌گشاییم" ما باید با این دید به اقتصاد مقاومتی نگاه کنیم، یعنی اقتصاد ما باید روی سفره ائمه ساخته شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: