افق نیوز - گویی این روزها بازدید سرزده دولتمردان از کارخانه سامسونگ در ایران برای خود رسمی شده است.
هنوز یکماه از بازدید سرزده نعمت زاده وزیرصنعت،معدن و تجارت از کارخانه سام الکتریک نمی گذرد که روز گذشته جهانگیری معاون اول رئیس جمهور هم به طور سرزده به این کارخانه رفت تا از آخرین دستاوردهای سامسونگ بازدید کند.
آنطور که گفته می شود از ساعت ۴ بعدازظهر روز گذشته به طور مکرر در کارخانه اعلام شده که ساعت ۶ بعدازظهر شخص مهمی از این کارخانه بازدید می کند. عقربه های ساعت از ۶ می گذرد که جهانگیری به صورت سرزده وارد کارخانه سام الکتریک می شود و از خطوط تزریق،مونتاژ اتوماتیک،خط نهایی تولید ، تلویزیون ،مانیتور و جارو برقی بازدید می کند.
جهانگیری هم همانند نعمت زاده از پیشرفت کار در این کارخانه ابراز خوشنودی می کند و این امر را در راستای اقتصاد مقاومتی می نامد.
چرا سامسونگ؟
به گفته محمد رضا مس فروش رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران ، نیاز اصلی اقتصاد در فضای فعلی کشور جذب سرمایه گذاری خارجی است. شرکت سامسونگ نیز جزو شرکتهای موفقی به شمار می آید که در این زمینه فعالیت خوبی داشته است. ما به عنوان کارکنان دولت و مسئولان صنعت و معدن یکسری وظایف داریم که در راس این وظایف رفع مشکلات و موانع واحدهای بزرگ و کوچک تولیدی را در دستور کار داریم.همچنین در وصل کردن سرمایه گذاریهای خارجی که صرفا به محصول نهایی ختم نمی شود و دانش فنی را به کشور وارد می کنند همکاری میکنیم تا به طبع آن کارخانهای ساخته شده و ایجاد اشتغال کند.
به گفته مس فروش، پس از پشت سر گذاشتن این مرحله و ورود ماشین آلات به کشور، از دانش فنی سازنده آن نیز استفاده می کنیم و آن وسیله را با کیفیت خوبی در کشور به تولید می رسانیم تا اشتغال روز به روز رشد کند. او با بیان اینکه در همین راستا می توانیم توسعه صادرات را در نظر بگیریم، گفت: سه هدف اصلی در وزارت خانه رفع موانع تولید، توسعه اشتغال و توسعه صادرات غیر نفتی است.
او با اشاره به اینکه امسال سال اقتصاد مقاومتی و سال اقدام و عمل است وظیفه ما سنگین تر می شود، گفت: خوشبختانه واحدی (از گروه سام) که از آن بازدید داشتیم یکی از واحدهایی است که نسبت به ماموریت های کلان دولت و منویاتی که در ارکان نظام وجود است، درک متقابل دارد و وظایف خود را به خوبی انجام میدهد. رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران اذعان داشت: ما نیز امیدواریم که گروه سام بتواند همچنان مثل گذشته فعالیت های خود را به خوبی و در اسرع وقت به انجام برسانند.
مس فروش در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه یکسری شرکت ها هستند که ادعا می کنند سامسونگ دانش فنی را بومی سازی نکرده و به نوعی مونتاژ انجام می دهد و می خواهند تمام زحمات این مجموعه را زیر سوال ببرند، با توجه به بازدیدهایی که داشتید نظر شما در خصوص این مسائلی که مطرح می شود، چیست: به اعتقاد ما شرکت هایی که در زمینه تولید، فعایت دارند از هر حیث قابل حمایت هستند و ما حمایت های خود را در چارچوب ضوابط ، مقررات و اختیاراتی که داریم بارها و بارها نسبت به چنین شرکتهایی ثابت کردیم. آنچه که سوال کردید طبیعی است. اگر شرکتهای دیگری باشند که مغایر با این ضوابط عمل کنند سطح خدمات و ارتباطات ما با آنها تعریف شده است و به نحو دیگری با آنها عمل می کنیم.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران، اظهار کرد: شرکت های اصیل و سرمایه گذاری که ثابت کردند در راستای سیاستهای کشور کار می کنند و به اشتغال ، صادرات، واردات و دانش فنی کمک می کنند؛ همیشه ارتباطشان با مسئولان وقت خوب بوده و در دولت فعلی نیز ما با آنها ارتباطات بسیار خوبی داریم.
او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به نام گذاری سال جدید، برنامه های دولت در سال جاری در خصوص تعامل با شر کت های خارجی چیست، گفت: در بحث افزایش سرمایه گذاری ارتباط ما با کشورهایی که با ایران دشمنی نکردند و در حال حاضر کاملا همسو با سیاست گذاری های بین المللی ایران عمل می کنند، ارتباط خوبی خواهد بود. اگر این شرکت ها به قصد کمک به تولید سرمایه گذاری کنند قطعا از کمک های دولت بهرهمند می شوند.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت سامسونگ کار تولیدی انجام میدهد، گفت: سامسونگ در واقع تلفیقی عمل می کند.در بازدیدهایی که در سال های گذشته از شرکت سامسونگ داشتم به این نتیجه رسیدم که الحمدالله شرکت سامسونگ هر سال نسبت به سال گذشته رشد قابل قبولی را داشته است. این گروه عمق نفوذ تولیدش را روز به روز افزایش میدهد.
او خاطرنشان کرد: دفعه قبل که آمدیم فکر میکردیم یکسری مسائل باید حل شود اما در حال حاضر می بینیم که تمام آن موارد عملی شده. اگر همین رویکرد در ارکان شرکت و مد نظر مدیران باشد حتما موفق تر خواهند بود.
او اذعان داشت: امیدواریم یک روز برسد که هیچ قطعه مونتاژی نداشته باشیم. گرچه در تمام دنیا برخی شرکت ها هستند که تنها یکسری قطعات خاص را می سازند و به کل دنیا عرضه می کنند. زیرا برای دیگر کشورها تولید این قطعات صرفه اقتصادی ندارد. سامسونگ نیز از این جریان مستثنی نیست.
سامسونگ بااقبال عمومی روبروست
اما خبرنگار پارسینه نظر محسن صالحی نیا معاون وزیر صعنت را در خصوص این بازدید جویا شد که وی تاکید کرد: اصولا در دنیا شرکتهایی وجود دارند که در تمامی زمینهها (زمینه لوازم خانگی، خودرو و…) صاحب دانش هستند که این دانش در سطح بینالمللی عرضه شده و از نام و اعتبار خوبی در سطح دنیا برخوردار است. یکی از روشهایی به کارگیری توانمندیهای ما در تولید داخل، عرضه با کیفیت، خدمات پس از فروش مناسب و نهایتا اقبال مشتری؛ روش همکاری مشترک با این شرکتهاست. این روش همکاری مشترک همان سرمایه گذاری سامسونگ است که در کشور ما صورت میگیرد. سامسونگ موجبات اقبال عمومی را فراهم کرده و یک برند شناخته شده محسوب می شود.
او خاطرنشان کرد: یک راه این است که محصولات سامسونگ را با توجه به دانش فنی در کشور توسعه بدهیم . این اتفاق در برخی محصولات به لحاظ اقتصادی امکان پذیر است. اما زمانیکه میخواهیم از اکثر تولیدات بهره مند شویم باید به وسیله سرمایه گذاری مشترک از دانش فنی، بازار بین المللی ، صادرات و همچنین توسعه محصولی که آنها به کشور وارد کردند، برخوردار شویم.
صالحی نیا توضیح داد: اگر تمامی این اقدامات با هم اتفاق بیفتد دو شرکت به صورت مشترک فعالیت خود را شروع می کنند و در این زمینه اشتغالزایی، تولید، صادرات و سهم بازار را به دست می آوردند. این روش خوبی است که در دنیا تجربه شده. زمانی که به وسیله مشترک سازی قابلیتها و ظرفیتهای ما بهتر شد می توانیم سهم خود را در بازار جهانی افزایش دهیم.
صالحی نیا در خصوص مشاهدات خود از خط تولید سامسونگ میگوید: برخی از قطعات در داخل تولید شده و برخی از آنها وارداتی است، و بخش هایی نیز مواد اولیه آن فراهم شده. این نشان می دهد که روند تولید دانش بنیان در حال افزایش است و تولیدات قطعات الکترونیکی توسعه یافته. به لحاظ کلی این سیاستی است که در چارچوب کلی وزاتخانه صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده.
او افزود: در تمامی صنایع این سیاست وجود دارد و امیدواریم با اقداماتی که انجام شده و سیاست هایی که بعد از برجام به وجود آمده امکان همکاری برای شرکت های مختلف، افزایش پیدا کند به این وسیله میتوانیم محصول با کیفیت، با عمق تولید بالا، دارای شرایط صادرات و خدمات پس از فروش مطلوب در داخل و خارج از کشور را به دست آوریم.
او اظهار داشت: این اقدامات با سیاست های دولت و رهبری برابری میکند.اغلب این مجموعهها محصولات دانش بنیان دارند. بنابراین میتوانیم از ظرفیت شرکت های مختلف در این زمینه بهره ببریم.
معاون وزیر صعنت در پاسخ به این پرسش که برخی ها با سنگ اندازی در کار شرکت های همچون سامسونگ می گویند این مجموعهها کار تولیدی انجام نمی دهد، نظر شما در این زمینه چیست، گفت: تولید مراحل مختلفی دارد.
صالحی نیا با بیان اینکه سامسونگ صد در صد تولید داخل نیست، گفت: در حال حاضر ما برا اساس توانمندی هایمان پیش میرویم. باید در تولید به عمق مناسبی برسیم، عمق تولید، مرزی دارد که می توانیم به آن بپردازیم و هر روز به آن نزدیک تر شویم.
به گفته صالحی نیا، هیچ وقت نمی توان انتظار داشت یک شرکت در گام اول به موفقیت کامل دست پیدا کند. کشورهایی که به نبوغ فنانوری و تولید دست یافتند گام به گام پیش رفتند. بنابراین شرکت ها باید پله پله پیش بروند و به عمق تولید دست پیدا کنند. او تاکید داشت: سامسونگ روند رو به رشد و خوبی را طی کرده است. او در پایان گفت: ما در وزارت خانه به این روند احترام می گذاریم و از این شرکت حمایت می کنیم . اگر گروه سام همینگونه که تا کنون در قالب سیاست ها موفق بوده ،پیش برود حمایتهای خود را در قانون و مقرارات و تعرفه اعمال می کنید.
گفتنی است، شرکت سام الکترونیک(سامسونگ) ۲ هزارو پانصد نیروی مستقیم و ۳۰ هزار نیروی غیر مستقیم دارد که با اتکا بر دانش فنی و تکنولوژی روز دنیا توانسته گام بزرگی را در استفاده از توان داخلی برای تولید محصولات بردارد.