بهای نفت در معاملات امروز (سهشنبه) بازارهای جهانی بالای 40 دلار ثابت ماند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در آستانه نشست تولیدکنندگان نفت برای مذاکره در خصوص طرح مهار افزایش تولید، نفت سبک آمریکا بالای 40 دلار در هر بشکه و نفت برنت در محدوده 43 دلار دادوستد شدند.
نفت سبک آمریکا با حدود 9 سنت افزایش 40 دلار و 45 سنت در هر بشکه معامله شد و نفت برنت دریای شمال با پنج سنت افزایش به 42 دلار و 88 سنت در هر بشکه رسید و تنها 18 سنت از بالاترین قیمت سال 2016 که روز گذشته حاصل شد کمتر است.
تولیدکنندگان بزرگ نفت از خاورمیانه و روسیه قصد دارند یکشنبه آینده در دوحه قطر گردهم بیایند. این کشورها درباره اقداماتی برای کنترل عرضه مازاد نفت که روزانه حدود دو میلیون بشکه در روز برآورد میشود و باعث پرشدن انبارهای نفتی در سرتاسر جهان شده مذاکره خواهند کرد.
بیشتر تحلیلگران معتقدند، تثبیت تولید در محدوده سطوح کنونی که بالاتر از سطح مصرف و نزدیک به سطوح بیسابقه میباشد، مشکل اشباع بازار را حل نخواهد کرد.
منحنی قیمت آتی نفت به شکل قابل توجهی صاف بوده که بیانگر یک نظر گسترده است مبنی بر اینکه قیمتها برای مدتی پایین خواهد ماند است.
ریک اسپونر تحلیلگر نفتی در سیدنی استرالیا میگوید: ریسک احتمالی برای قیمتها مربوط به روند نزولی است، چرا که تثبیت تولید در سطوح کنونی بیشتر یک اقدام نمادین خواهد بود تا یک مداخله واقعی در بازار، اما باید از این سورپرایزها در بازار کنونی استقبال کرد.
در شرایطی که اسپونر گفت: تثبیت تولید تاثیر فوری چندانی روی اشباع بازار نخواهد داشت، افزود: نگهداشتن تولید خاورمیانه و روسیه در محدوده سطوح کنونی میتواند به یک بازار متعادلتر منجر شود به ویژه اگر تقاضا بالا بماند.
فروش خودرو در چین در ماه مارس نسبت به دوره مشابه سال قبل 8.8 درصد افزایش یافته و به دو میلیون و 400 هزار دستگاه رسیده است که نشاندهنده تقاضای بالای بنزین در این کشور است.
وی افزود: رشد تقاضا وجود دارد و تولید در آمریکا در حال حاضر است و اگر با توجه به این موضوع طرح تثبیت تولید انجام شود، بازار شاهد نزدیکتر شدن سطح عرضه و تقاضا خواهد شد.
تحلیلران موسسه انرژی اسپکت میگویند: شکی نیست که عرضه و تقاضا در بازار نسبت به ماه ژوئن به شکل قابل توجهی ارتقاء یابد، زیرا برنامه تعمیرات در دریای شمال و روسیه و کاهش عرضه در برزیل و آمریکا دیده میشود.