بورس تهران در معاملات سومین روز هفته روند متفاوتی را آغاز کرد و بعد از ثبت روند شدید ریزشی در نیمه اول معاملات، تحرکات مثبتی را در نیمه دوم آغاز کرد و با جمع آوری صف های فروش مواجه شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، بورس تهران که در معاملات روز گذشته و در روز اجرایی شدن برجام مسیر نزولی را طی کرده و با افت قیمت و افزایش فشار فروش به کار خود پایان داده بود؛ در ابتدای معاملات امروز نیز به این روند شدت داد و با تشدید ریزشها و افت تقاضا مواجه شد اما در نیمه دوم معاملات از ادامه مسیر ریزشی خود صرف نظر کرد و اندکی مثبت شد.
به این ترتیب سهامداران بورس تهران که بعد از اطمینان از اجرای برجام و بعد از شناسایی سودهای کوتاه مدت و همچنین به تبعیت از حقوقیها در قامت فروشنده ظاهر شده بودند، امروز نیز در میان تردید و نگرانی از تکرار تجربه های تلخ گذشته ، نسبت به فروش سهم و خارج شدن از این بازار اقدام کردند تا جایی که روند کاهشی بورس تهران در نیمه اول معاملات امروز موجب شد تا شاخص بورس تهران افت 800 واحدی را تجربه کرده و تا نیمه 64 هزار واحد افت کند.
اما ادامه روند منفی بورس دوام چندانی نداشت و بورس تهران در نیمه دوم معاملات خود شاهد تحرکات مثبتی در اکثر سهام شرکتها بود به طوری که با تعادل پیدا کردن عرضه و تقاضا، صف های سنگین فروش جمع و اندکی از شدت منفی بورس کاسته شد به طوری که افت 800 واحدی شاخص بورس به ریزش 304 واحدی تبدیل شد و شاخص بورس بار دیگر در کانال 65 هزار واحدی قرار گرفت.
کارشناسان میگویند ترس سهامداران از تکرار تجربه لوزان، فروش سهم از سوی حقوقیها و همچنین حضور سهامداران کوتاه مدت در تالار شیشه ای موجب روند منفی بازار شده است، اما این روند طبیعی و مقطعی بوده و بورس در روزهای آینده روند مثبت خود را دوباره آغاز میکند و تا پایان سال به این مسیر ادامه می دهد.
با این حال در بازار امروز اکثر شرکتهای مطرح و مهم بازارهمچون پتروشیمی ها، پالایشیها و شرکتهای بانکی با وجود لغو تحریم های سوئیفت با افت قیمت مواجه شدند و تاثیر منفی به سزایی در کاهش شاخص بورس گذاشتند به طوری که شرکتهای نفت و گاز پارسیان، تاپیکو و بانکهای ملت، صادرات، انصار به همراه پالایشگاه اصفهان و سرمایه گذاری غدیر بیشترین تاثیر را در روند کاهشی شاخص بورس گذاشتند، اما از سوی دیگر شرکتهای هلدینگ خلیج فارس، مخابرات و ارتباطات سیار بورس را به سمت مثبت شدن هدایت کردند.
در بازار امروز بار دیگر شرکتهای خودرویی مورد توجه اهالی تالار شیشه ای قرار گرفتند به طوری که زامیاد، قند قزوین و سایپا بیشترین تقاضای خرید امروز را به خود اختصاص دادند و شرکتهای تهران شیمی، قند ثابت خراسان و سیمان اصفهان از بیشترین تقاضای فروش برخوردار شدند.
در معاملات امروز بورس تهران با وجود افت قیمت ها و کاهش تقاضا، همچنان ارزش و حجم معاملات رشد کرد که این موضوع نشان دهنده این است که امیدواری ها به بهود اوضاع بورس وجود دارد و همچنان نقدینگی در حال وارد شدن به این بازار است بر این اساس در معاملات روز دوشنبه بیش از 123 میلیون سهم به ارزش 230 میلیارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمایه هم تا سطح 281 هزار میلیارد تومان رشد کرد.