کد خبر: ۵۹۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۲ دی ۱۳۹۴ - 02 January 2016
در خصوص راه اندازی بازار آتی ارز گفت: راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد، اما آنچه که در بورس ها مطرح است، شفافیت و واقعی بودن قیمت‌ها است زیرا نوسان قیمت ارز در بازار نگرانی‌هایی به بار می‌آورد.
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی نیازمند فراهم شدن بسترهایی هستیم، گفت:در حال حاضر تنها مشکل راه‌اندازی این بازار این است که تنها عرضه کننده ارز، بانک مرکزی است، در حالی که باید امکانی فراهم شود تا ‌بازیگران این بازار افزایش یافته و صادرکنندگان نیز بتوانند ارز را عرضه کنند.

عظیم ثابت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص راه اندازی بازار آتی ارز گفت: راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد، اما آنچه که در بورس ها مطرح است، شفافیت و واقعی بودن قیمت‌ها است زیرا نوسان قیمت ارز در بازار نگرانی‌هایی به بار می‌آورد.

وی با بیان اینکه در دنیا بازار دلالی و سیاه و همچنین دستکاری ارزی وجود ندارد، افزود: نرخ تورم، رشد اقتصادی و اشتغال از مواردی است که برای تعیین نرخ برابری ارزها وجود داشته و در بازار پول ملاک قرار می‌گیرد، در نتیجه سفته بازی را از بین می برد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود قیمت دلار در سال آینده پول پر قدرت باشد، به محدودیت منابع ارزی اشاره کرد و ادامه داد: هنوز برای اجرایی شدن بورس ارز نیازمند فراهم شدن بسترهای لازم هستیم زیرا بازاری که در آن تعداد زیادی عرضه کننده و خریدار وجود داشته و بانک مرکزی تعیین کننده قیمت ارز باشد با مشکلاتی مواجه خواهد شد، لذا باید قبل از راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی به این موارد توجه شده و در محاسبات لحاظ شود.

ثابت تصریح کرد: بازار مشتقه ارزی بدون حضور سفته بازان امکان راه اندازی ندارد، اما سفته بازان نباید همه کاره بازار ارز باشند بلکه باید با حضور بازیگران قیمت ها واقعی شود.

وی عنوان کرد: بنابراین پیش شرط راه اندازی بازار مشتقه ارزی این است که بانک مرکزی تنها سیاست گذاری این بازار را بر عهده بگیرد زیرا غیر از بانک مرکزی کسی روی ارز مانور نمی‌دهد،بهتر است بازیگران این بازار افزایش یافته و بازیگران واقعی مانند صادرکنندگان نیز بتوانند وارد این بازار شوند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: