رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با هشدار نسبت به افت شدید قدرت خرید کارگران، گفت: در صورتی که عقب افتادگی دستمزد کارگران ظرف مدت پنج سال جبران شود علاوه بر کنترل تورم، موجب دلگرمی و بهبود معیشت کارگران میشود.
فتح الله بیات با تاکید بر ضرورت پر کردن شکاف دستمزد به شکل پلکانی، به خبرنگار ایسنا، گفت: اگر این شکاف طی چهار تا پنج سال پوشش داده شود موجب دلگرمی و امیدواری کارگران خواهد شد.
وی ادامه داد: طبعا جبران عقب ماندگی مزد جدا از افزایش سالانه دستمزدها و مازاد بر افزایشی است که هر سال نسبت به نرخ تورم در مورد دستمزد اعمال میشود و در صورت جبران باید جدا از دستمزد معمول، درصدی برای افزایش معوقات مزدی کارگران در نظر گرفته شود.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با اشاره به پیش بینی فراکسیون کارگری مجلس در خصوص افزایش حداقل مزد کارگران تا سقف یک میلیون و 950 هزار تومان، اظهار کرد: در حال حاضر حداقل دریافتی برای تامین معیشت یک خانوار چهارنفره باید دو میلیون تومان باشد تا حداقل های زندگی را پوشش دهد ولی متاسفانه فاصله بسیار زیادی تا رسیدن به رقم واقعی مزد داریم و خروجی جلسات دستمزد شورای عالی کار مورد رضایت جامعه کارگری نیست.
به اعتقاد بیات، دولت باید نسبت به افت شدید قدرت خرید نیروهای کار شاغل و بازنشسته اعم از کارگران، مستمری بگیران و حقوق بگیران احساس مسئولیت کند و برای شکوفایی اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید راهکارهای افزایش قدرت خرید نیروهای کار را ببیند.
این مقام مسوول کارگری گفت: در حال حاضر 16 میلیون کارگر همراه با خانواده های خود، 40 میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل میدهند که بازار مصرف خوبی برای تولیدات داخلی هستند و اگر دولت با مکانیسمهای تشویقی و انگیزشی نظیر اعطای بن خرید کالا یا کارت اعتباری، قدرت معیشت کارگران را تقویت کند موجب فعال کردن واحدهای تولیدی و شکوفایی اقتصادی میشود.