کد خبر: ۵۵۶۴۱
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۴ - ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - 25 November 2015
هانی زاده بابیان اینکه در حال حاضر فشارهای اقتصادی زیاد شده و مردم با خوش‌بینی نسبت به طرح برجام با مشکلات کنار آمده‌اند ادامه داد: باوجود اینکه مردم مشکلات را تحمل کردند اما هیچ تغییر ملموسی در حوزه اقتصادی به وجود نیامده است و اقداماتی که دولت انجام داده در حقیقت در حد مُسَکن است.
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: چون صنعت خودروسازی سودآور است و برخی افراد در آن با دولت چسبندگی دارند، دولت در این زمینه وام داد اما باید پرسید چرا در حوزه مسکن و ازدواج جوانان این هزینه‌ها صورت نگرفت.

حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، با اشاره به بسته اقتصادی دولت برای خروج از رکود و اختصاص این وام به خودرو اظهار داشت: درحال حاضر بیش از 2 سال است که از دولت یازدهم می‌گذرد و به نظر می‌رسد این دولت در حوزه اقتصادی خیلی موفق نبوده است.

هانی زاده بابیان اینکه در حال حاضر فشارهای اقتصادی زیاد شده و مردم با خوش‌بینی نسبت به طرح برجام با مشکلات کنار آمده‌اند ادامه داد: باوجود اینکه مردم مشکلات را تحمل کردند اما هیچ تغییر ملموسی در حوزه اقتصادی به وجود نیامده است و اقداماتی که دولت انجام داده در حقیقت در حد مُسَکن است.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: اقداماتی که دولت تاکنون انجام داده در حد برخی حوزه‌هاست، به‌طور مثال چون صنعت خودروسازی سودآور است و برخی افراد در آن با دولت چسبندگی دارند، دولت در این زمینه وام داد اما باید پرسید چرا در حوزه مسکن و ازدواج جوانان این هزینه‌ها صورت نگرفت.

*نامه 4 وزیر به روحانی زمینه‌چینی برای اختصاص وام 25 میلیونی خودرو بود

وی بابیان اینکه به نظر می‌رسد دولت یازدهم بیشتر کارهای خود را صرف سیاست خارجی کرده و در حوزه اقتصادی نتوانست یک بسته قابل قبولی به وجود بیاورد افزود: نامه 4 وزیر که به رئیس دولت منتشر شد نوعی بازی و زد و بند بود،‌ چراکه می‌خواهند طرحی را ارائه دهند و این وام 25 میلیونی معلول همان نامه است و در واقع این‌ها مقدمه‌چینی کردند.

هانی زاده درباره صحبت روحانی مبنی بر اینکه ما از رکود عبور کرده‌ایم اما امسال شاهد اختصاص بسته اقتصادی از سوی دولت برای خروج از وضعیت رکود بوده‌ایم یادآور شد: دولت یازدهم در حوزه اقتصادی نتوانست بسته‌های قابل قبولی ارائه دهد و وضعیت مسکن راکد است، وضعیت ازدواج جوانان خوب نیست و دولت در حال حاضر با کسری بودجه مواجه شده است، وضعیت پایین آمدن قیمت نفت نیز تأثیر خود را گذاشته است لذا دولت نتوانست اقتصاد مقاومتی را جایگزین اقتصاد دولتی کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به عدم بها دادن دولت به اقتصاد مقاومتی، آن را عامل اصلی ناتوانی دولت در خروج از وضعیت رکود دانست و گفت: در حال حاضر مردم بعد از دو سال و نیم منتظر یک اتفاق خوب در حوزه اقتصادی هستند.

*دولت یازدهم دولت خودروسازان و رکود است

وی با اشاره به قیمت دلار که به 3 هزار و 650 تومان رسیده است آن را برای مردم و دولت دردناک عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی چطور نتوانست قیمت دلار را مهار کند و در این وضعیت تکلیف مردم و سرمایه‌گذاران داخلی چیست؟ بنابراین ابهامات اقتصادی در دولت یازدهم وجود دارد؛ بنابراین ما می‌توانیم دولت یازدهم را دولت رکود و دولت خودروسازان بدانیم.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تمایل دولت به اقتصاد عاریتی به جای اقتصاد مقاومتی ادامه داد: این‌ها می‌خواهند اقتصاد را وابسته به غرب کنند چراکه فکر می‌کنند چون غرب در اقتصاد داخلی سهمی دارد بنابراین این غرب است که باید اقتصاد ایران را روی پا نگه دارد در حالی که این تلقی درست نیست و غرب منافع خود را در نظر می‌گیرید.

«اگر غرب در حوزه اقتصادی سرمایه‌گذاری کند در درجه اول بر روی فرهنگ آن ملت سرمایه‌گذاری می‌ کند تا کار عمومی را مهندسی کند بنابراین تکیه بر اقتصاد خارج نمی‌تواند زیربنای اقتصادی کشور را نگه دارد و به همین دلیل اقتصاد مقاومتی باید براساس الگوهای ملی و داخلی تعریف شود.»

وی بابیان اینکه کوبا 50 سال است که در همسایگی آمریکا مقاومت کرده و مردم زندگی عادی خود را ادامه داده و علیه آمریکا نیز شعار می‌دهند یادآور شد: در حال حاضر رائول کاسترو همان شیوه قبل را تا حدودی دنبال می‌کند اما آمریکا به این نتیجه رسید که باید کوبا را دچار استحاله کند اما این کشور که 55 سال است در همسایگی ‌آمریکا مقاومت کرده لذا چطور ما نمی‌توانیم در مقابل ظرفیت‌های اقتصادی داخلی در برابر آمریکا مقاومت کنیم؟
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: