کد خبر: ۵۴۷۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - 16 November 2015
همزمان با افزایش قیمت نفت سبک صادراتی ایران و اکثر شاخص‌های معتبر نفت جهان، رکورد سقوط قیمت گاز طبیعی در بازار آمریکا شکسته شد.
همزمان با افزایش قیمت نفت سبک صادراتی ایران و اکثر شاخص‌های معتبر نفت جهان، رکورد سقوط قیمت گاز طبیعی در بازار آمریکا شکسته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته همزمان با تثبیت نسبی قیمت اکثر شاخص‌های معتبر نفت خام، بهای گاز طبیعی در بازار اروپا و آمریکا کاهش قابل توجهی را تجربه کرد.

بر این اساس، قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران در هفته منتهی به دوم نوامبر سال جاری میلادی با افزایشی ۱۰ درصدی به ۴۴ دلار و ۱۲ سنت رسید و برخلاف نفت سبک، قیمت نفت خام سنگین صادراتی ایران با کاهشی ۱۱ سنتی به بشکه‌ای ۴۱ دلار و ۶۲ سنت رسید.

از سوی دیگر، از ابتدای سال‌جاری تاکنون متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران ۵۲ دلار و ۵۰ سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی حدود ۵۰ دلار و ۵۵ سنت بوده است.

در هفته منتهی به دوم نوامبر بهای سبد نفتی اوپک با افزایشی ۳۰ سنتی به بشکه‌ای ۴۳ دلار و ۶۵ سنت، نفت وست تگزاس آمریکا با افزایش ۱ دلار و ۵ سنتی به ۴۶ دلار و ۵ سنت رسید.

در این مدت قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهشی ۳۹ سنتی به ۴۷ دلار و ۱۴ سنت، قیمت هر بشکه نفت دبی با افزایش یک دلار و ۶۹ سنتی به ۴۵ دلار و ۳۰ سنت و بهای هر بشکه نفت عمان با افزایش یک دلار ۸۷ سنتی به ۴۵ دلار و ۶۷ سنت رسید.

جزئیات تحولات قیمت گاز در بازار

به گزارش مهر، در هفته منتهی به دوم نوامبر قیمت گاز طبیعی هر چند در بازار آسیای شمال شرقی با افزایش روبرو شد اما در سه بازار اروپای جنوب غربی، NBP انگلیس و هنری هاب با کاهش قابل توجه همراه شد. از این رو در بازار آسیای شمال شرقی، قیمت تک محموله گاز طبیعی با افزایش ۳۵ سنتی به ۷ دلار و ۴۵ سنت به ازای هر میلیون BTU رسید.

در بازار جنوب غربی اروپا هم قیمت گاز بدون تغییر باقی ماند و هر میلیون BTU گاز طبیعی در سطح ۶ دلار ثابت باقی ماند، این در حالی است که  در بازار NBP انگلیس، قیمت تک محموله گاز طبیعی با کاهش ۲۱ سنتی به ۵ دلار و ۷۲ سنت به ازای هر میلیون BTU و در بازار هنری هاب آمریکا، قیمت تک محموله گاز با ۱۹ سنت کاهش به رقم بی‌سابقه یک دلار و ۹۵ سنت به ازای هر میلیون BTU کاهش یافت.

پایین بودن تقاضا در آستانه فصل زمستان، پیش‌بینی زمستانی معتدل در نیمکره شمالی زمین، افزایش بی‌سابقه ذخیره ‌سازی گاز در آمریکا، کاهش واردات LNG توسط هند و ژاپن و کره ‌جنوبی به عنوان بزرگترین مصرف کنندگان گاز، افزایش عرضه LNG توسط استرالیا و آمریکا از مهمترین دلایل سقوط قیمت گاز در بازار اروپا و آمریکا به شمار می‌رود.

علاوه بر این براساس گزارش منابع ثانویه، تولید نفت خام ایران در هفته منتهی به دوم نوامبر با افزایشی ۱۰ هزار بشکه‌ای به حدود ۲ میلیون و ۸۶۹ هزار بشکه در روز رسید.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: