مطالعات محققان نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی ماهی، میوه و سبزیجات از پیری مغز جلوگیری می کند.
خبرگزاری ایرنا: مطالعات محققان نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی ماهی، میوه و سبزیجات از پیری مغز جلوگیری می کند.
با گذشت سن، سلول های مغز به مرور از بین می روند و حجم مغز کاهش می یابد. مطالعات محققان دانشگاه کلمبیا در نیویورک نشان می دهد که عوامل زیادی در حفظ سلول های مغز با گذشت سن دخیل هستند که یکی از مهمترین عوامل، رژیم غذایی حاوی ماهی، سبزیجات، میوه، حبوبات، غلات، آجیل و روغن زیتون است. این رژیم غذایی، رژیم مدیترانه ای نامیده می شود که گوشت قرمز در آن جایی ندارد و در عوض مملو از چربی های غیر اشباع است.
این مطالعه با بررسی و اسکن مغزی 674 داوطلب حدود 80 سال نشان می دهد، حجم مغز سالمندانی که رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می کنند، 13.11 میلی متر بزرگتر از هم سن و سالانی است که به این مواد بی توجه هستند.
در ادامه این مطالعه آمده است که رژیم غذایی مدیترانه ای با دو مولفه مصرف ماهی زیاد و گوشت قرمز کم، در مقابل پیری و بسیاری از بیماری های متابولیک اثر محافظتی دارد و قادر است مغز را سه تا چهار سال جوان تر نگه دارد.
این مطالعه همچنین نشان می دهد چربی های امگا 3 و ویتامین های B و D موجود در ماهی سبب رشد سلول های عصبی شده و از کاهش حجم مغز جلوگیری می کنند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Neurology منتشر شده است.