کد خبر: ۵۲۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - 13 October 2015
منابع آگاه گفتند: شرکت نفت اسار روز سه‌شنبه حدود 338 میلیون دلار، پالایشگاه مانگلور 299 میلیون دلار، شرکت نفت هند حدود 60 میلیون و شرکت هندوستان پترولیوم سه میلیون دلار به ایران پرداخت کردند.
پالایشگاههای هندی قصد دوم 700 میلیون دلاری بدهی نفتی خود به ایران را پرداخت کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، این قسط برای تسویه بخشی از بدهی نفتی شش میلیارد دلاری هند به ایران پرداخت شده است.

هند ماه گذشته نیز 700 میلیون دلار در قالب قسط اول به ایران پرداخت کرد. ایران در ماه اوت از هند درخواست کرد که یک میلیارد و 400 میلیون دلار از بدهی خود را به صورت دو قسط مساوی به ایران بپردازد.

منابع آگاه گفتند: شرکت نفت اسار روز سه‌شنبه حدود 338 میلیون دلار، پالایشگاه مانگلور 299 میلیون دلار، شرکت نفت هند حدود 60 میلیون و شرکت هندوستان پترولیوم سه میلیون دلار به ایران پرداخت کردند.

منابع آگاه گفتند: پالایشگاههای هندی تا پایان ماه سپتامبر حدود شش میلیارد دلار به ایران بدهکار هستند.

پالایشگاه اسار حدود دو میلیارد و 900 میلیون دلار، پالایشگاه مانگلور حدود 2.5 میلیارد دلارو شرکت نفت هند 500 میلیون دلار به ایران بدهی دارند. ایران همچنین از دو شرکت HPCL متال انرژی 97 میلیون دلار و از HPCL 26 میلیون دلار طلب نفتی دارد.

چهار میلیارد دلار باقیمانده از طلب ایران به طور اقساطی و از طریق کانالهایی که دو طرف روی آن توافق خواهند کرد پرداخت خواهد شد.

پالایشگاههای هندی از سال 2012 حدود 45 درصد پرداختهای خود را به روپیه و از طریق بانک یو سی اُ کلکته انجام می‌دادند. تهران از این پول که در حال حاضر بیش از 170 میلیارد روپیه(دو میلیارد و 600 میلیون دلار) است برای واردات کالاهای تحریم نشده از هند استفاده می‌کند.

پالایشگاههای هندی پس از بسته شدن مسیر پرداخت پول از طریق هالک بانک ترکیه در سال 2013 تحت فشارهای آمریکا موفق به پرداخت مابقی بدهی خود نشدند اگرچه وصول بخشی از این پولها پس از حصول توافق هسته ای اولیه در سال 2013 میسر شد.

تهران هفتمین تامین کننده بزرگ نفت هند است در حالیکه قبل تحریمها در رده دوم بود.

این قسط 700 میلیون دلاری دومین پرداخت به ایران پس از توافق جامع در ماه ژوییه است که راه را برای لغو تحریم‌ها علیه ایران باز می‌کند.

پرداخت بخشی از طلب نفتی ایران از کشورهای خارجی از اوایل سال 2014 پس از توافق هسته‌ای موقت که مقدمه‌ای برای توافق جامع ماه ژوییه بود، مجاز شد.

تشدید تحریم‌ها علیه ایران در اوایل سال 2012 صادرات نفت ایران را نصف و درآمد نفتی این کشور را کاهش داد. انتظار می‌رود این تحریم‌ها در سال آینده میلادی و در راستای توافق هسته‌ای جامع به‌طور کامل لغو شوند.

منابع آگاه گفتند: اداره کنترل دارایی‌های خارجی در وزارت خزانه‌داری آمریکا با مکانیسم بانکی و پرداخت یک میلیارد و 400 میلیون دلار از سوی پالایشگاه‌های هندی به ایران را در دو قسط مساوی موافقت کرده است.

هند بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران پس از چین است اگرچه این کشور واردات نفت خود از ایران را تحت فشار تحریم‌ها کاهش داده است. ایران در حال حاضر هفتمین تامین‌کننده بزرگ نفت هند به حساب می‌آید در حالی که قبل از تشدید تحریم‌ها در رده دوم قرار داشت.
برچسب ها: هند ، طلب نفتی ایران
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: