کد خبر: ۵۱۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - 09 October 2015
وی با اشاره به اینکه در بحث انسجام خانواده وضعیت خوبی نداریم، تصریح کرد: خانواده های بسیاری اکنون از هم گسیخته هستند، بسیاری از زندگی ها منجر به طلاق می شود و عده ای نیز با یکدیگر زندگی می کنند بدون آنکه وظایف خانوادگی را نسبت به هم انجام دهند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر در کشور ۳۰ درصد خانواده ها آسیب دیده ، ۴۰ درصد در معرض آسیب و ۳۰ درصد نیز خانواده های بالنده هستند.

عباس قائد رحمت در گفت‌وگو با مهر، درباره روز خانواده و چالش هایی که هم اکنون در خانوده های ایرانی در زمینه انسچام خانواده وجود دارد، اظهارداشت: باید خانواده را به عنوان یکی از اساسی ترین نهادهای اجتماعی قلمداد کنیم و در عمل برای تربیت فرزندان و بالندگی جامعه از خانواده آغاز کنیم .

وی با اشاره به اینکه در بحث انسجام خانواده وضعیت خوبی نداریم، تصریح کرد: خانواده های بسیاری اکنون از هم گسیخته هستند، بسیاری از زندگی ها منجر به طلاق می شود و عده ای نیز با یکدیگر زندگی می کنند بدون آنکه وظایف خانوادگی را نسبت به هم انجام دهند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در چنین خانواده ای فرزندانی تربیت می شوند که در معرض آسیب های زیادی هستند، گفت: در حال حاضر در کشور ۳۰ درصد خانواده ها آسیب دیده ، ۴۰ درصد در معرض آسیب و ۳۰ درصد نیز خانواده های بالنده هستند. در حقیقت بر این اساس ۴۰ درصد از خانواده های ایرانی در شرایطی قرار دارند که نیازمند کمک  هستند؛ باید به آنها آموزش لازم فرهنگی داده شود و مسائل و مشکلات اقتصادی آنها مانند بیکاری و... که منجر به فروپاشی خانواده می شود ، حل شود.

به گفته وی، شیکه های مجازی و اینترنتی و ماهواره ای فرهنگ جامعه و بنیان خانواده را که اصلی ترین نیاز جامعه سالم است، مورد هدف قرار داده اند و مجلس و دولت و سایر نهادها و دستگاه ها و ارکان نظام موظف هستند در این راستا در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوانند آمار طلاق و تضعیف خانواده را به حداقل برسانند.

قائد رحمت با بیان اینکه مجلس در برخی از موارد مستقیم و در برخی از موضوعات دیگر به صورت غیر مستقیم در این باره اقدام کرده است، گفت: طرح های بررسی تحکیم خانواده در مجلس در دستور کار است اما در این زمینه باید به صورت زیربنایی عمل کرد. اینکه قوانینی برای تحکیم خانواده در نظر بگیریم، قوانین اجرایی نخواهد بود، باید الزامات تحکیم خانواده مورد بررسی قرار گیرد و از این طریق تداوم ازدواج صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حتی رغبت به ازدواج در جامعه کاهش پیدا کرده و برخی در سنین بالا تنها به دلیل بالا رفتن سن ازدواج می کنند، بیان کرد: باید این رغبت را ایجاد کنیم که جوانان به ازدواج روی بیاورند. اما هر لایحه ای در این زمینه به صورت مستقیم با مشکل روبه رو می شود و باید در قوانین دیگر لحاظ شود.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: یکی از وظایف کمیسیون فرهنگی مجلس همین است که اکنون مواردی که به بنیان خانواده آسیب می رساند را شناسایی و راهکارهای حل مشکلات را به دست آورد. همچنین باید در بخش اقتصادی این موضوع را به صورت ویژه مورد بررسی قرار دهیم و یکی از اقدامات خوبی که در لایحه بودجه امسال نیز صورت گرفت همین امر بود که در حالی که دولت در لایحه بودجه مبلغ یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای کمک به اشتغال و کارآفرینی به جوانان و فارغ التحصیلان در نظر گرفته بود، مجلس این رقم را به  ۴ برابر افزایش داد.

وی افزود: همچنین در بحث وام ازدواج نیز باید با بهره کم و قرض الحسنه رقم این وام به یک عدد مناسب افزایش پیدا کند. مسئله مسکن باید حل شود. مسکن مهر مشکلی از جوانان حل نکرد چرا که جوانان سهم آورده ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومانی را در اختیار ندارند که بتوانند مسکن مهر خریداری کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما یک کشور جوان هستیم، گفت: کشور جوان نیاز به اشتغال دارد و زمانی که ما نتوانسته ایم مسئله اشتغال، وام ازدواج و... را حل کنیم چطور می توانیم از جوانان توقع داشته باشیم تشکیل خانواده دهند و به سمت مشاغل کاذب نروند. ما در چنین شرایطی نیازهای اولیه را تأمین نکرده ایم و نمی توانیم از جوانان توقع داشته باشیم.

قائد رحمت همچنین با تأکید بر اینکه باید الزامات تعیین شود، اظهار داشت: هم اکنون در مجلس طرحی با عنوان تعالی خانواده و جمعیت نیز در دستور کار است که طی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: